Ca și retrogradată, Unirea Tărlungeni amenință Șoimii. Bona: „Vrem să ieșim cu fruntea sus, să câștigăm și noi primul meci din acest play-out”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2016, 15:15 Actualizat: 04 May. 2016, 15:16 Seria 2
Ca și retrogradată, Unirea Tărlungeni amenință Șoimii.  Bona: „Vrem să ieșim cu fruntea sus, să câștigăm și noi primul meci din acest play-out”

La începutul prezentei ediții de campionat, la numele pe care le avea în lot (Dănălache, Coman, Dâlbea, Cioinac, Chirciu sau Liviu Nicolae) Unirea Tărlungeni se anunța una dintre protagonistele ligii secunde. Totul a mers, însă, anapoda pentru trupa brașoveană, iar punctul de pornire a fost chiar debutul stagional cu Șoimii Pâncota.

Trupa antrenată pe atunci de Ionuț Popa se impunea cu 3-2 la capătul unei partide nebune, cu o sumedenie de ratări din partea gazdelor. „Uitându-mă acum înapoi, multe ni s-au tras chiar de la acel prim meci cu Pâncota. Chiar nu ne așteptam să pierdem acasă acea partidă, mai ales că am avut vreo 4-5 ocazii pe care e mai greu să le ratezi decât să le transformi în gol. Iar blestemul s-a perpetuat cam tot sezonul, căci am pierdut o grămadă de puncte în meciuri din care meritam să scoatem mai mult. Lipsa de rezultate a determinat conducerea clubului să renunțe la mulți dintre jucătorii cu o carte de vizită importantă, nu am reușit să aducem măcar unul-doi cu nume și experiență în locul lor și am ajuns unde am ajuns”, spune Daniel Bona.

Într-adevăr, deși mai sunt șase partide până la finele stagiunii, Unirea e ca și retrogradată în Liga a 3-a. „Suntem conștienți că avem șanse minime ca să mai supraviețuim din punct de vedere sportiv, dar la ce probleme au alte formații din serie, s-ar putea să ni se ofere un loc și în viitoarea ediție a ligii secunde. Până una alta, vrem să ieșim cu fruntea sus din acest campionat, să câștigăm și noi primul meci din acest play-out, iar prima ocazie o vom avea sâmbătă cu Pâncota și nu vrem s-o ratăm”, a adăugat antrenorul Tărlungeniului.

Fiind convins că absența lui Ionuț Popa de la „duelul” de sâmbătă, văzut ca principalul factor perturbator în precedentele dispute, Bona anticipează o partidă deschisă, chiar plăcută ochiului. „Nemaiavând ce pierde, o să jucăm pe atac, fiind – totodată – atenți în fața surprizei plăcute din acest play-out. La o primă vedere, se părea că Vâlcea și Clujul vor termina detașat pe primele două poziții, dar iată că lupta se duce în patru, iar Pâncota chiar are șanse mari să evite chiar și barajul. E pe un trend ascendent, cu destui fotbaliști în formă, Dragalina fiind peste toți în acest sens. Sunt sigur că vor veni după puncte, dar e vremea să câștigăm și noi”, a încheiat fostul fundaș.

Accidentat grav la Cluj, portarul Perianu va absenta până la finalul stagiunii, așa că între buturi va apărea din nou Mihok. În rest, toți fotbaliștii din lot sunt la dispoziția staffului tehnic, care – însă – nu are mai mulți de 15-16 fotbaliști într-un din care au mai dispărut recent și Damian, Păduraru și Vasiloi.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2016, 15:15 Actualizat: 04 May. 2016, 15:16 Seria 2
Pe aceeași temă