Bănățenii ar putea prelua modelul basc! Velcea: „Există o ofertă de jucători care vin din urmă”

11 May. 2012, 15:55 Seria 2
Bănățenii ar putea prelua modelul basc!** Velcea:

Poli va întâlni sâmbătă dimineața Mureșul Deva, într-un duel în care vor fi implicați mulți jucători tineri. Tehnicianul alb-violeților, Valentin Velcea, crede că Timișoara ar putea forma un club puternic din propria pepinieră, precum Athletic Bilbao, dacă juniorilor actuali li se va asigura un viitor.

Timișorenii își pot asigura promovarea, cel puțin sportiv, încă din această etapă, dacă înving Deva și Severinul remizează cu Luceafărul. Poli urmând să mai ia trei puncte la masa verde cu Arieșul. „Am putea promova, în scurt timp să terminăm cu calculele matematice. Bineînțeles că e o strategie pe final, chiar și mâine introducem jucători care au jucat mai puțin. Voi face un unsprezece în care vor fi jucători care nu au jucat deloc”, a spus Velcea.

Antrenorul bănățenilor s-a inspirat și din finala Europa League, fiind prezent miercuri seară pe Național Arena. „Poli ar putea ajunge o echipă importantă, sunt coordonate care țin în loc un fel de Bilbao. Obiectivul pe care ni-l dorim, lucrurile care nu țin de acești copii și proiectul sportiv. Nu poți să ai tinere talente și să ajungi în aceeași situație, să fim neplătiți”, a adăugat tehnicianul.

Valentin Velcea nu e însă sigur de prezența lui pe banca lui Poli din vară dar spune că președintele Marian Iancu are un plan pentru viitorul clubului. „Dânsul are în continuare un proiect ca să continuăm cu o parte din jucători. Există o opțiune, o ofertă a unor juniori care vin din urmă. Care pot face mai departe obiectul clubului. Principial nu am spus că plec sau rămân. Nu am cerut și nici n-am primit o ofertă”, mai susține acesta.

Poli nu se va putea baza la meciul de sâmbătă pe Axente, Dăruială și Petcuț, toți trei suspendați. În locul primului e foarte posibil să debuteze atacantul Alex Boștină (21 de ani) de la Poli II.

În acest sezon Poli are grupele cele mai mari de juniori, A și B, calificate în fazele superioare ale Campionatului Național. La juniori A bănățenii sunt deținătorii titlului și vor întâlni în semifinale pe 15 mai, puștii lui Gică Popescu de la Chindia.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

Foto: Banat Sport

11 May. 2012, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă