Vin banii la FC Buzău! Ce sumă încasează de la CJ pentru 2021 și cât a virat partenerul privat la echipă până acum

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2021, 15:41 Liga 2
Vin banii la FC Buzău! Ce sumă încasează de la CJ pentru 2021 și cât a virat partenerul privat la echipă până acum

FC Buzău are parte de o veste foarte bună, după începutul nu foarte convingător de campionat. Consiliul Județean Buzău a decis, în urma unei ședințe din aceste zile, să sprijine formația antrenată de Cristian Pustai cu un milion de lei, echivalentul a puțin peste 200.000 de euro.

O parte din cei 200.000 de euro va merge către copii și juniori 

Până acum, după ce clubul a devenit de drept privat, în urmă cu numai câteva luni, banii au venit doar de la acționarul privat implicat în proiect, Campus Media, care a virat deja în conturile echipei în jur de 100.000 de euro, potrivit Campus TV Buzău.

În același timp, FC Buzău va beneficia și de ajutorul Primăriei Buzău, care la rândul ei face parte din proiect și va sprijini financiar echipa. Referitor la cei 200.000 de euro oferiți de Consiliul Județean Buzău, potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu, o parte importantă din sumă va merge către centrele de copii și juniori.

Ne-am ținut de cuvânt, să alocăm o sumă de bani la FC Buzău. Rămân la aceeași părere, înainte să ceri trebuie să oferi, dar o mare sumă din acești bani merge către copii și juniori. Așa este firesc.

Trebuie să mulțumesc, chiar dacă nu intră în obiceiurile mele, și partenerului privat intrat în acest proiect. A reușit să țină echipa în echilibru până acum. Vreau să înțeleagă toți iubitorii de sport din Buzău că toți dorim să fie un proiect bun, care să ducă echipa în Liga 1”, a declarat președintele CJ Buzău pentru sursa amintită.

Petre Emanoil Neagu nu exclude posibilitatea retragerii din proiect al CJ Buzău, dacă nu se respectă anumite promisiuni 

Ajutorul financiar al Consiliului Județean Buzău vine la scurt timp după ce chiar președintele Petre Emanoil Neagu afirma că vrea să vadă anumite schimbări la echipă, printre care renunțarea la jucătorii trecuți de o anumită vârstă și concentrarea pe jucătorii tineri (mai multe detalii AICI).

A făcut trimitere din nou la respectiva intervenție, precizând că e posibil ca pentru 2022, CJ să se retragă din proiect, dacă anumite promisiuni nu vor fi respectate.

Dacă nu ne ținem de cuvânt, dacă nu ne îndeplinim obiectivele până la finalul anului, tot atât de bine pot să nu mai aloc vreo sumă de bani. Dar cred că suntem oameni corecți și cred că toți ne vom ține de cuvânt”, a mai declarat președintele CJ Buzău.

FC Buzău e abia pe locul 12 în Liga 2, cu numai 4 puncte după etapa a 4-a. Are o singură victorie, obținută chiar runda trecută, 3-0 pe terenul Dunării Călărași. În partida din etapa a 5-a, FC Buzău va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Unirea Constanța.

Foto principal: Aurelian Trifan

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eficienta-maxima-fara-sa-straluceasca-in-atac-dar-cu-o-defensiva-bine-organizata-de-costel-enache-poli-iasi-a-obtinut-toate-punctele-din-meciurile-cu-u-cluj-si-poli-timisoara-19197968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionel-ganea-nu-a-luat-nici-acum-banii-de-la-dunarea-calarasi-si-il-ataca-dur-pe-presedintele-cj-la-11-dimineata-desface-prima-butelie-de-vin-un-nenorocit-care-si-a-batut-joc-de-oameni-19197951

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acte-petrolul-a-trimis-catre-primaria-ploiesti-proiectul-de-asociere-intre-cele-doua-parti-costel-lazar-suntem-la-momentul-la-care-putem-discuta-despre-asociere-nu-a-preluarii-cum-au-fo-19197910

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2021, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă