„Avem nevoie de jucători cu experiență în toate compartimentele”

07 Dec. 2011, 22:42 Seria 2

FC Olt Slatina iernează pe loc retrogradabil, la doar un punct sub linia ce delimitează menținerea în eșalonul secund. Aflată la prima prezență în Liga a II-a, gruparea pregătită de Dan Oprescu a acumulat 15 puncte, dintre care doar unul singur obținut pe teren străin. Având la dispoziție un lot format din jucători tineri, principalul formației alb-vișiniii consideră că este nevoie de jucători cu experiență ce pot aduce un plus în privința îndeplinirii obiectivului.

– Care ar fi concluziile turului de campionat?
– Chiar dacă în mare parte am plecat la drum cu aceiași jucători care au activat în Liga a III-a, se putea mult mai mult. Greșelile individuale foarte multe, cauzate de mai mulți factori, ar reprezenta principalul motiv pentru care nu am acumulat mai multe puncte. Apoi, neșanșa și, din păcate, ar trebui să amintim și greșelile de arbitraj, care au contribuit la acest lucru, însă cauzele ar trebui să le căutăm totuși în jocul nostru.

– Care ar fi aspectele pe care sperați să le îmbunătățiți în retur?
– Analizând meciurile, majoritatea golurilor le-am primit pe greșeli personale, iar asta ar trebui să ne dea de gândit. Sperăm ca în retur să le eliminăm. Trebuie să mai spun că au fost și meciuri în care nu am avut atitudinea corespunzătoare și ținând cont că echipa noastră este dependentă de acest lucru, a contat foarte mult.

– Aveați așteptări mai mari de la anumiți jucători?

– Da, aveam așteptări mai mari de la unii, încrederea ne-a fost acordată, atât eu cât și jucătorii suntem datori.

– Ce compartiment trebuie întărit serios în această iarnă?
– Avem nevoie de jucători cu experiență în toate compartimentele.

– Până la plecarea în cantonament vor fi definitivate toate transferurile?
– Este foarte important să avem toți jucătorii când începe pregătirea, nu când plecăm în cantonament, pentru a nu se repeta situația din vară când ne-a prins nepregătiți și a trebuit să facem transferuri pe ultima sută de metri și nu așa cum ne-am fi dorit.

– Ați semnalat de multe ori greșeli de arbitraj, s-a întâmplat ca acestea să influențeze deznodământul final?
– Din păcate nu numai într-una, multe partide au fost influențate de greșelile de arbitraj, lucru semnalat inclusiv de mass-media. Suntem singura echipă care nu a primit niciun unsprezece metri și mai sunt și alte aspecte despre care nu vreau să discut acum.

– În primele trei etape vă așteaptă meciuri de foc, în deplasare cu Alro și pe teren propriu cu Timișoara și Bistrița…

– Atunci când ești în situația în care ne aflăm noi, orice meci este foarte important, este doar o chestiune de ordin psihologic. Am demonstrat că acasă suntem o echipă redutabilă, ca număr de puncte obținute pe teren propriu depășim alte echipe cu experiență mult mai mare în Liga a II-a. Un plus de experiență ne-ar fi permis să aducem mai mult de un punct de afară.

– Chiar dacă în acest moment echipa se află pe loc retrogradabil, are șanse reale pentru a se salva?
– Ținând cont că a fost foarte strâns campionatul, normal că sunt șanse reale, important este să ne rezolvăm probelemele despre care am discutat mai devreme.

Sursa: Gazeta Nouă

07 Dec. 2011, 22:42 Seria 2
Pe aceeași temă