Viorel Moldovan nu e total nemulțumit de eșecul cu ”FC U” Craiova, dar recunoaște: ”Parcă a fost deja-vu. Am mai văzut filmul acesta”. Cum a comentat penalty-ul ratat de Petrolul

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 18:21 Liga 2

Petrolul nu a reușit să scoată nici măcar un punct cu ”FC U” Craiova, în cel mai interesant meci al etapei a 9-a din Liga 2. Ploieștenii au cedat cu 0-1, iar antrenorul Viorel Moldovan a declarat că a simțit încă din timpul partidei că echipa sa poate să iasă învinsă de pe teren. În opinia lui, și în etapele precedente Petrolul a dominat adversarii, dar a scos mai puțin decât merita.

Viorel Moldovan: ”Până la urmă, trebuie să acceptăm injustiția și să mergem mai departe” 

Moldovan nu a fost însă nemulțumit de jocul elevilor săi, despre care a precizat că au evoluat bine și doar neșansa a făcut să nu scoată cel puțin un punct. Moldovan a catalogat rezultatul de duminică, de pe ”Ilie Oană”, ca fiind unul nemeritat pentru Petrolul.

Parcă a fost deja-vu. Am mai văzut filmul acesta. Până la urmă, consider că meritam mai mult de la acest joc pe care l-am controlat cap-coadă, dar nu am reușit să marcăm. Am avut și penalty-ul acela ratat. Până la urmă, trebuie să acceptăm injustiția și să mergem mai departe.

Nu mă îngrijorează situația, încă nu e nimic jucat. Trebuie să câștigăm restanța de miercuri cu Slatina. Am văzut atitudine la echipa mea, am încercam să jucăm. Poate ne-a lipsit puțin inventivitatea în anumite momente, să-i punem în dificultate pe cei de la Craiova, dar când ai o asemenea apărarea în față e destul de greu”, a declarat Moldovan, pentru DigiSport.

Viorel Moldovan: ”Da, am decis să bată Steve. Balint a obținut acel penalty, nu am vrut să execute el” 

Petrolul a beneficiat pe finalul partidei de un penalty scos de Valentin Balint. Jucătorul ploieștenilor a simulat o cădere în careu, dar a convins arbitrul să acorde lovitura de pedeapsă. Steve Beleck a executat, dar a ratat. Viorel Moldovan a declarat că înaintea meciului s-a decis ca Balint să bată eventuale penalty-uri, dar pentru că tot el l-a scos, a apelat la Beleck.

Da, am decis să bată Steve. Balint a obținut acel penalty, nu am vrut să execute el. Era proaspăt, intrat de pe bancă, mai fresh mental. Asta e situația, penalty-ul se ratează, nu se apără. Păcat, cred că puteam și meritam să obținem mai mult de la acest joc”, a continuat Moldovan.

Viorel Moldovan: ”Craiova e o echipă pragmatică. Pe faza ofensivă poate ați văzut altceva, nu vreau să fac aprecieri” 

Referitor la ”FC U” Craiova, Viorel Moldovan consideră că este o echipă care stă foarte bine din punct defensiv și care nu a schimbat nimic pentru partida cu Petrolul. A avut aceeași tactică, dar tot a luat cele trei puncte. Moldovan a pregătit echipa în așa manieră încât să iasă câștigătoare din derby, după cum a declarat la final, dar nu s-a putut mai mult la ora meciului.

Craiova e o echipă pragmatică. Pe faza ofensivă poate ați văzut altceva, nu vreau să fac aprecieri. Au venit aici, și-au atins obiectivul. Știam că așa vor interpreta jocul, nu aveau nimic de pierdut. Aveau și poziționarea mult mai bună în clasament. Pentru noi era imperativ să câștigăm”, a încheiat Viorel Moldovan.

Petrolul, pe locul 7 cu 13 puncte. Urmează restanța cu CSM Slatina 

Petrolul e pe poziția a 7-a în Liga 2, cu 13 puncte în opt partide. Ploieștenii au adunat patru victorii, un egal și trei înfrângeri. Următorul meci este programat miercuri, 28 octombrie, cu CSM Slatina, în restanța din etapa a 7-a. Ora de încerepe a partidei este 17:00.

Apoi, pe 7 noiembrie, pentru Petrolul urmează un nou derby, tot pe ”Ilie Oană”, cu Rapid.

Foto: George Filip / Mediafax Foto și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă