Căpitanul Todea a semnat pentru proiectul suporterilor

09 Dec. 2008, 12:16 Seria 2
Căpitanul Todea a semnat pentru proiectul suporterilor

Proiectul suporterilor arădeni, intitulat „UTA – mândria mea”, a primit, până la urmă, și girul căpitanului de echipă, Cristian Todea. Inițial, în urmă cu o lună, componenții lotului au refuzat să semneze listele cu adeziuni la proiectul care vizează asocierile Consiliului Local Arad și Consiliului Județean Arad cu clubul UTA, menționând că ei susțin moral inițiativa suporterilor.

Prin proiect, fanii doresc ca UTA să devină obiectiv de interes local și să obțină finanțări anuale în valoare de 180.000 de euro din partea Consiliului Județean și 500.000 de euro din partea celui local. După ce s-au consumat o serie de tensiuni între jucători și suporteri, în urma refuzului acestora de-a semna listele de adeziune, căpitanul Cristian Todea a ales să iscălească.

Până în acest moment, suporterii arădeni au adunat 6000 de semnături, dar au reușit să introducă proiectele în cele două consilii, urmând să fie analizate de comisiile de specialitate. Având în vedere ostilitatea primarului Gheorghe Falcă față de clubul UTA, dar și faptul că partidul pe care îl reprezintă acesta, PD-L, deține majoritatea în cele două foruri, proiectele suporterilor au mici șanse de reușită.

Cu toate acestea, asociația Suporter Club UTA, membrii brigăzilor din peluză și suporterii simpli sunt deciși să nu renunțe, motiv pentru care desfășoară o campanie de mediatizare a clubului UTA, ca simbol al Aradului, manifestată prin afișe, întâlniri cu oficialitățile, fluturași, comunicate de presă, participări la emisiuni TV, iar pentru luna ianuarie preconizează desfășurarea unui miting autorizat.

UTA se află într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiară. Rămasă fără investitori, gruparea arădeană a trăit în ultimele șase luni din banii rezultați din vânzările jucătorilor Hora, Dănălache și Zaharia, precum și dintr-un împrumut în valoare de 300.000 de euro obținut, în numele clubului, de antrenorul principal Ionuț Chirilă.

Articol scris de : Sebastian Șiclovan

09 Dec. 2008, 12:16 Seria 2
Pe aceeași temă