Viitorul clubului FC Botoșani depinde exclusiv de Primărie și Consiliul Județean

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 13:44 Liga 2
Viitorul clubului FC Botoșani depinde exclusiv** de Primărie și Consiliul Județean

 Dacă Primăria municipiului și Consiliul Județean nu vor aloca banii promiși, FC Botoșani renunță la obiectivul de a promova în prima ligă iar în vară, echipa riscă să rămână fără investitori. Principalul finanțator al FC Botoșani susține că nu-și permite să țină, de unul singur, echipa în primul eșalon al fotbalului românesc.

Valeriu Iftime a precizat că este dispus să investească în fotbal aproximativ 600.000 de euro în condițiile în care primăria și Consiliul Județean vor aloca cel puțin 500.000 de euro. Diferența până la 1,7 milioane de euro, cât este bugetul stabilit pentru 2013, dacă FC Botoșani promovează în liga I, va fi asigurată din drepturi de televizare, bilete și sponsorizări.

„Este interesant să ajungem în prima ligă dar nici nu vreau să fiu erou național. Eu vreau să fac ceva, atât cât poate firma mea să ducă. Dacă nu văd o colaborare cu celelalte părți, care pot să o facă în mod legal, e complicat. Nu e clubul meu. Am spus că vom schimba statutul astfel încât să fie în conducere câte un reprezentant de la primărie și Consiliul Județean. Parcă e prea frustrant să ajungi la mal și să spui nu mai pot. Până la urmă, ne putem replia forțele pe alte domenii”, a spus Valeriu Iftime.

Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat că municipalitatea va aloca suma de 900.000 de lei, cu 200.000 de lei mai puțin decât anul trecut. În același timp, primăria va trebui să realizeze investiții de cel puțin 600.000 de euro în stadionul Municipal, în condițiile în care FC Botoșani promovează în prima ligă.

„Într-un fel înțeleg poziția primarului. Au nevoie de bani și pentru amenajarea bazei sportive. Sunt niște condiții impuse de federație dar până la urmă, un stadion nu îl faci pentru o săptămână. Este un obiectiv important al unui oraș european. Eu nici nu mă rog așa mult. Doar nu îmi dă mie banii. Vrem să facem un proiect împreună, ok. Nu vrem, măcar să știm. Eu îmi doresc foarte mult să facem acest proiect. Am făcut toate eforturile posibile ca acest club să fie astăzi într-o poziție reală de promovare”, a mai spus finanțatorul botoșănean.

Cât privește sprijinul Consiliului Județean, deocamdată veștile nu sunt prea bune. Florin Țurcanu, președintele CJ Botoșani a anunțat că nu va aloca niciun leu echipei de fotbal deoarece există un litigiu ca urmare a unui control efectuat de Curtea de Conturi.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă