VIDEO | Steaua are o țintă clară, iar căpitanul Valentin Bărbulescu nu se ascunde: ”Prefer să jucăm urât și să fim în play-off.” Reacțiile jucătorilor din Ghencea, după succesul categoric cu Unirea Constanța

Andrei PASCU 27 Feb. 2022, 13:49 Liga 2
VIDEO | Steaua are o țintă clară, iar căpitanul Valentin Bărbulescu nu se ascunde: ”Prefer să jucăm urât și să fim în play-off.” Reacțiile jucătorilor din Ghencea, după succesul categoric cu Unirea Constanța

Steaua a început puternic 2022 în meciurile oficiale, cu o victorie clară în etapa a 17-a a sezonului regular din Liga 2, 5-0 cu Unirea Constanța. Partida, una solidă a formației lui Daniel Oprița, a fost o premieră pentru patru dintre marcatori, care au înscris pentru prima dată în acest campionat.

Steaua, marcatori diferiți în partida cu Unirea Constanța 

Valentin Bărbulescu (min. 11), Dean Beța (min. 51), Darius Oroian (min. 65),  Robert Neacșu (min. 86) și Adrian Popa (min. 90+3) au marcat în victoria Stelei cu Unirea Constanța. Doar Neacșu mai apucase să înscrie în Liga 2, în acest sezon, iar Daniel Oprița a fost mulțumit de acest detaliu, aspect recunoscut și de jucătorii Stelei la finalul confruntării de la Buftea.

  • Steaua în meciul cu Unirea Constanța: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Drăghici (Em. Pacionel 84), Enceanu (Ius. Răducan 84), Bărbulescu (cpt.), Bustea (Ad. Popa 76) – Chipirliu (Cl. Dragu 76), Buhăescu (Șt. Pacionel 60). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Fl. Răsdan, Ad. Ilie, Bactăr.

Adrian Popa: ”Sunt fericit că am reuşit să marchez” 

Adrian Popa, poate cel mai surprinzător transfer al Stelei din acest sezon, aștepta de ceva timp acest moment, în care va marca primul gol în tricoul Stelei. Acum, mijlocașul speră ca echipa să continue pe aceeași linie, să obțină victorii și în ultimele două meciuri din sezonul regular și să se califice în play-off.

”Important e că am luat trei puncte și că am câștigat într-o manieră categorică. Mă simt bine. Sunt fericit că am reuşit să marchez. Îmi doream să reuşesc acest lucru din prima parte a campionatului, dar nu a fost să fie. Important este că am reuşit să îi fac pe aceşti fani minunaţi fericiţi și s-a cunoscut acest lucru.

(N.r. – Despre lupta pentru play-off) Lupta este foarte strânsă, avem două finale, cum am spus. Am câştigat astăzi o finală, mai avem încă două şi ne concentrăm pe meciul de vineri cu Iaşi. Vom face tot ce ține de noi ca să câștigăm.

Echipele sunt mult mai fizice, se bazează mult mai mult pe partea fizică decât pe partea tehnico-tactică şi acest lucru face pentru cei care vin de sus să fie mai dificil”, a spus Adrian Popa, citat de DigiSport.

Valentin Bărbulescu: ”E mai frumos să jucăm urât și să fim în play-off, decât să jucăm mai frumos și să fim în play-out”

Căpitanul Stelei, Valentin Bărbulescu, a surprins la finalul meciului cu o declarație cu privire la jocul echipei din finalul sezonului regular și, poate, și din play-off. El a afirmat că Steaua va încerca să obțină rezultatele care să îi aducă toate punctele, chiar dacă imaginea va avea de suferit și ar putea să nu fie pe placul suporterilor.

”Dacă ne uităm la marcatorii care au fost în prima parte a campionatului, au fost atacanții și extremele. Ne spunea Daniel că nu dăm și noi un gol din fază fixă, un mijlocaș central să apară la finalizare. Azi ne-a intrat, ne bucurăm că am luat toate punctele.

Sunt de părere că în această perioadă trebuie să sacrificăm puțin spectacolul. Știu că nu e frumos pentru fani, pentru telespectatori, dar e mai frumos să fim în play-off decât să jucăm mai frumos și să fim în play-out. În prima repriză am avut multe situații, dar cel mai important e că am luat toate punctele. Acesta e obiectivul.

