Viitorul le este în Liga 1! Seria 1 are trei favorite certe

19 Aug. 2011, 12:20 Liga 2

Liga a II-a se pregătește de startul unui nou sezon la capătul căruia își va reduce numărul de echipe din fiecare serie la 14 în loc de 16, ca până acum. Acest lucru va duce la o luptă aprigă la ambii poli ai clasamentului, cu echipa lui Hagi printre principalele favorite.

Finalul acestui campionat va elimina și problema celor trei ani de afiliere la FRF care împiedica gândurile de promovare ale Viitorului Constanța. Scăpat de această grijă, clubul lui Gică Hagi are drum liber spre Liga I, dovadă și lista mare de transferuri făcute în această vară. Cinci jucători de la Steaua II (Albu, Onicaș, Lazăr, Bejan și Rusu), plus încă o serie de jucători cu experiență în Liga a II-a stau la baza viselor de promovare ale constănțenilor. Peste toate acestea, Viitorul mai are și un atu important mai ales pentru o formație din Liga a II-a: stabilitatea financiară.

Delta, buget de 800.000 de euro!

Principalele contracandidate ale constănțenilor sunt Delta Tulcea și CSMS Iași, fostă ACSMU. Tulcenii vor să-și continue parcursul impresionant din returul sezonului trecut avându-l pe bancă tot pe Cristi Dulca. S-a investit serios la nivel de infrastructură, și-au făcut „satelit” în Liga a IV-a și au un buget de 800.000 de euro pentru acest sezon. De partea cealaltă, ieșenii au revenit în seria I cu un nou antrenor, Marius Baciu, și mulți fotbaliști de primă ligă, vedeta incontestabilă fiind fostul stelist Onofraș. Lor li se adaugă și Leo Grozavu ca manager general, astfel că pretențiile de promovare ale CSMS Iași sunt justificate.

Lista mare de outsideri

Otopeniul și Botoșaniul pornesc cu șansa a doua, însă nu trebuie ignorate de către cele trei favorite. Să nu uităm de CF Brăila, schimbată radical după venirea lui Viorel Ion pe banca tehnică, sau de Bacăul lui Sechelariu. Capitolul outsideri le mai include pe Năvodari și Brănești, însă ambele sunt slăbite la nivel de lot și pot juca doar rol de arbitru.

„Dacă obținem nouă puncte în primele trei etape, ne putem gândi la primele locuri”, Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Program primei etape:

Azi, ora 18:00
FC Snagov – Gloria Buzău
Mâine, ora 11:00
FC Botoșani – CF Brăila
Astra II Giurgiu – Victoria Brănești
CS Otopeni – Săgeata Năvodari
Viitorul Constanța – Dunărea Galați
FCM Bacău – Farul
CSMS Iași – Dinamo II
Callatis – Delta Tulcea

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

19 Aug. 2011, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă