Alin Roman vrea să continue la UTA, însă nu în orice condiții. „Am avut de multe ori impresia că am încurcat și nu-mi mai doresc asta”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2016, 11:57 Actualizat: 21 Jun. 2016, 11:58 Seria 2
Alin Roman vrea să continue la UTA, însă nu în orice condiții.  „Am avut de multe ori impresia că am încurcat și nu-mi mai doresc asta”

Probabil, UTA va opera câteva modificări la nivelul lotului de jucători în această vară. Nu vor fi foarte multe ținând cont de politica bazată pe fotbaliști tineri, în special arădeni sau din zonă.

Teoretic, Alin Roman ar trebui să rămână în schemă având în vedere că e timișorean, are 22 de ani, are în CV meciuri la echipele naționale de juniri și chiar 7 în Liga 1 (două la Dinamo și cinci la Poli), dar el nu este prea optimist în acest sens. „Se știe că am debutat destul de târziu pentru UTA, iar apoi, deși nu mi s-a reproșat niciodată nimic, ba chiar am fost felicitat și încurajat, am ieșit din nou din circuit. În cele patru meciuri de baraj chiar nu am jucat deloc, deși eram apt. Într-adevăr, am acuzat o mică problemă la mușchii inghinali înainte partida de la Călărași, dar eram pregătit să joc. Și fizioterapeutul Zsolt Nagy mi-a dat undă verde, dar nu am fost nici măcar inclus în lot. La retur din nou am rămas în tribună, nu am înțeles de ce. Din păcate, am avut de multe ori impresia în această primăvară că am încurcat și nu-mi mai doresc asta pe viitor”, a spus mijlocașul ofensiv, care a debutat în „alb-roșu” în ultima etapă a sezonului regulat, în minutul 64 al partidei cu Unirea Tărlungeni.

De atunci, a mai intrat sporadic pe teren, o singură dată ca titular, în deplasarea arădenilor la Târgoviște, în cadrul rundei a treia a play-offului ligii secunde. Ca și realizări concrete amintim centrarea la golul de trei puncte reușit de Alex Manea la Mioveni, tot în play-off. „Mai am contract cu UTA încă un an de zile, eu aș vrea să rămân, dar nu în orice condiții. Peste o săptămână, în ziua reunirii lotului, o să încerc să port o discuție cu antrenorii, să-mi spună dacă mai au sau nu nevoie de mine. Dacă nu, ne despărțim, nu este nicio problemă. Am în jur de 100 de meciuri în Liga a 2-a, am demonstrat că pot face față, iar la Arad nu pot spune că am fost un jucător problematic sau nu m-am antrenat cât am putut de bine. Nu știu, poate nu intru nici în planurile tactice ale antrenorilor, poate sunt alte chestiuni la mijloc, dar aș vrea să mi se spună în față. Nu sunt genul de fotbalist care tragă cu dinții de un contract, mai ales că nu aș duce lipsă de alte oferte convenabile pentru mine”, a mai spus Roman.

Vă reamintim și că la începutul primăverii Roman a refuzat să coboare la echipa a doua a clubului, spunând clar că el nu a venit la Arad pentru a juca în Liga a 4-a. Atunci, relațiile cu Roland Nagy s-au răcit puțin, însă totul părea să reintre în normal odată cu debutul oficial. Spre final, se pare că s-a rupt din nou ceva, deși era greu ca staff-ul tehnic să schimbe prea mult într-o formulă de joc cu care a ajuns foarte aproape de Liga 1.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2016, 11:57 Actualizat: 21 Jun. 2016, 11:58 Seria 2
Pe aceeași temă