CFR-ul a adus un japonez văzut pe DVD-uri

26 Feb. 2009, 17:52 Seria 2
CFR-ul a adus un japonez văzut pe DVD-uri

Într-un club select de pe malul Begăi, CFR Timișoara și-a prezentat lotul prin care speră să se salveze de la retrogradare. Deși clubul trece printr-o mare criză financiară, „leoparzii” au arătat că țin la imaginea clubului fondat în 1933.

În urma transferurilor din această iarnă, timișorenii se vor baza pe un lot de numai 22 de jucători. În ultimul moment trupa de la „Gara Mare” a achiziționat un fundaș central din Japonia. Yamamoto Ryo în vârstă de 25 de ani a mai jucat la necunoscutele Sony Sendai și Ventforet Kofu din Țara Soarelui Răsare.

„Aveam mari probleme în apărare, am sperat să vină Aldana, deși cei de la Poli au transferat un jucător de la Otopeni, el nu a mai venit. Și în ultima clipă trebuia să mai facem un transfer și am luat un japonez văzut pe DVD-uri. Mi-a fost recomandat de antrenori avizați și asta ne dă încredere, n-am apucat să-l vedem pe viu.”, a declarat Sorin Altmayer, conducătorul clubului, despre transferul niponului.

De asemenea alb-vișiniii mai lucrează la un transfer, un sârb ce a jucat la campioana Bosniei, Modrica Maxima, ce poate evolua atât mijlocaș stânga cât și atacant.
Ceilalți jucători aduși de CFR în această iarnă sunt: R. Costescu (Sânandrei), Băișan (revenit de la Albina), Giuchici jr. (liber), Murineanu, D. Rădoi (Internațional), Irimia (liber), Geamăn (Aerostar), S. Szekely (Urziceni via Internațional) și Ramzi (Monaco 2).

Problema financiară

Managerul Sorin Altmayer a dezvoltat problema delicată a finanțelor. Clubul speră să mai găsească sponsori și să primească mai mulți bani de la bugetul local. O gură de oxigen pentru bănățeni au fost banii din prima rată a transferului la pachet pentru 100 000 de euro al jucătorilor Ciprian Străuț și Rareș Stan la Internațional Curtea de Argeș.
 
„Într-adevăr stăm prost financiar, încă mai sunt restanțe la jucători, nu avem nici măcar minimum necesar. Sperăm să mai atragem sponsori și banii de la primărie să fie mai repede alocați, chiar să se facă o mărire în ceea ce ne privește. Am sugerat să facem și noi un contract separat cu autoritățile locale pentru următorii trei ani cel puțin, probabil că asta vom face zilele următoare.”, a declarat Sorin Altmayer, managerul general al clubului.

 

Articol scris de Cornel Biholari

 

26 Feb. 2009, 17:52 Seria 2
Pe aceeași temă