VIDEO | Cum va arăta noul stadion Dinamo! Imagini și detalii despre noua arenă din ”Ştefan cel Mare”

În cadrul unei cale organizare la Ateneul Român, marți, 16 mai 2023, de către CS Dinamo București, la două zile distanță de la sărbătorirea a 75 de ani de la înființarea clubului, au fost prezentate imagini cu viitoarea arenă care va fi construită în locul celei actuale din ”Ștefan cel Mare”.

Imagini cu noul stadion Dinamo

Noua arenă a lui Dinamo va avea o capacitate de peste 25.000 de locuri, iar spre deosebire de stadionul actual, inaugurat în 1951, se va inversa poziționarea tribunelor! Astfel, loja VIP și tribuna 1 vor fi accesate dinspre Bulevardul Barbu Văcărescu, pe când Tribuna a II-a va avea porțile de acces pe partea cu Calea Floreasca.

Mai mult, ministrul de Interne, Lucian Bode, a dezvăluit că vechea arenă din ”Ștefan cel Mare” va fi demolată în luna septembrie a acestui an. ”Ne despart câteva luni până în luna septembrie, când încep demolările”, a spus Bode, cel care conduce ministerul de care aparține CS Dinamo, administratorul arenei.

La ora la care ministrul Bobe prezenta proiectul noului stadion, pagina de Facebook ”Noul Stadion Dinamo” publica, la rândul său, informații despre această nouă construcție care ar urma să înceapă la finalul acestui an:

”Avem vesti noi despre stadion!
Încă o etapă importantă din lungul drum spre un nou stadion a fost parcursă: Asocierea Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura a finalizat Studiul de Fezabilitate pentru “Arena Multifuncțională Dinamo, Șos Stefan cel Mare 7-9” si l-a depus la Compania Națională de Investiții.
Studiul de Fezabilitate a rezultat intr-o arenă de peste 25.000 locuri cu multiple facilitați si dotări despre care vom discuta in viitor, dar acum avem si o informație in premieră despre noul stadion: s-a inversat poziționarea tribunelor: Arena Dinamo va avea lojele Vip si Tribuna 1 cu intrare din Bd. Barbu Vacarescu iar Tribuna 2 este proiectată pe partea dinspre Calea Floreasca!
Următorii pași: CNI va obține aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate in comisiile interministeriale, urmand apoi introducerea pe agenda ședinței lunare a Guvernului Romaniei, pentru obținerea Hotărârii de Guvern de aprobare finanatare costuri constructie!”

Specificațiile noului stadion Dinamo

  • Destinație principală: fotbal și rugby
  • Capacitate: 25.059 de locuri
  • Spații antrenament: handbal, baschet, volei, tenis, scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism, canotaj, caiac-canoe
  • Spații conexe: Muzeu – 800 mp, Amfiteatru – 200 de locuri, Hotel – 80 de locuri, Restaurant – 160 de locuri, Parcare VIP – 250 de locuri

Ce a spus Ionuț Lupescu 

”În Parcul Sportiv Dinamo, fiind toată ziua acolo, am reuşit să înţeleg ceea ce înseamnă celelalte sporturi. Întotdeauna când intri pe scena Ştefan cel Mare primeşti un sentiment de campion. Cred că asta a fost ceea ce a dăinuit foarte mulţi ani.

Din păcate, în ultimii ani asta cred că s-a cam dus şi cei care sunt la conducere ar trebui să refacă acest lucru. Eu cred că este foarte important ca Ministerul de Interne, împreună cu CNI, să reuşească să refacă acest parc sportiv, nu numai noul stadion.

Şi celelalte secţii sportive au nevoie de lucruri noi”, a spus Ionuț Lupescu, pe 16 mai, la sărbătoarea implinirii a 75 de la înființarea clubului Dinamo.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-ultras-dinamo-steaua-3-0-cu-20-000-de-suporteri-pe-arena-nationala-cainii-s-au-impus-prin-coregrafie-ros-albastrii-prin-pirotehnie-toate-mesajele-derby-ului-19271253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/deniz-giafer-decisiv-in-dinamo-steaua-19271249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-le-a-dedicat-suporterilor-victoria-la-scor-de-neprezentare-cu-steaua-ne-am-recapatat-mandria-de-a-fi-dinamovist-antrenorul-e-lucid-in-privinta-sanselor-la-promovarea-d-19271072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/desant-la-tribunalul-bucuresti-sefii-clubului-dinamo-au-venit-in-corpore-la-termenul-de-azi-instanta-a-ramas-in-pronuntare-cu-privire-la-aprobarea-noului-plan-de-reorganizare-exclusiv-19270820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-mai-dinamo-bucuresti-cel-mai-galonat-club-sportiv-din-romania-implineste-75-de-ani-imagini-de-arhiva-povestile-primelor-medalii-olimpice-unde-a-fost-primul-sediu-cladirea-cu-pereti-19270777

Pe aceeași temă