Bate vântul prin lotul Bătrânei Doamne

29 Jul. 2009, 12:59 Seria 2
Bate vântul** prin lotul Bătrânei Doamne

 

Dincolo de toate problemele cu care se confruntă UTA în prezent, cea a lotului de jucători rămâne cea mai importantă, deoarece trupa arădeană este practic descoperită pe câteva posturi în acest moment. Se lucrează pentru completarea lotului, existând zilnic discuții în acest sens, se studiază diverse variante, dar majoritatea planurilor se blochează, deoarece Bătrâna Doamnă nu dispune de fonduri pentru transferuri.

 

Dacă salariile pentru noul sezon și cheltuielile legate de competiție sunt asigurate, prin sponsorizarea de la Universitatea Vasile Goldiș și prin fondurile de la CLM și CJA, bugetul pentru transferuri este egal cu zero, motiv pentru care utiștii se descurcă foarte greu în tentativa lor de completare a lotului.

 

Telenovelă cu deznodământ imprevizibil
Telenovela jucătorilor retrimiși la Gloria Arad nu este finalizată, deznodământul fiind imprevizibil. Portarii Bălgrădean și Bujor, fundașii Toc și Ștreangă, mijlocașul Copil și atacanții Sălăjan și Țucudean se pregătesc de-o săptămână cu Radu Anca la Gloria Arad și abia așteaptă un semnal pentru a se întoarce la UTA. Dincolo de dorința jucătorilor de-a îmbrăca tricoul alb-roșu, rămâne de urmărit cum se va finaliza cazul.

 

Omul de afaceri Sandu Ion mai are la dispoziție trei zile pentru a deveni proprietarul fotbaliștilor. Are de plătit o a doua rată, în valoare de 140.000 de euro către clubul Atletico Arad. Dacă o plătește, jucătorii devin definitiv ai Gloriei Arad. Teoretic, este de așteptat să o achite, mai ales că a mai plătit 150.000 de euro, ca o primă tranșă. Dacă totuși nu o va achita, fotbaliștii vor reveni sub tutela clubului Atletico Arad, care va putea să dispună de ei.

 

Oficialii utiști nu știu nici acum cum se va finaliza cazul. Cert este că, indiferent de pozițiile lor oficiale, au nevoie de jucători și i-ar reprimi dacă situația s-ar normaliza. Pe de altă parte, în cazul unui deznodământ nefericit, s-ar mulțumi și cu George Țucudean, ale cărui șanse de a-și continua cariera la UTA sunt mai mari decât a celorlalți.

 

Necunoscute la capitolul portari
Prin revenirile lui Bujor, Bălgrădean, Toc, Ștreangă, Copil, Sălăjan și Țucudean, UTA și-ar acoperi posturile pentru care acum caută cu disperare soluții. Cum reîntoarcerile acestora sunt sub semnul întrebării în continuare, utiștii se zbat să asigure lotului cantitate și dacă se poate, calitate.

Probleme sunt în toate compartimentele. La capitolul portari, există un singur fotbalist legitimat: juniorul Bodea. Cu Marius Mârne s-a discutat deja și, conform președintelui utist, Giovanni Catanzariti, există șanse pentru realizarea unui nou contract. De asemenea, ar exista varianta Cristian Zimmermann de la FC Timișoara.

 

Portarul ar urma să fie oferit gratis și definitiv clubului UTA, numai că salariul acestuia reprezintă o problemă: 70,000 de euro pe sezon. Deocamdată nu s-a luat o decizie finală, însă se speră ca jucătorul să rămână la Arad, iar FC Timișoara să-i plătească salariul, ceea ce e greu de crezut, din moment de timișorenii sunt dispuși să-l ofere gratis. Ar mai exista posibilitatea să fie rechemat ghanezul Amamoo, ale cărui pretenții se învârt în jurul a 30.000 de euro pe sezon, sumă de asemenea considerată mare de oficialii UTA-ei.


Necesar minim pentru defensivă: un fundaș dreapta, un fundaș central și un fundaș stânga
Și compartimentul defensiv este în suferință. Pentru flancul drept există o singură variantă: Turcuș. Ar mai fi Dănuț Bilia adus în probe de joc de la Arieșul Turda, dar lucrurile nu sunt clare în ceea ce-l privește, staff-ul tehnic al UTA-ei fiind nemulțumit de el deocamdată.

 

Pentru zona centrală, variantele au rămas trei: Pascariu, Pocuca și juniorul Draia. Ciprian Ștreangă, care ar fi putut reprezenta o soluție, a fost rechemat la Gloria Arad, iar ucrainianul Pavel Yanchuk a fost trimis de clubul de care aparține, Liberty Oradea, la Dinamo București, pentru probe de joc. Yanchuk a fost direcționat spre Dinamo II, iar dacă antrenorul de acolo, Ion Marin, va considera că merită să facă pasul spre prima echipă, va ajunge sub comanda italianului Bonetti.

 

Prin urmare, nici situația sa nu este clară, cert fiind că a ieșit din calculele UTA-ei. Pentru flancul stâng al defensivei a rămas doar Roman, dar el este indisponibil deocamdată, urmând să reintre în scurt timp în programul echipei, după o pauză de-o săptămână.

 

Așadar, la capitolul fundași, necesarul minim este următorul: un fundaș dreapta, un fundaș central și un fundaș stânga.

 

„Mijlocul” este acoperit
Zona mediană pare bine acoperită din punct de vedere numeric. Antrenorii Bătrânei Doamne suferă cel mai puțin din cauza liniei de mijloc. Pentru flancul drept există Nădăban, Gâlcă și Polgar. În zona centrală, ca mijlocași ofensivi ar fi Drida și Fritea, acesta din urmă reprofilat din mijlocaș stânga.

 

Ca închizători contează Mutulescu, Chindriș și Apostol, în timp ce flancul stâng ar putea să fie asigurat de Riviș și Purece. Există destule variante pentru acoperirea zonei de mijloc, motiv pentru care antrenorii și conducătorii UTA-ei nu sunt stresați din acest punct de vedere.

 

Jale mare în atac: Flavius Pavel, Bebe Mitu, Disney și un timișorean pe lista posibililor!
În atac este iarăși jale. Edson acuză din nou dureri la genunchi și nu se știe ce va urma pentru el. Leucuța este apt, iar alți jucători nu mai există. Va fi testat în cursul acestei săptămâni, dacă se ajunge la un acord între cluburi, golgeterul din sezonul trecut al formației CS Ineu, Flavius Pavel, jucător mutat la Național Sebiș de circa două săptămâni.

 

De asemenea, este așteptat un atacant de la FC Timișoara II, care va susține probe de joc. O altă noutate, pentru linia de atac a UTA-ei, îl privește pe Bebe Mitu, care de câteva zile a reintrat în calculele antrenorilor utiști. De asemenea, există posibilitatea ca Armel Disney, fost fotbalist la Farul Constanța, să sosească la Arad pentru probe de joc.

 

De ce se antrenează Chindriș și Purece cu UTA?
Mijlocașii Chindriș și Purece se pregătesc sub comanda lui Ionuț Popa de săptămâna trecută, deși au contracte cu Gloria Arad. Ei au avut posibilitatea să ajungă la UTA, deoarece nu fac parte din același „pachet” cu ceilalți colegi de la Atletico Arad, ajunși la Gloria. În contractele de împrumut ale lui Chindriș și Purece există o clauză care permite clubului Atletico să-i direcționeze pe jucători unde dorește, acesta fiind motivul pentru care ei se pot pregăti cu UTA.


Articol scris de: Sebastian Șiclovan

29 Jul. 2009, 12:59 Seria 2
Pe aceeași temă