CSM Slatina a învins Viitorul Pandurii, și-a asigurat menținerea în Liga 2 și a închis calculele în Grupa B a play-out-ului. Daniel Oprescu: ”Orice lucru în plus, faţă de sezonul anterior, este un aspect pozitiv”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 20:35 Liga 2

CSM Slatina a câștigat meciul disputat sâmbătă, 20 aprilie 2024, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 2-0, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B, și, în urma acestui rezultat, și-a asigurat menținerea în eșalonul secund cel puțin pentru încă un sezon, al treilea consecutiv.

Antrenorul Daniel Oprescu se bucură pentru îndeplinirea obiectivului cu trei runde înainte de finalul sezonului.

CSM Slatina a învins Viitorul Pandurii și și-a asigurat menținerea în Liga 2

În fața unui adversar care runda trecută a obținut o victorie (1-0 cu Chindia) prin care și-a asigurat menținerea în Liga 2, CSM Slatina a dominat în totalitate jocul, potrivit NewsFlux. Golurile au fost marcate, însă, în ultima jumătate de oră a întâlnirii, prin atacantul Valentin Alexandru, în minutul 66, când a punctat cu capul din 6 metri după o centrare din stânga a lui Denis Dragu, și prin mijlocașul Mircea Donca, în minutul 90+4, la ultimul atac, când a împins în plasă o minge respinsă în față de portar după un șut din fața careului al lui Ionuț Năstăsie.

Cu acest succes, CSM Slatina s-a distanțat la 12 puncte de CS Tunari, pierzătoare acasă cu Concordia Chiajna (scor 1-2), cu trei meciuri rămase de fiecare, astfel că trupa lui Daniel Oprescu și-a asigurat și ea menținerea în Liga 2, în timp ce cea preluată nu cu mult timp în urmă de Dan Alexa a retrogradat matematic.

  • Astfel, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Steaua, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina și-au asigurat menținerea în liga secundă și pentru noul sezon, cel puțin din punct de vedere sportiv, iar Progresul Spartac și CS Tunari au retrogradat.

Daniel Oprescu: ”Sezonul acesta am stat mult mai bine decât cel trecut. Orice lucru în plus este un aspect pozitiv”

CSM Slatina a jucat trei meciuri până acum în play-out și a înregistrat o remiză, 1-1 acasă cu CS Tunari, o îngrângere, 2-3 la Concordia Chiajna și o victorie, 2-0 acasă cu Viitorul Pandurii.

Antrenorul Daniel Oprescu este de părere că îndeplinirea obiectivului cu trei etape înainte de finalul sezonului a fost atins în primul rând datorită parcursului din sezonul regular, când a avut șase victorii și tot atâtea eșecuri și șapte egaluri.

”Cred că a fost un joc de la început, până la final, la discreţia noastră. Am creat presiune încă din primul minut… Este adevărat că nu am avut luciditate la finalizare, încă din primele momente, dar le-am spus băieţilor să aibă răbdare până la final că jucăm bine şi inevitabil golul va pica. Pe de altă parte, noi am mai făcut meciuri bune, în care am pus presiune pe adversar, am avut ocazii, cum a fost cu Unirea Dej, de exemplu, pe care până la urmă l-am pierdut. Aşa că era important să fim foarte atenţi ca adversarii să nu ne surprindă pe contraatac, ştiam că sunt o echipă care are o organizare defensivă destul de bună, şi pe asta se bazează, dar şi periculoşi pe contraatac. În momentul în care aduci foarte mulţi oameni în atac, să poţi să marchezi, există riscul ca adversarii să te surprindă pe contraatac

Cu siguranţă menţinerea a fost obţinută în urma punctelor obţinute în sezonul regulat. Am spus-o mai mereu că anul acesta am stat mult mai bine decât anul trecut, am avut o diferenţă mai mare de puncte faţă de prima echipă care era pe loc retrogradabil. Noi voiam să avem puncte care să ne asigure liniştea încă înainte de a începe play-out-ul…Poate că la anul o să reuşim. Eu spun că orice lucru în plus, faţă de ce s-a întâmplat în sezonul anterior, este un aspect pozitiv”, a declarat Daniel Oprescu, citat de NewsFlux.

CSM Slatina mai are trei meciuri de jucat în acest sezon

În acest moment, CSM Slatina are 29 de puncte și se află pe locul 4 din 7 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Este la egalitate cu Viitorul Pandurii, pe care o devansează la golaveraj, 5-4 față de 4-5, care are și un meci în plus disputat.

Echipa antrenată de Daniel Oprescu mai are trei jocuri în acest sezon, în deplasare la Steaua (locul 2, 35 puncte), acasă cu Progresul Spartac (locul 7, 1 puncte) și în deplasare la Chindia Târgoviște (locul 3, 32 puncte).

  • În sezonul trecut, CSM Slatina a încheiat cu 34 de puncte Grupa A din play-out-ul Ligii 2, pe locul 3, la egalitate cu Unirea Slobozia (locul 2).

Foto: NewsFlux

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă