Bucurescu și-a completat lotul cu foști elevi

14 Aug. 2009, 13:57 Seria 2
Bucurescu și-a completat lotul cu foști elevi

 

Dacă în primul său mandat la FC Drobeta nu l-a dus decât pe Ionel Păun, restul de 15 jucători noi cu care a fost abordat sezonul 2007-2008 fiind selectați de președintele executiv Vasile Mănescu, antrenorul Marian Bucurescu a revenit vara aceasta la malul Dunării cu mai multe noutăți.

Astfel, Constantin Doicaru (32 de ani), Alexandru Radu (31), Marius Ardeleanu (30), Andrei Berceanu (20) și Marius Șuta (20) formează lotul de jucători cu care Bucurescu a mai lucrat în trecut, fie la diverse echipe de club, fie la lotul național de juniori. De altfel, Radu este chiar finul actualului antrenor al echipei severinene. Fost la Dunărea Giurgiu, acesta fusese chemat de Bucurescu la FC Drobeta și în vara lui 2007, însă mijlocașul nu s-a înțeles la vremea respectivă cu conducerea administrativă asupra mai multor clauze contractuale și a părăsit Oltenia.

 

Acum, Radu a semnat pe un sezon, la fel ca Doicaru (Săgeata Stejaru), pe care principalul Drobetei îl avusese elev și la Prefabricate Modelu, înainte ca mijlocașul să joace în Liga I, la Gloria Buzău. Tot pe un an a semnat și fundașul Ardeleanu (foto), adus de la CS Otopeni, echipă pe care Bucurescu a pregătit-o campionatul trecut în Liga I, între etapele VII-XVI. Pe câte cinci sezoane au parafat înțelegeri apărătorul Berceanu (ex – Progresul București) și portarul Șuta (Dacia Medieșu Aurit), pe care tehnicianul originar din București i-a avut elevi la lotul național U17. „Am adus jucători pe care deja îi știam”, a explicat Bucurescu.

Singurii chemați de președintele Mănescu în această vară sunt portarul Nicușor Bănică și juniorul Andrei Mogoș. Dacă Bănică a jucat în ultimul sezon la Minerul Lupeni, sub formă de împrumut, după care și-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova și a semnat pe două sezoane cu FC Drobeta, Mogoș a fost împrumutat pentru un an de la divizionara D CS Termo Dr. Tr. Severin. Campionatul precedent, jucătorul de bandă dreapta jucase, sub aceeași formă, în Liga a III-a, la Minerul Mehedinți.

Per total, au fost achiziționați șapte jucători, la care se adaugă revenirea lui Cristian Poiană după împrumutul de un sezon la Minerul Mehedinți, dar s-a renunțat la 12 dintre componenții prezenți în lot pe parcursul returului din campionatului trecut. Dacă între buturi și în defensivă lucrurile par rezolvate, compartimentul descoperit a rămas cel ofensiv, unde au fost disponibilizați patru atacanți fără să fi fost achiziționat vreunul!

Asftel, FC Drobeta s-a despărțit de Dorin Hîrsu, Dan Pînzaru (portari), Aurel Amzucu, Cătălin Trofin, Paul Curteanu, Bogdan Aldea, Marius Ene și Dusan Popovici, în timp ce Cătălin Crișan și Iulian Ivan au fost împrumutați, pentru un sezon, la Arieșul Turda, respectiv Minerul Mehedinți. Din lot nu vor mai face parte nici severinenii Dorel Ciucu sau Andrei Stroe.

Articol scris de: Mircea OGLINDOIU
 

14 Aug. 2009, 13:57 Seria 2
Pe aceeași temă