(N.r. – Despre golul marcat) Când dai gol prinzi încredere, joci mai dezinvolt. Când e 0-0 sau 1-0 ești mai crispat. Așa e la fotbal, la orice nivel e așa, ai acel instinct de conservare.

(N.r. – Despre meciurile din sezonul regular) Pe hârtie, unele meciuri sunt mai ușoare, altele sunt mai grele, dar nu se știe niciodată. Poți să ai un meci care e ușor pe hârtie, dar pe teren să fie greu. Depinde de noi, de ziua pe care o prindem. Din punct de vedere fizic suntem bine, iar calitate avem. Suntem jucători cu experiență, iar starea fizică face diferența.

Nu sunt familiarizat cu golul, eu fac treaba mai murdară, să zic așa. Bag alunecări, recuperez posesia, dar e un sentiment plăcut când marchezi”, a afirmat căpitanul Stelei, la microfonul Steaua TV.

Robert Neacșu: ”Suntem o echipă, nu contează cine marchează, important e să luăm cele trei puncte”

La finalul jocului de la Buftea au vorbit și Robert Neacșu și Darius Oroian.

Robert Neacșu: ”A fost un meci frumos, o primă repriză mai grea, am reușit să dăm doar un gol. În a doua repriză am răzbunat ocaziile, ne-am făcut meciul mai ușor și ne bucurăm de victorie. Ne menținem pe un loc de play-off. Sper să îmi ajut echipa și de acum înainte. Mister îmi dă încredere, trebuie să dau tot ce e mai bun să câștigăm fiecare meci.

Suntem o echipă, nu contează cine marchează, important e să luăm cele trei puncte. Toți ne dorim să câștigăm, pentru că vrem să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea ce se va întâmpla.

(N.r. – Despre meciurile din sezonul regular) Vor fi două meciuri mult mai grele, dar toate meciurile sunt grele, toate echipele își dau viața cu noi. Avem acum un meci acasă cu Iași, sperăm să câștigăm ca să avem un avantaj și mai mare în drumul spre play-off”.

Darius Oroian: ”Mulți mi-au zis să trag la poartă și în timpul meciurilor”

Darius Oroian: ”Mă bucur că după reușitele din amicale am reușit să ajut echipa și acum. Sunt trei meciuri importante, trei finale pentru calificarea în play-off. Mă bucur că am reușit să marchez, sper să o țin tot așa și să ne atingem obiectivul.

Golul îl dedic familiei, sunt sigur că s-a bucurat foarte mult pentru că am marcat și sper să o fac fericită în continuare. Mulți mi-au zis să trag la poartă și în timpul meciurilor, având în vedere că la antrenamente mi-a ieșit execuția asta. E bine că am marcat.

(N.r. – Despre meciurile din sezonul regular) Trebuie să luăm pas cu pas, sunt două meciuri ca două finale. Avem șanse să le câștigăm și să mergem în play-off.

Suporterii au făcut o atmosferă frumoasă, îi așteptăm în număr mare și acasă, în Ghencea, și sperăm să fie așa cum ne dorim toți”.

 

Steaua, pe locul 6 în Liga 2 

Steaua e în continuare pe locul 6 în Liga 2, la egalitate cu poziția a 5-a, FC Buzău, care are un plus la golaveraj, plus 30 vs. plus 14. Echipa din Ghencea are, însă, un avans de doar două puncte peste poziția a 7-a, FK Miercurea Ciuc.

Poli Iași, acasă, și Metaloglobus, în deplasare, sunt echipele pe care le va mai întâlni Steaua în sezonul regular.

Foto: CSA Steaua București
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-un-punct-important-obtinut-la-iasi-calin-moldovan-a-inceput-meciul-cu-cinci-noutati-in-primul-11-si-are-motive-de-optimism-19221006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-si-a-atins-jucatorii-desi-fk-miercurea-ciuc-a-invins-unirea-dej-nu-inteleg-de-ce-s-a-intamplat-asta-analiza-antrenorului-19221001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-impus-la-scor-intr-un-amical-cu-cso-plopeni-in-care-a-folosit-jucatorii-neutilizati-in-meciul-cu-poli-timisoara-clubul-ploiestean-impresionat-de-baza-sportiva-unde-a-desfasurat-testul-19220961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-executat-unirea-constanta-satelitul-neoficial-al-fcsb-daniel-oprita-era-putin-suparat-la-pauza-aveam-vechea-noastra-problema-cum-vrea-antrenorul-sa-sca-19220926

Andrei PASCU 27 Feb. 2022, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă