Salvată de la retrogradare, Viitorul Pandurii a mai bifat un eșec în acest sezon, la Slatina. Călin Cojocaru: ”Aveam alte aşteptări, dar a urmat un parcurs dezastruos”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2024, 16:23 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a resimțit gustul amar al înfrângerii în finalul acestei săptămâni, după ce în precedentele două runde câștigase și reușise să obțină menținerea matematică în Liga 2 și pentru noul sezon.

Sâmbătă, trupa antrenată de Călin Cojocaru a cedat în deplasarea de la Slatina, scor 0-2 cu CSM, adversar care în urma acestui succes a bifat, la rândul său, menținerea pentru cel puțin încă o ediție în liga secundă.

Viitorul Pandurii a jucat modest și la Slatina, dar echipa nu mai are nicio grijă în privința retrogradării

Golurile jocului disputat pe stadionul 1 Mai din Slatina au fost marcate în ultima jumătate de oră a întâlnirii. Atacantul Valentin Alexandru a punctat în minutul 66 cu capul din 6 metri, după o centrare din stânga a lui Denis Dragu, iar mijlocașul Mircea Donca a împins în plasă o minge respinsă în față de portarul Robert Geantă după un șut din fața careului al lui Ionuț Năstăsie, la ultima fază de atac a echipei sale, în minutul 90+4.

Pentru Viitorul Pandurii, acest eșec a fost al optulea în acest sezon, după cele șase din sezonul regular și două din play-out.

”Am întâlnit un adversar incomod, astăzi am făcut un joc modest, n-am reuşit să ne creăm ocazii de gol. Într-adevăr, în prima parte a campionatului, în primele 15 etape am avut doar două înfrângeri, 13 rezultate pozitive, cu un lot nou de jucători, un lucru care nu e uşor, dar băieţi de caracter, cu atitudine, tineri, care-şi doresc mai mult. Aveam alte aşteptări, nu doar salvarea de la retrogradare, după ce în iarnă am terminat pe locul şase. Din diferite motive, accidentări, ghinioane, a urmat un parcurs dezastruos, dar sperăm la realizări mai mari în sezonul viitor”, a declarat, citat de NewsFlux, antrenorul Călin Cojocaru.

Când se referă la parcurs dezastruos, Cojocaru vorbește despre meciurile oficiale din 2024. Au fost opt până acum, dintre care primele cinci au fost pierdute, apoi s-a câștigat două și acum a fost înregistrată o nouă înfrângere.

Viitorul Pandurii mai are două jocuri de disputat în acest sezon de Liga 2

Viitorul Pandurii este matematic salvată de la retrogradare de etapa trecută, când trecea cu 1-0 acasă de Chindia. Cu cele 29 de puncte acumulate, trupa din Târgu Jiu se află pe locul 5 din 7 în Grupa B a play-out-ului, unde ultimele două clasate sunt retrogradate matematic, CS Tunari și Progresul Spartac.

Viitorul Pandurii joacă în următoarea etapă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Tunari (locul 6, 17 puncte), iar apoi va evolua în deplasare la Concordia Chiajna (locul 1, 37 puncte), în data de 3 mai, de la ora 11:00. Acesta va fi ultimul joc al gorjenilor în acest sezon, fiindcă în ultima etapă a play-out-ului va sta.

Foto: NewsFlux

Marius ANGHEL 21 Apr. 2024, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă