Viitorul Șelimbăr, proiect pentru promovarea viitorilor fotbaliști. A semnat un parteneriat cu Alma Sibiu, care beneficiază de 370 de copii

Andrei PASCU 24 Jun. 2021, 11:21 Liga 2
Viitorul Șelimbăr, proiect pentru promovarea viitorilor fotbaliști. A semnat un parteneriat cu Alma Sibiu, care beneficiază de 370 de copii

Viitorul Șelimbăr a semnat un parteneriat cu clubul Alma Sibiu, în ceea ce privește un proiect pentru creșterea și promovarea celor mai talentați tineri fotbaliști din zona sibiului.

Nou-promovata în Liga 2 își va completa grupele de copii și juniori deja existente. În acest moment, Viitorul Șelimbăr are peste 100 de copii la propria academie.

Viitorul Șelimbăr: ”Pas important pentru dezvoltarea clubului și asigurarea grupelor de juniori care vor completa grupele existente”

Creșterea va fi una vizibilă, întrucât Alma Sibiu are de aproape patru ori mai mulți copii și juniori în pepinieră, 370 potrivit comunicatului pe care l-a emis Viitorul Șelimbăr, cu privire la această colaborare.

Lotul nou-promovatei Viitorul Șelimbăr însumează acum chiar trei jucători care au fost crescuți de Alma Sibiu, Badea Alexandru, Ruben Vecerdea și Claudiu Giura. Ei au jucat în sezonul trecut de Liga 3, în urma căruia s-a obținut promovarea în Liga 2. Giura a fost titular de drept chiar, în echipa antrenorului Florin Maxim.

”Nou-promovata în Liga a II-a, ACS Viitorul Șelimbăr și ACS Alma Sibiu au demarat un parteneriat pentru promovarea tinerilor fotbaliști!

Promovată în eșalonul secund, Viitorul Șelimbăr mai face un pas important pentru dezvoltarea clubului și anume asigurarea grupelor de juniori care vor completa grupele existente la club în acest moment. Viitorul Șelimbăr are peste 100 de copii și juniori înscriși de pe raza comunei Șelimbăr, iar Alma Sibiu beneficiază de un numar de 370 de viitori fotbaliști.

Șelimbărul are în lot 3 jucători formați de Alma

ACS Alma Sibiu este un club cu un nivel accentuat de seriozitate, având 8 antrenori licențiați, împărțiți la mai multe grupe de juniori, iar munca lor a fost deja apreciată de mai multe cluburi din țară.

În acest moment din lotul echipei de seniori a Viitorului Șelimbăr fac deja parte trei jucători crescuți de Alma Sibiu. Juniorii Badea Alexandru, Ruben Vecerdea care au si debutat la Liga a III-a sub comanda lui Florin Maxim și Claudiu Giura un jucător care a confirmat prin evoluțiile foarte bune în ultimul sezon competițional, fiind un titular de drept al echipei în sezonul recent încheiat”, a anunțat Viitorul Șelimbăr.

Claudiu Furdui: ”Această colaborare va aduce beneficii ambelor părți” 

Claudiu Furdui, președintele clubului Viitorul Șelimbăr, și Iulian Merintean, reprezentant al echipei Alma Sibiu, au vorbit despre această colaborare.

”Colaborarea cu Alma Sibiu reprezintă un pas important pentru ceea ce ne propunem la acest moment în dezvoltarea centrului de copii și juniori. Ne bucurăm că Alma Sibiu este alături de noi și consider că și-au dat mâna două cluburi cu o direcție importantă în viitorul fotbalului. Această colaborare va aduce beneficii ambelor părți, dar mai mult decât orice ne dorim ca această colaborare să sprijine viitorii fotbaliști”, a punctat Claudiu Furdui.

”Ne bucurăm foarte mult că putem fi alături de o echipă nou-promovată, o echipă care a bătut toate recordurile în Liga a III-a. Noi o privim ca pe o colaborare de lungă durată, ca pe o continuitate a juniorilor noștri pentru a putea ajunge mai ușor spre fotbalul mare. Un factor foarte important a fost și antrenorul Florin Maxim care are deschidere în promovarea tinerilor.

Suntem încântați să ne alăturăm proiectului de la Șelimbăr într-ucât oamenii de acolo au dat dovadă de seriozitate, organizare și stabilitate, iar împreună sperăm că vom promova cât mai mulți tineri jucători”, a precizat Iulian Merintean.

Viitorul Șelimbăr, un singur transfer până acum 

Până acum, Viitorul Șelimbăr a transferat doar un fotbalist după promovarea în Liga 2. Este vorba de Alexandru Luca, adus din Liga 3, de la Măgura Cisnădie, care a și jucat în amicalul cu Gaz Metan Mediaș, câștigat de echipa din Șelimbăr cu 2-1.

Echipa sibiană îi testează în această perioadă pe Alin Dohotariu, de la CSO Cugir, și pe Sebastian Ștefan, care potrivit informațiilor oferite de club a jucat ultima dată în Canada. Din declarațiile echipei pentru Liga2.ro, până la plecarea în cantonamentul din Turcia, Viitorul Șelimbăr va face mai multe transferuri.

Foto: Viitorul Șelimbăr

Andrei PASCU 24 Jun. 2021, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă