Viorel Lică a înscris din nou pentru Corvinul: ”Chiar vorbeam și în vestiar, că cele mai bune rezultate le-am avut acasă.” Fundașul și ștacheta ținută sus, ”pe două fronturi”

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 14:16 Liga 2

Viorel Lică a închis tabela la ultimul meci disputat de Corvinul la Hunedoara în acest sezon, golul său din prelungiri ridicând scorul la 3-1 contra FK Miercurea Ciuc, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2.

Fundașul care peste câteva zile, în data de 14 mai, va împlini 29 de ani, s-a abonat la goluri date în poarta adversarilor în acest an, iar după succesul cu harghitenii a tras concluzii despre meci și a vorbit și despre ce urmează pentru el și coechipieri.

Viorel Lică, după victoria cu FK Miercurea Ciuc, la ultimul meci de acasă al Corvinului: ”Ne-am făcut jocul nostru”

Corvinul a reușit să învingă FK Miercurea Ciuc și la a treia confruntare directă desfășurată la Hunedoara în acest sezon 2023/24, de această dată impunându-se cu scorul de 3-1, rezultat care o duce și mai aproape de o încheiere a campionatului Ligii 2 pe locul 2.

Nicolae Pîrvulescu (12), Dorin Pop (80) și Viorel Lică (90+2) au înscris de această dată să înscrie pentru Corvinul, în timp ce pentru Ciuc a punctat Erwin Bloj (86).

Echipa lui Florin Maxim și-a încheiat jocurile programate pe teren propriu, 15 la număr, atât în Liga 2, cât și în Cupa României, cu 11 victorii, trei egaluri și un eșec.

”Suntem fericiți și vreau să le mulțumesc suporterilor care au venit astăzi, pe vremea asta ploioasă. Le-am adus o bucurie la ultimul meci de acasă. Am avut o singură înfrângere, dar zic eu că astăzi s-a văzut echipa favorită pe teren, am dominat tot meciul, ne-am făcut jocul nostru, ce am pregătit toată săptămâna, și ne bucurăm că am câștigat”, a spus Viorel Lică după noua victorie contra harghitenilor.

Medie de aproape trei goluri înscrise pe meci la Hunedoara. ”Suntem 12 cu suporterii pe teren”

În cele 15 jocuri disputate la Hunedoara în acest sezon, fie că a fost vorba despre meciuri din Liga 2 sau Cupa României, Corvinul a înscris 43 de goluri, adică are o medie de 2,8 goluri per joc. De departe, cel mai important succes a fost cel din sfertul Cupei, 4-0 cu multipla campioană CFR Cluj, dar și acel 3-1 cu FC Voluntari, din semifinală.

Deși i-au călcat pragul trei formații din prima ligă, pe toate învingându-le, Corvinul a cedat puncte acasă doar cu CS Mioveni (scor 0-2), Concordia Chiajna (2-2), CSC Șelimbăr (0-0), în regular, și Gloria Buzău (1-1), în play-off.

”Chiar vorbeam și în vestiar, că cele mai bune rezultate le-am avut acasă. Asta poate și cu ajutorul suporterilor, că ne împing de la spate. Suntem 12 cu ei pe teren. Acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe meciul care urmează și apoi, 100 la sută, pe cel din Cupă, care este extrem de important”, a declarat Lică, marcator a trei goluri pentru Corvinul în acest sezon, unul în 4-0 cu CFR Cluj, și două în Liga 2, în 1-3 la Unirea Slobozia și 3-1 cu FK Miercurea Ciuc.

În acest sezon de Liga 2, Viorel Lică a evoluat pentru Corvinul în 24 din cele 28 de meciuri. De fiecare dată a început ca titular și în șase dintre partide a fost înlocuit.

”Am ținut ștacheta sus, pe două fronturi, și nu ne rămâne decât să câștigăm și ultimele două meciuri”

La fel ca antrenorul Florin Maxim, și Viorel Lică a fost întrebat dacă simte o frustrare din cauza faptului că se va clasa cu Corvinul pe loc direct promovabil, însă echipa nu va promova din cauza formei sale de organizare, de drept public.

Fundașul echipei hunedorene se gândește, inevitabil, și la finala Cupei României cu SC Oțelul Galați, programată la mijlocul săptămânii următoare, la Sibiu.

”Oarecum este o frustrare, dar cu toții am știut de la început că nu avem drept, am încercat să ne clasăm cât mai sus posibil. De la începutul campionatului am încercat să fim în primele trei. Eu zic că am ținut ștacheta sus, pe două fronturi, și nu ne rămâne decât să câștigăm și meciul de la Mioveni și, Doamne ajută!, meciul de miercuri din finală, să fim victorioși la final.

Noi am mai jucat cu echipe de primă ligă, după cum știți, cu toate trei acasă, și ne-am descurcat, zic eu, bine, să nu zic că foarte bine, dar să lăsăm modestia la o parte și suntem conștienți cu toții că meciul din finală va fi cu totul și cu totul diferit, pentru că ambele echipe vor da absolut tot, jucăm cu trofeul pe masă și cel mai bună să câștige. La un astfel de meci, motivația vine de la sine, odată cu miza jocului. Mergem acolo să dăm 100 la sută fiecare pe postul lui și la final să fim noi cei care ne bucurăm”, a spus Lică.

Declarațiile lui Viorel Lică după Corvinul – FK Miercurea Ciuc 3-1:

Foto: Călin Corpaciu și Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă