Bihorul trăiește un déjà vu

24 Mar. 2009, 18:42 Seria 2
Bihorul trăiește un déjà vu

În meciul disputat sâmbătă la Mioveni, FC Bihor s-a înclinat cu scorul de 2-1 în fața Daciei din localitate. Orădenii au început bine meciul și au avut o ocazie mare prin Muscă în min 31, care a tras milimetric pe lângă bară, iar apoi au reușit chiar deschiderea scorului în min 40 prin Jefferson după ce acesta l-a învins pe Perianu cu o lovitură de cap. Elevii lui Zoltan Vig au intrat la cabină cu acest avantaj minim, însă după pauză situația s-a schimbat radical: Dacia a reușit să înscrie două goluri într-un interval de 5 min prin Enache (53) și Neagu (58), iar apoi a știut să se mențină la cârma jocului și să păstreze tabela neschimbată până la final. Este a doua deplasare consecutivă în care Bihorul este nevoită să se recunoască învinsă, după ce conduce cu 1-0.

 
La trei zile după jocul de la Mioveni, pe antrenorul Zoltan Vig încă îl mai încearcă un sentiment de regret : “ Este de necrezut, o pățim a doua oară, să conducem cu 1-0, iar după pauză să se schimbe totul. La fel ca și la Râmnicu Vâlcea, când în 10 min s-a întors și acolo totul.”

 
Totuși, tehnicianul bihorenilor pare a fi găsit explicația eșecurilor elevilor săi: “Se pare că în deplasare suntem mai morcoviști, mai fricoși, cred că asta este problema. Ne este frică, parcă jucăm mai bine când nu conducem. Ne închidem în apărare și o pațim” a conchis Vig. În pofida tuturor insucceselor, acesta nu și-a pierdut simțul umorului: “Mai bine am da primul gol în minutul 80, ca să nu mai avem timp să pierdem”

 
Etapa viitoare FC Bihor joacă acasă împotriva ocupantei locului secund, FCM Târgu Mureș. Echipa pregătită de Cosmin Bodea este neînvinsă în acest retur și este una dintre principalele candidate la promovarea în Liga I. Lotul de jucători al Bihorului este valid aproape în totalitate, atmosfera la echipă este bună, iar componenții ei doresc să se revanșeze după ultimele două deplasări, astfel că Zoltan Vig consideră că are toate atuurile pentru a obține un rezultat bun.
 

Deși în cazul unei victorii în duelul de sâmbătă, FC Bihor s-ar apropia la doar patru puncte de adversarii lor, antrenorul orădenilor crede că șansele la promovare sunt încă reduse: “În fiecare an s-a pornit cu obiectivul de a promova, însă din păcate nu s-a realizat. Anul acesta obiectivul nostru nu a fost promovarea, însă pentru moralul echipei ar fi bine să câștigăm fiecare meci. Eu aș fi cel mai fericit să promovăm, ar fi ca un vis pentru mine să duc Bihorul în Liga I, însă consider că este extrem de greu. Pentru asta nu este de ajuns evoluția foarte bună din partea jucătorilor, mai trebuie îndeplinite și alte condiții.” a încheiat Vig.
 

                       

Articol scris de Gabriel MORARIU
 
 

 

24 Mar. 2009, 18:42 Seria 2
Pe aceeași temă