Zăvăleanu, în fața membrilor DDB, despre o posibilă revenirea la club a lui Mircea Rednic: ”Aș sta la masă cu oricine ar fi interesat și ar putea ajuta la modul real Dinamo, cu cash!” Ce datorii sunt către suporteri și de ce se teme de faliment

Christian LUȚĂ, Marius ANGHEL 03 Jun. 2022, 18:23 Liga 2
Zăvăleanu, în fața membrilor DDB, despre o posibilă revenirea la club a lui Mircea Rednic: ”Aș sta la masă cu oricine ar fi interesat și ar putea ajuta la modul real Dinamo, cu cash!” Ce datorii sunt către suporteri și de ce se teme de faliment

Dinamo se află în degringoladă după retrogradarea în Liga 2, prima în istoria de 74 de ani a clubului. Jucătorii au început să părăsească echipa și nu există încă un investitor care să se implice în mod concret pentru a asigura o stabilitate.

Joi, 2 iunie, între membrii Doar Dinamo București (DDB) și administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a avut loc o ședință. Au fost discutate mai multe aspecte, legate de potențiali investitori sau eventuale transferuri care ar putea fi perfectate, în cazul în care clubul va continua în Liga 2. DDB a făcut publice răspunsurile lui Zăvăleanu în fața celor circa 50 de membri DDB prezenți la întâlnire.

Răzvan Zăvăleanu, despre o posibilă colaborare cu Mircea Rednic

S-a discutat chiar și despre posibilitatea ca Mircea Rednic să revină la Dinamo, într-o postură inedită. ”Puriul” ar putea fi unul dintre investitorii care să ajute clubul să nu depună actele pentru faliment.

Administratorul judiciar al clubului din ”Ștefan cel Mare” a subliniat încă o dată că este nevoie de investiții în regim de urgență. Deși declară că nu este el cel care să ia asemenea decizii, Zăvăleanu este deschis la propuneri.

”Nu sunt eu cel care să ia astfel de decizii. Dar aș sta la masă cu oricine ar fi interesat și ar putea ajuta la modul real Dinamo, cu ceea ce clubul are nevoie în acest moment – cash!”, a declarat Zăvăleanu, pe subiectul Mircea Rednic.

Peste 3 milioane de euro, datoria clubului Dinamo către DDB: ”Se poate face o conversie a banilor împrumutați în acțiuni”

Legat de sumele împrumutate de la DDB către Dinamo, Zăvăleanu a deschis o nouă posibilitate. Acesta a anunțat că sumele împrumutate de către suporteri s-ar putea transforma în acțiuni, la finalul procesului de insolvență.

”2.400.000 euro înainte de insolvență și 5-600.000 euro după deschiderea procedurii. Primim bani de la DDB săptămânal. Se poate face o conversie a banilor împrumutați în acțiuni. Preferabil ar fi ca acest transfer să se facă în ultima etapă a planului de reorganizare.

Ca să accesăm posibilitatea legală de a modifica acționariatul, trebuie să acoperim mai întâi datoriile curente. Acestea sunt în acest moment de 800.000 de euro și vor ajunge cu următoarele salarii la 1.000.000 euro. Mulți jucători au renunțat la banii pentru luna iunie sau au amânat achitarea lor până la sfârșitul lui 2023”, a spus administratorul judiciar al clubului Dinamo.

”Nu e bine să ajungem la faliment și să o luăm de la zero”

Varianta falimentului nu este luartă în calcul în ”Groapă”. Zăvăleanu se teme că în această situație palmaresul clubului ar ajunge pe mâna unor ”persoane rău intenționare”, cum, spune el, s-a întâmplat în cazul Rapidului.

”Vreau să cred că în momentul ăsta toți dinamoviștii suntem uniți și promovăm după primul an de purgatoriu. Nu e bine să ajungem la faliment și să o luăm de la zero, pentru că în acel caz palmaresul ar fi scos la vânzare. La Rapid au fost probleme în privința aceasta, când la licitație au apărut persoane rău intenționate, care doreau să preia palmaresul.

Problema nu sunt datoriile, ci plățile imediate de 800.000 – 1.000.000 de euro. Dacă vine un investitor și pune banii pe masă pentru a prelua clubul, doar DDB-ul va trebui să fie de acord, pentru că e singura entitate care a adus bani în timpul procedurii de insolvență. Și este deschisă această posibilitate”, a mai declarat Răzvan Zăvăleanu în ședința cu membri DDB.

Christian LUȚĂ, Marius ANGHEL 03 Jun. 2022, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă