„Vreau să văd o răbufnire de orgoliu.” Popovici vede asemănări între Foresta și Chindia și speră într-un nou început pentru echipa sa

Marius ANGHEL 17 Mar. 2017, 13:37 Liga 2

Antrenorul Forestei, Cristi Popovici, care a venit la conferința de presă săptămânală, organizată joi, însoțit de tinerii Toma Niga și Andrei Cerlincă, a început dialogul cu ziariștii prin a vorbi despre partida de campionat de sâmbătă, din deplasare, cu Chindia Târgoviște.

„După ce nu am reușit să scoatem decât un singur punct în cele două partide disputate până acum, mergem la Târgoviște încrezători într-un rezultat bun. Chindia a avut până acum un parcurs asemănător cu al nostru. Au venit în tur pe Areni în postura de lideri, însă au început ușor, ușor să coboare în clasament și s-au îndepărtat de lupta pentru promovare. Dâmbovițenii alcătuiesc însă o echipă solidă, care și în ediția precedentă de campionat a încheiat pe un loc fruntaș. Se bazează pe un grup de jucători care evoluează de mult timp împreună. Stau bine în toate compartimentele, iar din punctul meu de vedere Honciu și Liviu Mihai alcătuiesc cel mai bun cuplu de mijlocași centrali din Liga a 2-a. Și jucătorii din avanposturi sunt foarte periculoși, sunt tehnici, au viteză, marchează des, mă refer aici la Cerchez și Neguț. Faptul că meciul va fi televizat sper să constituie o motivație în plus pentru jucătorii mei, vreau să văd o răbufnire de orgoliu”, a declarat tehnicianul Forestei.

Fostul internațional de juniori Andrei Cerlincă este conștient că echipa a avut parte de un start de sezon de primăvară sub așteptări, fiind de părere că un rezultat pozitiv la Târgoviște ar putea scoate gruparea suceveană din această pasă proastă. „Am mare încredere în forțele noastre, în ciuda celor două rezultate negative din 2017. Suntem conștienți că formația din Târgoviște este o echipă bună, omogenă, însă noi sperăm într-un rezultat pozitiv, pentru că avem o mare dorință de revanșă”, a precizat Cerlincă.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la conferința de presă

Cristi Popovici îi ambiționează pe tinerii Niga și Cerlincă

Recent convocat la o acțiune de selecție pentru lotul național de tineret, portarul Toma Niga a părut foarte mulțumit de această experiență.

„A fost bine, am fost primit așa cum trebuie de colegi și de staff-ul naționalei de tineret și cred că am lăsat o impresie pozitivă”, a declarat portarul Forestei.

Antrenorul principal Cristi Popovici a ținut și el să-și spună punctul de vedere pe această temă: „Atât Niga, cât și Cerlincă sunt jucători tineri, care au viitorul în față. Au calitățile necesare pentru a face pasul mai sus, însă trebuie să fie ambițioși, să se antreneze bine și să conștientizeze că nu pot reuși în carieră fără multă muncă.”

Revenind la partida de sâmbătă, de la Târgoviște, sucevenii trebuie să se descurce fără aportul câtorva fotbaliști importanți. Vasile Dănilă a devenit indisponibil după ce a evoluat la sfârșitul săptămânii trecute în Liga a IV-a pentru echipa a doua a clubului, în vreme ce Cornel Căinari s-a accidentat în timpul antrenamentului de miercuri. În ce-l privește pe Alessandro Masella, acesta se recuperează încet după ce a suferit de pubalgie pe toată perioada pregătirii de iarnă, urmând să fie bun de joc peste două trei săptămâni.

Partida Chindia Târgoviște – Foresta Suceava, contând pentru etapa a 25-a a Ligii secunde, va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport și Dolce Sport, sâmbătă, cu începere de la ora 12:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 17 Mar. 2017, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă