Viitorul Pandurii a urcat pe loc de play-off după victoria din derby-ul cu Pandurii. Flavius Stoican: ”Nu vreau să mă hazardez, dar putem să ne batem până în ultima etapă cu echipele care și-au depus candidatura la promovare”

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 22:35 Liga 2

Despărțite de 12 puncte în clasament, Viitorul Pandurii și Pandurii au oferit, în etapa a 12-a a Ligii 2, un joc electrizant, cu șapte goluri, decis la ultima fază, dintr-un penalty controversat. Fosta ACS Șirineasa, fosta ACS Energeticianul s-a impus cu 4-3 și a urcat pe loc de play-off.

Prima jumătate de oră a jocului de la Târgu Jiu a fost dominată autoritar de echipa-gazdă, care, în minutul 32, conducea cu 3-0 și părea că va face scor-fluviu cu ultima clasată din Liga 2. Surprinzător, Pandurii și-a revenit din corzi și a reușit să egaleze în minutul 71, iar soarta jocului a fost decisă în ultimele secunde ale prelungirilor, când arbitrul a dictat penalty la contactul dintre Brandan Diau și Darius Buia.

3-0, 3-3, 4-3 pentru Viitorul Pandurii cu Pandurii. Flavius Stoican: ”Puteam să avem un scor mai mare, puteam să pierdem chiar două puncte”

Viitorul Pandurii deschise scorul tot din penalty, în minutul 8, după ce Ciprian Paraschiv fusese agățat în careu de Constantin Grecu și tot el înscrisese de la punctul cu var. Celelalte goluri ale jocului au fost marcate de Alexandru Bădăuță (12), Daniel Paraschiv (32) și Darius Buia (90+4), respectiv Felipe Acosta (42), Cătălin Vaida (64) și Gabriel Dodoi (71).

”Păcat că nu am știut să gestionăm rezultatul, după ce am condus cu 3-0. Puteam să avem un scor mai mare, puteam să pierdem chiar două puncte, dar important e că am câștigat în cele din urmă, fiindcă victoria ne-a dus pe loc de play-off. Știam că nu va conta diferența din clasament dintre cele două echipe și că va fi un meci dificil.

E o victorie meritată, o victorie pe care ne-o doream din suflet. Am văzut determinare, goluri multe, a fost un spectacol pe teren. Ceea ce mă nemulțumește e că am tratat cu superficialitate anumite faze și că nu poți fi liniștit nici la 3-0. Trebuie să învățăm din aceste meciuri”, a declarat Flavius Stoican.

Stoican, pentru al doilea meci în tribună: ”E mult mai greu”

Acesta a urmărit meciul din tribună, după suspendarea de două etape primită în meciul-restant de la Buzău, pierdut de Viitorul Pandurii cu 2-1, în urmă cu 10 zile.

Și sâmbăta trecută, la Metaloglobus, Stoican a stat în tribună, iar echipa sa a câștigat cu 2-1.

”E mult mai greu din tribună, decât de pe bancă, fiindcă nu poți transmite jucătorilor ceea ce vrei. Nu ai posibilitatea să te faci înțeles. Am început foarte bine meciul, jocul îmi dădea încredere, dar, din păcate, nu am reușit să facem față fazelor fixe. Știam că echipa adversă are jucători cu talie bună, dar nu am reușit să le facem față și am primit trei goluri. Momentul psihologic a fost însă la 3-1, când Bădăuță a trimis balonul în bară (n.r – minutul 54), și dacă făceam 4-1, adversarii nu mai puteau să revină, oricât și-ar fi dorit. Trebuie să învățăm din astfel de meciuri”, a completat Stoican.

Consideră juste cele două penalty-uri de care a beneficiat echipa sa, Viitorul Pandurii

Antrenorul Stoican a mai spus că a crezut în victorie până în ultima clipă și consideră corecte cele două penalty-uri primite de echipa sa, Viitorul Pandurii.

”Atunci când primești gol în ultimul minut, e clar că sunt supărări, dezamăgiri, că apar frustrări. Consider că ambele penalty-uri au fost acordate corect. Am avut speranțe până în ultima clipă, fiindcă au mai fost situații de genul. Chiar dacă timpul nu era aliatul nostru, am sperat. Bravo lui Darius Buia, care a scos penalty-ul, din care a și marcat golul victoriei. El un jucător care își face simțită prezența pe teren, indiferent dacă joacă titular sau dacă intră pe parcurs”, a comentat Flavius Stoican.

Viitorul Pandurii a urcat pe locul 5 în Liga 2

După victoria cu Pandurii, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 5, cu două puncte peste Petrolul, care are însă de jucat, luni, meciul cu Aerostar Bacău.

Antrenorul Flavius Stoican nu exclude posibilitatea ca echipa sa să rămână pe loc de play-off până la finalul sezonului regular și apoi să lupte pentru promovare, până în ultima etapă.

”Obiectivul nostru e să formăm o echipă care să joace din ce în ce mai bine, să crească de la meci la meci, să adune puncte, dar dacă jocul și rezultatele ne ajută, e clar că ne dorim să fim cât mai sus. Nu vreau să mă hazardez în declarații, fiindcă sunt echipe care și-au anunțat candidatura la promovare, dar, prin muncă și atitudine, putem să fim în primele 6 și, de ce nu, să ne batem până în ultima etapă, cu cele mai importante echipe ale seriei”, crede Flavius Stoican.

Etapa viitoare a Ligii 2, a 13-a, Viitorul Pandurii joacă la Turris Oltul Turnu Măgurele, sâmbătă, de la ora 11:00.

Flavius Stoican a fost ultimul antrenor care a pregătit Pandurii în Liga 1. În sezonul 2016-2017, echipa-fanion a Gorjului a retrogradat, după ce a primit gol în minutul 90+4 al partidei de la Botoșani. Acum, Stoican și-a învins fosta echipă, cu un gol marcat în ultimele secunde și o lasă în continuare pe ultimul loc în Liga 2.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent) și Andi Popescu (Sport Pictures)

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă