Ayza, brazilian de Mioveni

31 Aug. 2009, 14:18 Seria 2
Ayza, brazilian de Mioveni

Meciul Daciei, de sâmbãtã, de la Mioveni, cu Drobeta Tr. Severin a fost decis de cele douã execuții superbe ale brazilianului Roberto Ayza. Fotbalistul adus în aceastã varã a înscris în minutele 25 și 90, prin douã șuturi de la 18 m, mingea intrînd în plasã, prima oarã deviatã de un apãrãtor al oaspeților.

 

Dacia a jucat mai bine decît  în primele douã etape ale campionatului și a obținut,  la finalul celor 90 de minute, prima victorie din actualul sezon. Galben-verzii puteau deschide scorul încã din minutul 3, însã mingea a fost scoasã în ultimã instanțã de pe linia porții de un apãrãtor. În afarã de gol, cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Coșereanu, care a recuperat un balon la 40 de m de poarta adversã, a urcat spre careul Drobetei, dar șutul lui a fost respins de portar. La pauzã, oaspeții îl introduc în teren pe portughezul Moutinho, cel care în partidele anterioare a fost cel mai bun om al lor de pe gazon. Jocul se schimbã imediat și Moutinho își pune de câteva ori coechipierii în poziții favorabile. Dacia a mai ratat o ocazie imensã, prin Vintilã, care l-a luat la țintã pe portar la 16 m, deși era singur cu el, dupã o cursã senzaționalã a lui Nistor, pe stînga. Apoi, în minutul 80, severinerii rateazã de douã ori egalarea din poziții extrem de favorabile, pentru ca, înainte de ultimul fluier al arbitrului, Ayza sã stabileascã scorul final, 2-0.

 

Nașul Drobetei

 

Roberto Ayza poate fi considerat nașul echipei Drobeta Tr. Severin. Fotbalistul brazilian mai marcase în poarta Drobetei, atît în partida din Cupa Romîniei, din septembrie 2007, pe cînd juca la Ceahlãul Piatra Neamț, cît și în turul sezonului trecut, pentru FC Bihor, ambele pierdute de severineni
cu 1-3.
 

Preda l-a dezamãgit pe Stoica

 

Juniorul Bogdan Preda nu l-a mulțumit deloc pe antrenorul Marius Stoica, acesta schimbîndu-l încã din prima reprizã. „Nu-mi plac jucãtorii care nu dau totul pe teren. M-a nemulțumit atitudinea lui la o vîrstã fragedã. Ei, ca juniori, trebuie sã vinã cu pasiune și cu plãcere pentru fotbal. Altfel eu nu accept!“, declara Stoica.
 

Sursa: curier.ro

31 Aug. 2009, 14:18 Seria 2
Pe aceeași temă