Victoria echipei Viitorul Pandurii cu CSM Slatina l-a mulțumit pe Flavius Stoican: ”Nu facem operații pe creier, nu facem avioane. Jucăm fotbal, ceea ce ne place”

Victoria echipei Viitorul Pandurii cu CSM Slatina l-a mulțumit pe Flavius Stoican: ”Nu facem operații pe creier, nu facem avioane. Jucăm fotbal, ceea ce ne place”

Viitorul Pandurii a obținut primele trei puncte din acest campionat după victoria cu 2-1 cu CSM Slatina, bifată pe final, în minutul 90. Flavius Stoican a fost foarte mulțumit de succes, pentru că a venit pe fondul unui joc bun. Antrenorul gorjenilor și-a lăudat jucătorii, deoarece au pus în practică strategia gândită de el și că au reacționat așa cum își dorea.

Flavius Stoican: ”A fost un meci animat, astăzi a fost șansa de partea noastră” 

Dat fiind faptul că succesul a fost la un singur gol și pe final, Flavius Stoican a recunoscut că a fost vorba și de puțin noroc. Viitorul Pandurii a întâlnit o echipă a CSM Slatina bună, care a pus probleme pe faza de atac, mai ales pe contraatac.

A fost un meci frumos, cu faze de poartă, cu ocazii. Am controlat jocul, a venit acel penalty și ne-a turnat plumb în picioare, dar mi-a plăcut că am avut reacție. Sigur, e normal ca după un penalty să-ți scadă moralul. Mai avem însă mult de muncă, important e să jucăm fotbal, să avem șanse prin ceea ce facem pe teren. Îl felicit și pe Mihai Ianovschi pentru că am văzut o echipă arțăgoasă, care a jucat fotbal, ne-a pus probleme. A fost un meci animat, astăzi a fost șansa de partea noastră.

Important e să jucăm fotbal. Chiar dacă arbitrul greșește împotriva noastră, important e să avem reacție. Să jucăm, să nu ne demoralizăm, dar suntem la început de drum și sunt normale astfel de stări. Important e ca eu să umblu și la mentalitatea jucătorilor. E nevoie de o implicare și responsabilitate, pentru că nu trebuie să fim precipitați. Nu facem operații pe creier, nu facem avioane, jucăm fotbal. Ceea ce ne place.

E destul de greu fără suporteri, pentru că până la urmă fotbalul pentru ei e. Noi îl practicăm, dar ei se bucură de fazele de poartă. Este destul de delicat, dificil și sper ca lucrurile să se schimbe. Oamenii să vină să vadă fotbal”, a declarat Flaviu Stoican la finalul partidei.

Flavius Stoican: ”Gândul meu e să construiesc o echipă care să joace fotbal” 

Antrenorul l-a lăudat pe Andrei Ludușan, autorul golului victoriei din minutul 90, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren. Episodul, speră Flavius Stoican, le va da jucătorilor lui un plus de moral în momentul în care vor intra, chiar dacă nu vor începe partida în primul ”11”.

Ludușan, chiar dacă nu a avut prea multe minute, fotbalul l-a răsplătit. Dacă ești corect la antrenamente, poți să intri și un minut și să marchezi. Bravo lui și aș vrea ca toți jucătorii să știe că sunt importanți. Sunt importanți cei care intră din primul minut, dar sunt importanți și cei care intră pe parcurs, pentru că pot să schimbe soarta unui meci. Mai ales că jucătorii pot fi obosiți. Ei intră proaspeți și pot să schimbe soarta.

În primul rând vreau să jucăm. Toate victoriile pe care le obținem, vreau să vină după un joc bun. Trebuie să avem și un pic de șansă, trebuie să fim și responsabili, dar e mult de muncă. Mi-ar fi drag să văd că pe zi ce trece putem crește. Gândul meu e să construiesc o echipă care să joace fotbal”, a încheiat Flavius Stoican.

În prima rundă, Viitorul Pandurii a pierdut pe teren propriu, cu Rapid, cu 1-3. Grație celor trei puncte obținute cu CSM Slatina, marți seară, gorjenii au ajuns pe locul 9, într-un clasament intermediar.

În următoarea etapă, Viitorul Pandurii va juca în deplasare cu Fotbal Comuna Recea.

 

Pe aceeași temă