Alex Pelici: „Ne uităm doar în sus. Avem un lot echilibrat valoric și numeric”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Oct. 2015, 15:12 Seria 2
Alex Pelici:

Antrenorul echipei vâlcene, Alex Pelici reușește rezultate pozitive cu CSM, deși are un buget mult redus, în comparație cu sezonul precedent, când obiectivul era promovarea Acum, Vâlcea se gândește doar la intrarea în play-off, care garantează fără emoții rămânerea în Liga a II-a, însă are rezultate net superioare.

„A fost o victorie muncită, în care băieții au arătat putere mare de caracter, în unele momente s-a  jucat la sacrificiu. Am luat gol pe o prostie copilărească, care putea fi foarte ușor evitată, apoi Clujul au avut șansa să se desprindă. Nu mai aveam nimic de pierdut, am schimbat sistemul din mers, din 4-2-3-1 am jucat 4-1-3-2, am jucat cu doi atacanți și am reușit să întoarcem rezultatul. U Cluj are o echipă frumoasă, dacă o va păstra, în scurt timp va avea o echipă foarte bună, care se va bate fără probleme la promovare” a declarat Pelici la conferința de presă.

Tehnicianul echipei CSM remarcă carcaterul elevilor săi. „Avem un lot echilibrat valoric și numeric, avem soluții să compensăm absențele, concurența este benefică, cât timp este loială în ceea ce privește șansele tuturor de a intra în teren, eu mă străduiesc să fiu cât se poate de correct față de ei. Nu mai vedem fețe bosumflate în vestiar că nu sunt titulari sau că nu prind lotul, când intră, jucătorii își aduc aportul, asta spune multe despre caracterul lor. De caractere avem nevoie în primul rând. Ne uităm mereu în sus, spre primele locuri, dar o luăm pas cu pas, știm de unde am plecat”.

Alex Pelici a remarcat atitudinea publicului, care a încurajat echipa în momentele grele. „Când muncești și se vede că este nemeritat ce se întâmplă, publicul înțelege bine, a avut parte de foarte mult fotbal la Vâlcea. Le mulțumim că ne-au susținut până la final, ne bucurăm că nu i-am dezamăgit. E un campionat care se joacă, se pare că Baia Mare are constanță și s-a detașat un pic acolo în față, dar ne interesează doar jocul nostru, punctele care le obținem și locul nostru în clasament”.

Text: Adi GEORGESCU

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Oct. 2015, 15:12 Seria 2
Pe aceeași temă