Vlad Bogdan, la primul gol pentru Unirea Dej, cât și în Liga 2: ”Nu mă așteptam să prind un șut atât de bun.” Portarul Dorian Railean n-a primit gol în aproape jumătate din meciurile clujenilor în eșalonul secund: ”Pentru asta m-am limitat în multe în viața extrasportivă”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2022, 13:37 Liga 2

Unirea Dej a obținut în weekend o victorie extrem de importantă în lupta pentru menținerea în Liga 2. Sâmbătă, nou-promovata clujeană a trecut, pe teren propriu, cu 1-0 de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, un adversar de care s-a desprins acum la patru puncte. Cu această a șaptea victorie înregistrată în acest sezon, în 18 meciuri, echipa a urcat două poziții în clasament, de pe 13 pe 11, în continuare la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj mai bun (18-18 față de 16-16).

Unicul gol al întâlnirii de pe stadionul Municipal din Dej a fost marcat în minutul 28 de Vlad Bogdan, cu un șut superb de la distanță, circa 25 de metri, direct în vinclul din stânga portarului Eftimie.

Vlad Bogdan, la primul gol pentru Unirea Dej: ”Mi s-a făcut pielea de găină când cântau suporterii”

Pentru Vlad Adrian Bogdan, un jucător originar din Gilău (Cluj), în vârstă de 18 ani, această reușită în poarta gorjenilor a fost prima a sa la Unirea Dej, dar și de când joacă la seniori. Atacantul a fost utilizat în 8 meciuri (258 minute) în acest sezon, el fiind împrumutat la Unirea de Petrolul, la care a apucat să evolueze într-un joc în campionatul trecut.

”Meciul a fost destul de greu, au fost ocazii de partea noastră, cât și a adversarilor, dar cu puțină încredere în noi am reușit să câștigăm. Am auzit și susținerea suporterilor, cum cântau, chiar mi s-a făcut pielea de găină. A fost foarte frumos, nu pot să descriu în cuvinte sentimentul. La noi, indiferent că batem, că pierdem, avem suporterii de fiecare dată alături de noi”, a spus Bogdan despre meciul cu Viitorul Pandurii, într-un interviu acordat clubului său, la finalul jocului.

În privința golului marcat, și micuțul atacant a fost surprins de execuția sa. ”Nu mă așteptam să prind un șut atât de bun. Acum câteva zile a fost ziua lui Mister (n.r. – antrenorul Dragoș Militaru, care la 2 martie a împlinit 32 de ani) și din acest motiv vreau să-i dedic lui acest gol”, a mai declarat Vlad Bogdan, care a vorbit și despre următorul meci, la Brăila, cu Dacia Unirea, ultima clasată, ținând cont doar de punctele acumulate în acest sezon (doar două): ”O să fie o deplasare lungă. Sper să fie la fel de bine ca împotriva Viitorului Pandurii, deci să câștigă.”

Dorian Railean a apărat poarta Unirii Dej în toate meciurile din acest sezon, în opt neprimind gol

La finalul jocului cu Viitorul Pandurii a vorbit și portarul Unirii, basarabeanul Dorian Railean (28 de ani).

”A fost o victorie frumoasă, grea, muncită, o victorie pentru suporterii noștri, care au venit într-un număr mare și sunt mereu alături de noi. A fost un meci greu, ne așteptam, contra unui adversar puternic, dar am rezistat, am dat gol, am mai avut ocazii și cred că am meritat aceste trei puncte”, a spus Railean, care înainte să ajungă la echipa din Dej a mai evoluat în România la Fotbal Comuna Recea, în 20 de meciuri tot de Liga 2, în sezonul trecut.

Goalkeeperul originar din Chișinău a fost integralist în acest campionat, deci utilizat de Dragoș Militaru în toate cele 18 meciuri. Aproape în jumătate dintre ele, în opt, nu a primit gol (0-0 la Ripensia, 0-0 cu Dunărea Călărași, 3-0 cu Șelimbăr, 2-0 la Astra, 2-0 cu Poli Timișoara, 0-0 la Poli Iași, 1-0 cu Metaloglobus și 1-0 cu Viitorul Pandurii). Cele mai multe goluri a primit în jocurile cu Petrolul (1-3 la Dej) și ”U” Cluj (1-3 pe Cluj Arena), iar în total a încasat 16, tot atâtea câte a reușit și Unirea să înscrie în poarta adversarilor.

”Pentru asta muncesc zi de zi, pentru asta m-am limitat în multe în viața extrasportivă și cred că și datorită colegilor sunt și eu printre portarii ăia primii trei. Cred că merit. Mulțumesc colegilor, coechipierilor, tuturor, pentru susținere, ajutor, fără ei nu eram aici”, a spus Railean despre faptul că a fost imbatabil în opt meciuri din acest campionat.

”Suporterii Unirii Dej sunt deosebiți”. Meciul cu Brăila i se pare ”foarte greu”

Pe suporterii echipei din Dej, Railean îi consideră deosebiți. În cariera sa a mai evoluat la FC Tiraspol, FC Sfîntu Gheorghe, Dacia Chișinău și Petrocub Hînceşti, toate din prima ligă a Republicii Moldova.

”Sincer, am fost la mai multe echipe, am mai avut suporteri frumoși, dar suporterii Unirii Dej sunt deosebiți. Vin în orice deplasare, indiferent că sunt unul, doi, trei, zece, 50, mereu sunt alături de noi, ne susțin. Le mulțumim extrem de mult și o să continuăm să-i bucurăm, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare”, a spus Dorian în interviul acordat ofițerului de presă al clubului Unirea Dej.

Cât despre ultimul meci din sezonul regular, cu Brăila, Railean îl consideră greu, chiar dacă adversarul a acumulat doar două puncte în acest sezon, iar în acest an are un lot aproape complet schimbat, cu mulți juniori în componență.

”Va fi un meci foarte greu, indiferent pe ce loc este Dacia Unirea Brăila. Și băieții ăia vor să arate că pot juca fotbal, sunt flămânzi de puncte, pentru că nu prea le au. Este o deplasare lungă, care probabil va dura două zile, dar noi mergem să câștigăm, după victorie, nu avem în gând egalul. Eu cred că noi suntem revelația campionatului în acest sezon, mereu jucăm frumos și efectiv eu zic că trebuie să batem, să ne întoarcem cu cele trei puncte acasă”, crede portarul Unirii Dej.

Meciul cu Dacia Unirea Brăila se joacă sâmbătă, de la ora 14:00

Unirea Dej ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2 după 18 etape, cu o rundă înainte de finalul sezonului regular. Are 25 de puncte, la fel ca Ripensia, care datorită golaverajului se află pe poziția a 10-a.

Ultimul adversar pe care îl va întâlni în sezonul regular va fi Dacia Unirea Brăila (locul 19, 2 puncte), în deplasare, sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 14:00.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-mai-bifat-o-victorie-si-se-indreapta-catre-indeplinirea-obiectivului-impresiile-lui-dragos-militaru-dupa-succesul-cu-viitorul-pandurii-mesajul-pentru-fani-si-analiza-ultimei-etape-din-s-19221776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mentinerea-in-liga-2-asemanata-cu-o-promovare-de-unirea-dej-presedintele-gabriel-magdas-ar-fi-o-reusita-extraordinara-mai-ales-raportandu-ne-la-bugetul-de-care-dispunem-19221404

Marius ANGHEL 07 Mar. 2022, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă