Rezultatele bune dau încredere Buzăului, care pregătește trei mutări: două în staff și un atacant. Marin Mitran, detalii despre vârful dorit și lupta la promovare: ”Nu aducem un jucător că-i place lui Mitran sau altcuiva. Totul se pune pe hârtie”

Andrei PASCU 18 Oct. 2021, 16:30 Liga 2
Rezultatele bune dau încredere Buzăului, care pregătește trei mutări: două în staff și un atacant. Marin Mitran, detalii despre vârful dorit și lupta la promovare: ”Nu aducem un jucător că-i place lui Mitran sau altcuiva. Totul se pune pe hârtie”

FC Buzău are un parcurs foarte bun în Liga 2, în ultimele etape, motiv pentru care încrederea pentru calificarea în play-off este și mai mare. Mai mare ca la începutul campionatului, când încă înainte de prima etapă, chiar dacă proiectul e unul nou, conducerea anunța dorința de a promova în Liga 1.

FC Buzău va aduce doi scouteri. Posibil să vină și un atacant combinativ până în pauza de iarnă 

Pe lângă aspectele legate de campionatul Ligii a 2-a, președintele formației din Buzău, Marin Mitran, a declarat că echipa continuă să se dezvolte, atât din perspectiva staffului tehnic, cât și din perspectiva întăririi lotului.

În acest moment, FC Buzău nu dispune de scouter, dar Marin Mitran a declarat că în perioada următoare e posibil ca echipa să aibă doi în componență. Referitor la eventualul transfer, înainte de pauza de iarnă FC Buzău va mai aduce cel mult un fotbalist, un atacant combinativ.

(N.r. – Despre scouteri) ”În viitorul apropiat o să încercăm să luăm un scouter sau doi, e în planul nostru și cred că se va realiza cât de curând. E nevoie de cineva care să meargă și să urmărească jucători. Cred că munca noastră va fi ușurată, în special a antrenorului. Sunt multe aspecte care se vor îmbunătăți, cu siguranță.

(N.r. – Despre transfer) L-am luat pe Kanda, ultimul pe care l-am rezolvat, dar nu știu. Poate ne mai uităm după un atacant, să vedem dacă găsim. Dacă nu, luptăm până în iarnă cu ce avem dar din ianuarie cu sigurnață doi-trei jucători de valoare o să mai aducem, ca să creștem valoarea lotului.

Dacă vom reuși să prindem play-off-ul, vom fi pe drumul cel bun. Vrem un atacant de viteză, de combinație, nu masiv. Sunt mai multe variante”, a spus conducătorul echipei din Buzău, la Campus TV.

Marin Mitran: ”Când faci lucrurile bine, fotbalul te răsplătește” 

Referitor la lupta la promovare, Marin Mitran a fost printre cei din club care au declarat încă de la începutul sezonului că FC Buzău va fi în primele șase echipe în primă fază. Acum, a recunoscut că a primit multe mesaje în care a fost blamat pentru respectiva afirmație.

A scos în evidență și secretul succesului de la FC Buzău:

Știu ce mi-au scris mie (n.r. – părerile scepticilor). Dacă faci un lucru bine, și cred că toți l-am făcut bine, pentru că nu am făcut lucrurile singur, îți iese bine. Toată lumea contribuie la construirea unei echipe.

Atunci am spus că fotbalul, dacă faci lucrurile corect și bine, iese bine. Dacă îl faci pe interes, pe relații, dacă se aduc jucători pe interes… dacă faci lucrurile corect, te răsplătește fotbalul. Și cred că noi l-am făcut corect, împreună cu domnul Pustai, cu tot stafful. Am discutat detalii despre jucători, nu am luat jucători pentru că ne place, că ne-a spus cineva ceva.

Îi analizăm, stafful îi analizează, urmăresc toate meciurile, nu facem lucrurile că îi place un jucător lui Mitran sau că îi place cuiva. Totul se pune pe hârtie și apoi se iau deciziile”.

FC Buzău, pe ultimul loc care duce în play-off 

La jumătatea sezonului regular de Liga 2, FC Buzău are de apărat patru puncte pentru a prinde play-off-ul de promovare. E pe locul 6, cu 20 de puncte, și are un avans de patru puncte peste poziția a 7-a, Metaloglobus. În runda a 10-a, echipa lui Cristian Pustai a trecut fără probleme de Dacia Unirea Brăila, 7-0.

Etapa următoare va juca pe teren propriu cu Unirea Slobozia, locul 8, cu 15 puncte.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-jucatorul-cu-care-selimbar-a-rapus-concondia-si-acea-ratare-de-la-penalty-ne-a-motivat-19205951

https://liga2.prosport.ro/seria-1/administratorul-special-al-dunarii-calarasi-afirmatii-incredibile-consumam-bani-cu-jucatori-care-se-cred-mercenari-fotbalistii-au-facut-febra-musculara-sageti-i-19205934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-egalat-la-brasov-cea-mai-clara-victorie-din-acest-sezon-nae-constantin-considera-ca-echipa-sa-a-fost-salvata-de-clopotel-nu-inteleg-de-ce-concluzii-19205915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remus-chipirliu-un-munte-de-suparare-dupa-egalul-inregistrat-de-steaua-cu-astra-daca-era-4-5-1-nu-spunea-nimeni-nimic-afirmatie-rautacioasa-despre-golul-din-co-19205917

 

Andrei PASCU 18 Oct. 2021, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă