VIDEO | Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare derby-ului Dinamo – Steaua. Argumentele pentru un succes al ”câinilor”, plusurile ”militarilor” și jucătorii pe care nu poate miza

Andrei PASCU 08 Sep. 2022, 16:57 Liga 2
VIDEO | Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare derby-ului Dinamo – Steaua. Argumentele pentru un succes al ”câinilor”, plusurile ”militarilor” și jucătorii pe care nu poate miza

Ovidiu Burcă, antrenorul echipei Dinamo, a vorbit despre partida cu Steaua, de mâine, în cadrul unei conferințe de presă. ”Principalul” are încredere că elevii săi pot face un rezultat bun în fața rivalilor, chiar dacă sunt în continuare probleme cu banii, iar începutul de Liga 2 nu este convingător.

Ovidiu Burcă a susținut conferința de presă premergătoare derby-ului Dinamo – Steaua

Burcă afirmă de la o săptămână la alta că Dinamo arată din ce în ce mai bine, astfel că se așteaptă ca echipa să fie superioară versiunii din primele cinci runde de campionat secund. Mai mult, antrenorul se bazează și pe plusul pe care Dinamo îl va avea din partea fanilor, fiind convins că pe Arena Națională vor veni mulți susținători ai ”câinilor”.

E în mod cert unul dintre cele mai importante meciuri pe care Dinamo le-a jucat în ultimele luni și nu numai, rivalitatea dintre fanii celor două echipe fiind un argument prin intermediul căruia Ovidiu Burcă vrea să își vadă fotbaliștii foarte motivați și dea tot ce pot pentru o victorie în derby-ul anului în Liga 2.

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo – Steaua: ”O victorie ar însemna enorm pentru acest grup de jucători, care a muncit foarte mult”

Burcă a lăudat echipa lui Daniel Oprița și chiar și pe omologul său, remarcând lotul bun pe care Steaua l-a format în vară, dar și faptul că ”principalul” ”militarilor” are experiență și filozofia sa despre fotbal s-a văzut în exprimarea formației din Ghencea în ultimii ani.

Pentru noi și pentru suporteri este un meci așteptat de multă lume. Întâlnim o echipă foarte bună, cu un antrenor bun, care a demonstrat că poate crea echipe competitive. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar cred că și noi în ultimul am arătat că suntem pe trend ascendent.

Ca omogenitate, ca spirit, lucrurile s-au mai așezat, există deja o ierarhie în interiorul echipei, avem jucători cu experiență care încep să se impună la nivel ierarhic. Asta e foarte important când construiești o echipă, să apară anumiți lideri. Ne aflăm într-un moment mult mai bun față de săptămânile trecute, e nevoie de puțin timp, ușor, ușor, lucrurile intră pe un făgaș normal, să intrăm să facem un meci consistent, care să aducă fericire suporterilor noștri.

O victorie ar însemna enorm pentru acest grup de jucători, care a muncit foarte mult, ca nivel de încredere, ar fi foarte important. Pentru fani, nu trebuie să spun ce ar însemna, pentru Dinamo în general, semnalul transmis, indiferent ce se va întâmpla, clubul merge înainte. Un semnal transmis oamenilor care vor să vină în viitor, transmis de Dinamo mâine.

La astfel de meciuri nu ai nevoie de o motivație extra, trebuie să îi liniștești pe jucători, există multă pasiune în jurul acestui meci. Facem ce facem în fiecare săptămână. Din perspectiva noastră, a tehnicienilor, un meci nu trebuie să difere de altul, trebuie să intri concentrat, atent pe lucrurile pregătite în fiecare săptămână.

Eu sunt liniștit, pregătesc la fel săptămâna, pentru mine întotdeauna trei puncte sunt trei puncte, mâine putem oferi o satisfacție suporterilor, meciul capătă greutate”, a punctat Ovidiu Burcă la conferința de presă, el vorbind și despre jucătorii pe care nu poate miza vineri seară.

Dinamo, patru absențe înaintea jocului cu Steaua

Patru jucători nu vor fi în lotul lui Dinamo pentru mâine, dar câțiva dintre ei sunt accidentați de mai mult timp. Cei în cauză sunt Cătălin Țîră, Ionuț Bobea, Marius Tomozei și Alin Demici.

În rest, Burcă are tot lotul valid și va încerca să fie inspirat și să pună în primul 11 fotbaliști care să aibă un nivel de joc cât mai bun.

”Îl avem pe Cătălin Țîră accidentat, Ionuț Bobea, au probleme la genunchi, se vor reintegra. Tomozei este în a șaptea lună de recuperare, iar în afară de jucătorii aceștia nu avem alți indisponibili. Este și Alin Demici cu o operație suferită la umăr”, a mai precizat antrenorul lui Dinamo.

Steaua, start mai bun de sezon în Liga 2 decât Dinamo

Steaua e favorită pe hârtie, ținând cont de modul în care a început Liga 2. După cinci etape are 10 puncte, e pe locul 7, la egalitate cu alte patru formații, toate deasupra ei datorită / din cauza golaverajului mai bun.

Dinamo e abia pe locul 12 din 20 de echipe, cu numai 6 puncte adunate tot după cinci meciuri în Liga 2. În plus, ”câinii” au și un golaveraj pe minus, 3, în timp ce formația lui Daniel Oprița are plus 1.

Foto și video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/walace-da-silva-si-stephan-draghici-vor-sa-fie-din-nou-nasii-lui-dinamo-jucatorii-stelei-pregatiti-sa-invinga-cainii-in-derby-sper-sa-fim-invingatori-19244449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ionut-lupescu-sceptic-fata-de-tot-ce-se-intampla-la-dinamo-nu-stiu-daca-va-mai-exista-societatea-asta-peste-doi-ani-pe-vlad-iacob-il-acuza-ca-face-aceleasi-greseli-ale-vec-19244435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emotiile-sunt-tot-mai-mari-reactiile-lui-ovidiu-burca-si-daniel-oprita-cu-cateva-zile-inaintea-derby-ul-dinamo-steaua-mesajele-transmise-suporterilor-19244396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretul-biletelor-la-dinamo-steaua-primul-etern-derby-jucat-in-liga-2-pch-comunicat-prin-care-cheama-suporterii-la-stadion-caine-nu-uita-niciodata-19244307

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 08 Sep. 2022, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă