Anunț bombă în Bănie: Marin Condescu, noul șef al FC Universității Craiova!

Marius ANGHEL 23 Jan. 2014, 22:30 Seria 2
Anunț bombă în Bănie:** Marin Condescu, noul șef al FC Universității Craiova!

UPDATE2 Știrea sosirii lui Condescu la șefia FC Universitatea Craiova a șocat din mai multe puncte de vedere. În primul rând, echipa lui Mititelu se află într-o crasă lipsă de lichidități, cu jucători și antrenori neplătiți de la începutul campionatului și cu un proces de insolvență din care nu prea erau multe șanse să se iasă prea curând cu bine. Atunci ce l-ar fi determinat pe Marin Condescu să facă o asemenea mutare? Scenariile sunt multe și greu de verificat, în ProSport vi-l prezintă pe cel mai vehiculat în Craiova: în spatele deciziei liderului sindical s-ar afla influențe politice din tabăra opusă celei care susține în prezent pe CS Universitatea Craiova. Și cum echipa lui Mititelu, FC Universitatea, are încă un puternic capital de imagine, aceasta a devenit atractivă și din punct de vedere al taberelor electorale ce se vor lupta la alegerile din acest an! Rămâne de văzut în ce măsură și cu ce argumente va reuși Condescu să atragă fonduri la noua sa echipă!

CE A FĂ‚CUT CONDESCU ÎN CEI 10 ANI DE ȘEFIE LA PANDURII TG. JIU

  • A venit la Pandurii în sezonul 2003-2004, când echipa se afla în liga secundă
  • Pandurii Tg. Jiu a promovat în Liga I în sezonul 2005-2006, însă a terminat campionatul pe loc retrogradabil
  • În cele din urmă, Pandurii a rămas în Liga I datorită faptului că FRF a retrogradat-o pe Sportul Studențesc, motivul invocat fiind problemele financiare
  • În lumea fotbalului s-a vorbit despre un serviciu întors de Mircea Sandu la acea vreme lui Condescu, care l-ar fi ajutat la alegerile pentru șefia FRF din noiembrie 2005 prin direcționarea celor 50 de voturi ale echipelor miniere – controlate de sindicatul pe care îl conduce – către tabăra „Nașului”. „Ce rezolvam dacă îi dădeam voturile lui Gică Popescu și retrogradam?! Așa, m-am gîndit la binele echipei mele”, declara câteva luni mai târziu Condescu Gazetei de Sud. Rezultatul? Pandurii n-a retrogradat, chiar dacă a terminat pe o poziție retrogradabilă :))
  • În 2010 s-a repetat scenariul: echipa din Tg. Jiu a retrogradat, însă a fost salvată după ce Internațional Curtea de Argeș a fost exclusă din campionat, tot din cauza problemelor financiare
  • În același an este adus la club Petre Grigoraș, dar și „lotul Curtea de Argeș”, cu jucători precum Gabi Matei (Steaua), Chiricheș (Tottenham), Pintilii (Steaua) sau Ciucur (Pandurii)
  • „Când am cumpărat lotul Pandurii am făcut cea mai bună și cea mai nebună mișcare de când sunt în fotbal”, a recunoscut Condescu, care în 2010 a împrumutat două milioane de euro pentru a aduce la Tg. Jiu 20 de jucători de la Curtea de Argeș! 
  • Cu Grigoraș la timonă, gorjenii s-au remarcat mai întâi în sezonul 2011-2012, când au terminat campionatul pe poziția a 7-a, cea mai bună din istorie la acel moment
  • Campionatul trecut, 2012-2013, a fost și cel mai bun al oltenilor: au terminat pe locul secund, după Steaua, și s-au calificat în grupele Europa League, ambele premiere pentru istoria de 51 de ani a echipei
  • Numai în ultimul an, gruparea din Tg. Jiu a obținut din vânzarea de jucători 3 milioane de euro, după cum ProSport a scris în primele zile din ianuarie
  • În acest moment, la Pandurii va rămâne unic șef Eugen Pârvulescu, care va prelua toate atribuțiile lui Marin Condescu
  • „În cei 10 ani de când am preluat clubul, echipa a beneficiat de fonduri totale de 38 de milioane de euro, dintre care doar 21 de milioane au fost contribuții ale membrilor fondatori. Restul sumei a fost asigurată de mine, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, prin atragerea de sponsori, vânzare de jucători și drepturi TV”, a punctat Condescu la despărțirea oficială de clubul din Tg. Jiu. Pandurii este un club de fotbal bazat pe asocierea non-profit a USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia), Artego SA, Primăria Tg. Jiu și CE (Complexul Energetic) Oltenia.

UPDATE1 Vestea-șoc l-a luat prin surprindere și pe italianul Nicolo Napoli, antrenorul echipei lui Mititelu cel puțin până aseară. „N-am știut nimic despre această mutare! Mititelu ar trebui să-mi dea niște explicații… Cum adică va veni Săndoi?! Îi amintesc patronului că are să-mi dea banii pe cele șase luni în care eu am muncit, plus restul de trei ani de contract pe care îi mai am cu FC Universitatea Craiova. Să nu uite că eu am rămas la greu lângă club, nu e normal ce se întâmplă!”, a precizat tehnicianul pentru fanatik.ro. Sub comanda lui Napoli, Universitatea Craiova a terminat turul campionatului pe locul 4 în Seria a II-a a ligii secunde, la 4 puncte de liderul CS Universitatea Craiova.


Plecat de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu a aruncat bomba: va deveni noul conducător al Universității Craiova, club aflat în insolvență.

„Sunt la Craiova. Din partea Sindicatelor Miniere vom numi o altă persoană la Târgu Jiu, nu voi mai fi eu. După ce voi preda situația lui Eugen Pârvulescu, voi prelua Universitatea Craiova ca manager general. Vom da drumul la treabă în cel mai scurt timp. Avem jucători la dispoziție, avem ca obiectiv să promovăm în Liga I. Adrian Mititelu are termen până la finalul lunii februarie să lămurească situația de la club, eu voi fi managerul lui pentru următorii trei ani. Banii vor veni din sponsorizări. Mă implic, voi finanța Craiova așa cum am făcut și la Târgu Jiu. Sunt prea departe de probleme ca să spun acum ce se va întâmpla în relația cu CS U Craiova. Emil Săndoi va fi noul antrenor al echipei. Vor veni și jucători de la Pandurii la Craiova”, a spus Condescu la DigiSport.

ProSport a obținut confirmarea oficială din partea unui oficial al FC U Craiova: „M-a sunat președintele, era fericit! Gata, avem manager general”

Informația a fost confirmată și de site-ul lui Adrian Mititelu, editie.ro: „Universitatea Craiova are un nou manager general. Este vorba de Marin Condescu, fostul președinte al echipei Pandurii Târgu Jiu. Marin Condescu va îndeplini această funcție pe o perioadă de trei ani. Condescu va pune umărul la promovarea echipei Universitatea Craiova, în primul eșalon fotbalistic”.

 

Marius ANGHEL 23 Jan. 2014, 22:30 Seria 2
Pe aceeași temă