Viitorul acuză Farul că produce tensiuni înaintea derby-ului Constanței

22 Mar. 2012, 13:36 Liga 2
Viitorul acuză Farul** că produce tensiuni înaintea derby-ului Constanței

Viitorul Constanța a emis, în urma scandalului privind limitarea accesului suporterilor fariști la meciul de la Ovidiu, cât și a refuzului clubului FC Viitorul de a disputa meciul contra Farului pe stadionul Farul, un comunicat de presă prin care își spune punctul de vedere. Conducerea liderului Seriei I menționează că toate cele declarate înaintea jocului de sâmbătă de „marinari” sunt tentative de a genera tensiune.

Iată comunicatul:

„Având în vedere amploarea pe care au luat-o lucrurile vis-a-vis de reacțiile nefundamentate ale clubului FC Farul prin „refuzul clubului FC Viitorul de a disputa meciul contra Farului pe stadionul Farul”, dar și a „limitării accesului suporterilor fariști la meciul de la Ovidiu”, clubul FC Viitorul Constanța face următoarele precizări:

– Reprezentanții clubului FC Farul dau dovadă că nu cunosc regulamentul, care împiedică ca echipa gazdă a unui meci să susțină meciul considerat pe teren propriu pe stadionul echipei oaspete din runda respectivă. Singurul caz în care regulamentul permite acest lucru este când ambele echipe folosesc aceeași arenă pentru desfășurarea partidelor de pe teren propriu.

– Pentru o organizare corespunzătoare a jocurilor, cluburile sunt obligate, la solicitarea clubului vizitator, să aloce pentru suporterii acestuia minim 5% din capacitatea totală a stadionului. Atât timp cât FC Farul se dezice de proprii suporteri și nu-și asumă răspunderea pentru modul în care aceștia își vor încuraja echipa în meciul de la Ovidiu, nu vedem de ce FC Viitorul și-ar asuma răspunderea pentru comportamentul suporterilor fariști și ar aloca clubului FC Farul mai mult de 5% din capacitatea totală a stadionului.

Clubul FC Viitorul face aceste precizări pentru o informare cât mai corectă a opiniei publice în urma tentativelor clubului FC Farul de a genera tensiune în jurul meciului de sâmbătă.”

22 Mar. 2012, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă