Încep jocurile psihologice! Zoltan Szondi, acuzații grave înainte de FK Miercurea Ciuc – Progresul Spartac: ”În România, adversarii noștri primesc plus de motivație de la alte echipe”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 17:37 Liga 2
Încep jocurile psihologice! Zoltan Szondi, acuzații grave înainte de FK Miercurea Ciuc - Progresul Spartac: ”În România, adversarii noștri primesc plus de motivație de la alte echipe”

Primul meci oficial din Liga 2, din 2023, a adus un rezultat bun pentru FK Miercurea Ciuc. Gloria Buzău a făcut doar egal cu FC Brașov (scor 1-1), motiv pentru care ciucanii speră cu tot mai multe șanse la accederea în play-off, unde să se lupte pentru promovarea istorică în prima ligă.

Astfel, în cazul unui succes sâmbătă, de la ora 11:00, în duelul cu Progresul Spartac de pe teren propriu, FK Miercurea Ciuc poate urca pe poziție de play-off, cu două runde rămase apoi până la finalul sezonului regular.

Zoltan Szondi, acuzații grave înaintea partidei FK Miercurea Ciuc – Progresul Spartac

Pentru o presiune suplimentară, președintele clubului, Zoltan Szondi, a făcut o afirmație puternică, anume că, în România, echipele care joacă împotriva FK Miercurea Ciuc sunt motivate suplimentar de alte formații.

Bineînțeles, conducătorul nu și-a dus ideea la capăt, ci doar a ”aruncat-o” în spațiul public. În mod clar, în urma unei astfel de afirmații, oamenii din conducerea FK Miercurea Ciuc nu consideră că duelul cu o echipă care trebuie să tragă serios pentru salvarea de la retrogradare e unul ușor.

Zoltan Szondi, înainte de FK Miercurea Ciuc – Progresul Spartac: ”În România, în multe cazuri, adversarii noștri primesc plus de motivație de la alte echipe”

Obiectivul declarat al formației din Miercurea Ciuc este accederea în play-off, astfel că victoria e vitală în duelul cu Progresul Spartac.

Ne dorim să fim în primele șase echipe, pentru asta trebuie să tragem cât putem în cele trei meciuri rămase din sezonul regular. Clasamentul este imprevizibil, cele două meciuri de acasă trebuie câștigate conform hârtiei, dar nu va fi deloc ușor.

Învățând din experiențele de anul trecut și din anteriorul, se poate spune că în România, ca de obicei, în multe cazuri adversarii noștri primesc un plus de motivație de la alte echipe.

Condițiile bune (n.r. – de care dispune FK Miercurea Ciuc) nu echivalează întotdeauna cu rezultate bune, dar sperăm că anul acesta nu va fi așa. Sperăm să ajungem în primele șase, dar nu va fi deloc ușor, a spus Zoltan Szondi, conform Szekely Sport, dintr-o traducere aproximativă din maghiară.

E același site pentru care Szondi a mai făcut declarații puternice, printre care și atacul direct la adresa lui Adrian Popa, după care dădea vina pe traducerea inexactă a site-urilor care redactează în română, deși a fost vorba de o lipsă de asumare în esență și de cuvinte aruncate la cald.

Atunci, nu își menținea cuvântul până la capăt, iar acum, odată cu noul an, a făcut o declarație puternică prin care să atragă atenția, dar pe care preferă să nu o dezvolte.

FK Miercurea Ciuc, șanse foarte mari la play-off-ul de Liga 2

Pe locul 7 se află FK Miercurea Ciuc înaintea primului meci din Liga 2 din acest an, înaintea ultimelor runde din sezonul regular din 2023, având 25 de puncte. E la un punct de Gloria Buzău, locul 6, care s-a încurcat cu FC Brașov.

După întâlnirea cu Progresul Spartac, FK Miercurea Ciuc va mai întâlni în sezonul regular SC Oțelul (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Ciucul n-are buget de top 10 în Liga 2, conform lui Zoltan Szondi

Cu toate acestea, în ciuda situației din clasament, în urmă cu exact o lună același Szondi afirma că FK Miercurea Ciuc nu are nici măcar un buget de primele 10 echipe din Liga 2. Făcea trimitere la faptul că multe adversare primesc bani de la autoritățile publice, de la consiliile județene și / sau locale.

(…) ”Pe de altă parte, cu siguranță aș adăuga, cum am explicat la începutul fiecărui sezon, și o voi spune și acum, clubul nostru este într-un mare dezavantaj din punct de vedere financiar față de adversarii direcți. Adversarii beneficiază de subvenții guvernamentale municipale, județene și orășenești care le depășesc cu mult pe ale noastre.

(…) Trebuie precizat că nici după o estimare foarte, foarte clară nu suntem între primele 10 echipe din Liga 2 ca buget. (…)

Trebuie subliniat întotdeauna că echipa de seniori a FK Miercurea Ciuc nu primește finanțare din Ungaria”, a spus Szondi despre banii de care dispune FK Miercurea Ciuc.

Ceea ce a uitat să scoată în evidență este că FK Miercurea Ciuc a fost trecută în 2022, în urma unei Hotărâri de Guvern, ca structură de ”utilitate publică”. În plus, autoritățile locale din Miercurea Ciuc, dar și Uniunea Europeană au ajutat cu bani clubul harghitean, lucru precizat chiar de FK Miercurea Ciuc, însă se pare că acestea au fost uitate, deși n-a trecut mult peste un an!

Foto principal: Szekely Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-pregatita-de-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-19261026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-la-cedat-pe-levente-bara-19260798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-invinsa-de-u-cluj-intrun-meci-amical-19260714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă