Pentru asta sunt plătiți, mai nou, conducătorii din fotbal? Președintele echipei FK Miercurea Ciuc l-a făcut praf pe Adi Popa: ”Acest individ nu e doar un fotbalist foarte slab, ci și un mincinos”. Reacția de amendat a mijlocașului Stelei, amplificată de ciucan

Răzvan STÎNGĂ 24 Aug. 2022, 14:53 Liga 2
Pentru asta sunt plătiți, mai nou, conducătorii din fotbal? Președintele echipei FK Miercurea Ciuc l-a făcut praf pe Adi Popa: ”Acest individ nu e doar un fotbalist foarte slab, ci și un mincinos”. Reacția de amendat a mijlocașului Stelei, amplificată de ciucan

După meciul jucat ieri seară, în Ghencea, între Steaua și FK Miercurea Ciuc, se discută mai mult despre cele întâmplate în a doua repriză, cu scandările xenofobe ale galeriei Stelei, decât de partidă în sine, tranșată în mod clar de formația lui Francisc Dican, scor 4-0.

Zoltan Szondy cere sancțiuni pentru Steaua, după scandările xenofobe din partida cu FK Miercurea Ciuc

Au fost reacții pe seama celor întâmplate în tribune din ambele tabere, atât ale antrenorilor cât și ale jucătorilor celor două formații la finalul confruntării, dar și conducătorii echipei din Miercurea Ciuc au intervenit, prin președintele Zoltan Szondy.

Miercuri dimineață, la câteva ore după confruntarea din Ghencea, Szondy a amendat grav ceea ce s-a întâmplat din pricina ultrașilor Stelei, demers corect, precizând că se așteaptă la sancțiuni dure ale Federației Române de Fotbal, mai ales că nu e prima dată când se întâmplă asta, iar fanii Stelei sunt recidiviști.

Și în partida din sezonul precedent s-au auzit strigăte împotriva minorității maghiare din România, scandări xenofobe și chiar ulterior confruntării respective au fost înăsprite pedepsele.

Zoltan Szondy: ”Cred că și observatorul a notat în raport și sunt convins că Steaua va fi pedepsită”

Zoltan Szondy se așteaptă la cele mai dure pedepse pentru Steaua, mai ales că în tribunele arenei din Ghencea au asistat și oficiali ai Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, director tehnic, și Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct, aspect remarcat de Liga2.ro în știrea inițială în care a detaliat comportamentul fanilor Stelei.

Faptul că Szondy a făcut trimitere la prezența celor doi în tribune, accentuează cele precizate de site-ul nostru, anume că e posibil ca Stoichiță și Bodescu să fi venit în Ghencea tocmai la invitația clubului din Miercurea Ciuc.

Anul trecut, după ce am jucat cu Steaua și au fost incidente asemănătoare, ne-am spus părerea. De atunci, Federația Română de Fotbal a mărit ușor pedepsele și a înăsprit oarecum procedura în aceste cazuri. Cred că și Steaua va fi pedepsită acum.

O parte din conducerea FRF a fost acolo, la meci, a putut vedea că partita a fost întreruptă. Cred că și observatorul a notat în raport și sunt convins că Steaua va fi pedepsită”, a început discursul Zoltan Szondy, conform site-ului Szekely Sport, care publică știri doar în limba maghiară.

Pentru asta sunt plătiți, mai nou, conducătorii? Să critice fotbaliștii adverși. Zoltan Szondy, reacție dură la adresa lui Adi Popa: ”E un mincinos”

Conducătorul l-a făcut praf pe Adrian Popa, mijlocașul echipei Steaua, care la interviurile de la finalul confruntării a declarat că ”nu este normal, dar prea se pune accent pe asta”, când a fost întrebat de scandările xenofobe.

Oficialul grupării din Miercurea Ciuc induce însă în eroare, pentru că Popa nu a declarat, în citatul publicat de DigiSport la finalul confruntării, că astfel de reacții sunt normale. Putem interpreta opinia dură a conducătorului din Miercurea Ciuc ca urmare a faptului că se afla la cald sau poate că e subiectiv, tocmai pentru a cere o sancțiune cât mai dură din partea FRF.

Szondy a făcut ceva ce conducătorii de cluburi nu au voie să facă, să atace un jucător, putând reacționa într-un mod civilizat la adresa lui Adrian Popa. L-a făcut un fotbalist slab pe mijlocașul Stelei și un mincinos. Rămâne la interpretarea cititorilor dacă un jucător cu nouă trofee în palmares, dintre care trei titluri în România cu FCSB, un campionat în Bulgaria și prezențe în grupele Europa League și Champions League, poate fi numit slab.

Zoltan Szondy: ”Deci, practic, acest individ pe nume Popa a dovedit că nu este doar un fotbalist foarte slab, ci și un mincinos”

Szondy l-a acuzat, așadar, pe Adrian Popa că este un mincinos, făcând referire la faptul că mijlocașul a afirmat că aceste lucruri sunt normale, deși, repetăm, în declarația mijlocașului nu există o asemenea afirmație, din contră, spune că nu sunt normale scandările xenofobe.

Popa, după cum a fost citat mai sus, a apreciat că se exagerează cu aceste lucruri, detaliu pe care nu îl putem interpreta decât tot ca pe o reacție subiectivă, pentru că scandările xenofobe și orice formă de discriminare atrag după ele amenzi și sancțiuni, dorind să ia apărarea Stelei și a suporterilor ”militarilor”.

Dacă facem analiză pe text, Szondy a mers mai departe și a readus în discuție un subiect care e atât de vechi pe cât este cel al scandărilor xenofobe de pe stadioanele de fotbal din România, în special atunci când FK Miercurea Ciuc sau Sepsi OSK Sfântu Gheorghe evoluează în deplasare.

E gest de sfidare și incitare afișarea steagului așa-zisului ținut secuiesc?

Conducătorul a atras atenția că pe stadioanele cluburilor din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe românii sunt respectați și că nu au loc reacții împotriva poporului român.

Însă, dacă privim situația din toate unghiurile, după cum s-a tot vorbit în spațiul public, afișarea steagului așa-zisului ținut secuiesc la partidele celor două echipe, în special la confruntările de acasă ale clubului din Liga 2, poate fi interpretat ca un gest de sfidare și incitare dintr-o anumită perspectivă.

Adrian Popa a spus după meci că aceste reacții sunt normale, pentru că asta facem și noi. Deci, practic, acest individ pe nume Popa a dovedit că nu este doar un fotbalist foarte slab, ci și un mincinos. Pentru că nici în Miercurea Ciuc, nici în Sfântu Gheorghe nu au existat niciodată cântece antiromânești sau insulte la  adresa românilor”, a mai precizat conducătorul echipei din Miercurea Ciuc.

”Se exagerează, nu sunt de acord cu scandările xenofobe. Mie, la Slatina, mi-au luat familia și m-au făcut în toate felurile. Nu a zis nimeni nimic. Așa e la fotbal! S-au întâmplat acele lucruri cu premierul Ungariei, s-a cântat imnul (n.r. – imnul așa-zisului ținut secuiesc) la hochei și nu s-a luat nicio măsură.

Când noi spunem ceva, se exagerează. Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate. Nu este normal, dar prea se pune accent pe asta”, a declarat Adi Popa, conform DigiSport.

 

Înapoi în trecut. Zoltan Szondy, declarație care incită, în decembrie 2021?

Pentru că era internetului ne permite ”să dăm timpul înapoi”, readucem în atenția cititorilor o reacție a președintelui formației din Miercurea Ciuc, în ceea ce privește oferirea de informații din partea clubului său în limba română.

Întrebat, în decembrie anul trecut, de ce FK Miercurea Ciuc nu emite informații și în limba țării campionatului în care evoluează, Zoltan Szondy a avut o afirmație prin care a atras atenția, lucru pe care, poate, l-a și dorit.

Chiar a precizat la acel moment că aștepta de ceva vreme întrebarea și a punctat următoarele:

Am primit de mai multe ori această întrebare şi mă bucur să pot răspunde în faţa presei.

În momentul în care presa de specialitate română şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română

Poate fi interpretată reacția lui Zoltan Szondy drept una care sfidează și / sau incită?

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Szekely Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-n-a-fost-de-acord-cu-oprirea-temporara-a-meciului-steaua-fk-miercurea-ciuc-pentru-scandari-xenofobe-se-exagereaza-cand-se-intampla-din-partea-cealalta-e-o-normalitate-19242346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-facut-instructie-cu-steaua-in-ghencea-francisc-dican-si-a-motivat-jucatorii-care-au-obtinut-primele-puncte-din-sezon-am-trecut-de-un-prag-psihologic-analiza-c-19242340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aceleasi-vechi-probleme-care-nu-se-rezolva-la-steaua-daniel-oprita-discurs-tras-la-indigo-si-dupa-esecul-rusinos-cu-fk-miercurea-ciuc-fara-agresivitate-fara-reactie-ma-deranjeaza-atitud-19242334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultrasii-echipei-steaua-au-iesit-in-evidenta-in-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-scandarile-xenofobe-au-marcat-o-seara-neagra-pentru-formatia-lui-daniel-oprita-umilita-in-ghencea-19242279

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Aug. 2022, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă