VIDEO | Adrian Iencsi, opinie sinceră despre șansele Rapidului la promovare. Părerea despre Nicolae Grigore și ce transferuri importante a încercat să facă în mandatul său: ”Ar fi venit sută la sută”

Răzvan STÎNGĂ 02 Feb. 2021, 20:32 Liga 2

La câteva luni de la plecarea de la Rapid, Adrian Iencsi a vorbit la ProSport LIVE despre anumite aspecte actuale și din trecut, din cadrul clubului.

În privința situației din acest moment, antrenorul, liber de contract acum, a afirmat că alegerea lui Nicolae Grigore ca înlocuitor al său pe banca tehnică a giuleștenilor, e una bună.

Adrian Iensci: ”Lupta la promovare va fi foarte dificilă și foarte grea. Îmi doresc enorm pentru tot ce înseamnă Rapid, numele, brandul”

Adrian Iencsi consideră că oamenii care decid soarta clubului au luat o decizie potrivită, pentru că îl cunoaște pe Grigore și, chiar dacă nu are experiență, poate avea un parcurs bun cu Rapid, în a doua parte a campionatului. Un plus pe care îl are ”principalul” echipei din Giulești e reprezentat de ajutorul pe care îl primește din partea lui Viorel Hizo.

Însă, Iencsi nu s-a ferit să recunoască faptul că Rapid va avea de tras pentru îndeplinirea obiectivului, pentru că sunt mai multe echipe care se luptă pentru locurile de play-off, în primă fază.

”Eu cred că Rapid are nevoie de liniște, nu mai contează ce a fost în trecut, de aceea nici nu mai vreau să mai insist pe acest subiect. Ce a fost a fost. Eu sunt alături de echipă, de club, de suporteri. Mi-aș dori foarte, foarte mult ca echipa aceasta să ajungă în Liga 1.

Viorel Hizo are o experiență foarte mare, știe ce înseamnă spiritul Rapidului și eu cred că îl va ajuta foarte mult pe Grig (N.r. – Nicolae Grigore). Eu am mare încredere în Grig și în stafful lui, pentru că el e un băiat bine pregătit. Un antrenor de viitor în opinia mea, un antrenor care cunoaște bine Rapidul și un antrenor care va face lucruri frumoase. Am foarte mare încredere în el.

E ușor să spun că Rapid promovează, dar lupta va fi foarte dificilă și foarte grea. Îmi doresc enorm pentru tot ce înseamnă Rapid, numele, brandul. Cu multă muncă, fără scandaluri, cred că va promova în Liga 1”, a declarat Adrian Iencsi, la ProSport LIVE.

Rapid e pe locul 3 în Liga 2, cu 26 de puncte în 14 meciuri. Giuleștenii sunt devansați doar de U Craiova 1948 SA, 30 de puncte, și Viitorul Pandurii, tot cu 26 de puncte dar cu un golaveraj giuleștenilor.

Celelalte echipe clasate pe locurile de play-off în acest moment sunt Dunărea Călărași, locul 4 cu 24 de puncte, ASU Poli, locul 5 cu 24 de puncte, și Universitatea Cluj, locul 6 cu 23 de puncte.

Adrian Iencsi, despre transferurile pe care a vrut să le facă la Rapid

Iencsi a vorbit și pe seama experienței lui de la Rapid, despre transferurile pe care a vrut să le facă, dar și despre motivul pentru care au eșuat. În privința listei jucătorilor pe care îi dorea, a fost vorba de frații Herea, Gabriel Tamaș, Marius Constantin, dar și mai mulți fotbaliști din Liga 1.

În privința celor amintiți, Adrian Iencsi a declarat că a vorbit personal cu ei, dar din diverse motive mutările au picat. Un alt jucător pe care a vrut să îl aducă la Rapid a fost și Cristian Săpunaru, dar în cele din urmă a renunțat și nu l-a mai contactat, pentru că nivelul era inferior celui la care evoluează acum, în prima ligă turcă.

”Nu vreau să dau vina pe conducători în privința transferurilor. Cei apelați, în momentul în care eu am preluat echipa, au fost frații Herea. L-am sunat pe Ovidiu și i-am transmis că îi vreau. El mi-a transmis foarte frumos, foarte profesionist, că tocmai și-a prelungit contractul cu Metaloglobus și l-am înțeles. După am avut o discuție chiar și cu patronul de acolo și dânsul, elegant, mi-a spus că nu îi poate lăsa la noi, pentru că au un rol important la echipă.

Că antrenorul construiește echipa în jurul lor și că poate vorbim de la iarnă. A fost o discuție în care ne-am înțeles excelent și mi-a plăcut felul în care a vorbit atât Ovidiu, când mi-a spus că el aparține de Metaloglobus, cât și patronul.

Îl cunosc și pe președintele de acolo, pe Marius Burcă. La fel, e un președinte profesionist, foarte priceput și cred că nu i-ar fi convenit ca frații Herea să plece de acolo. La fel și antrenorul. Până la urmă antrenorul este cel mai important. Mă pun în locul antrenorului și nici mie nu mi-ar fi convenit ca doi jucători importanți să îmi plece de la echipă.

Apoi, l-am sunat pe Gabi Tamaș și mi-a spus că tocmai semnase cu Universitatea Cluj. L-am sunat pe Marius Constantin, la el nu știam situația lui. Aici chiar îmi vine să râd. L-am întrebat, «Ce faci, unde ești?» Zice: «Sunt la Craiova». «Păi și ce faci la Craiova? Eu te-am sunat să te aduc la Rapid». «Tocmai am semnat cu Universitatea Craiova». Pe cât am fost de entuziasmat pentru el, pe atât am fost de trist. Are o vârstă, e o realizare pentru el că a mers acolo. Dacă nu ar fi semnat cu Craiova, sută la sută ar fi semnat cu Rapid. Și el, și Gabi Tamaș.

La Cristi Săpunaru m-am gândit, dar nici nu am îndrăznit să-l sun, pentru că am zis că nu are rost. Joacă în Turcia la un nivel foarte bun. Cu toate că eram așa, motivat de cei din jurul meu. Nu l-am sunat, dar era o realizare. Pe ei i-am dorit.

Am luat legătura și cu jucători din Liga 1, dar era greu să îi aducem. În primul rând, toți jucătorii care au venit, au venit cu acordul meu. Ca să se înțeleagă clar acest lucru. Toți jucătorii care erau propuși de conducători sau impresari, au venit cu acordul meu. Eu am luat la acel moment jucătorii pe care puteam să îi iau. În perioada aceea nu era ușor să aducem jucători.

Le-am zis conducătorilor la acea vreme că la cum suntem, fără omogenitate, ar fi bine să fim în grafic în ideea că până în iarnă să fim aproape de cele șase echipe, iar din iarnă să facem o pregătire bună. Dar nu am mai fost atât de norocos să prind iarna”, a mai spus Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Despre transferurile fraților Herea la Rapid s-a discutat intens chiar și în această iarnă, dar lucrurile nu s-au concretizat. Mai mult, între oficialii giuleștenilor și oficialii clubului Metaloglobus a început un oarecare conflict mediatic, pe seama lui Ovidiu și Claudiu Herea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nicolae-grigore-nu-e-ingrijorat-de-egalul-rapidului-cu-corona-brasov-planurile-antrenorului-pentru-ultima-perioada-a-pregatirilor-vrem-ca-jucatorii-sa-acumuleze-si-sa-stabilim-anumi-19167813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-legitimat-doar-42-de-achizitii-cu-sase-zile-inainte-de-incheierea-perioadei-de-transferuri-rapid-si-petrolul-sunt-fruntase-sapte-echipe-n-au-inregistrat-nicio-mutare-19167740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-joaca-acum-un-amical-cu-corona-brasov-s-au-inscris-doua-goluri-in-prima-repriza-19167688

Răzvan STÎNGĂ 02 Feb. 2021, 20:32 Liga 2
Pe aceeași temă