Victoria cu Viitorul Pandurii l-a făcut pe Ilie Stan să viseze: ”Și noi meritam să jucăm în play-off.” SCM Gloria Buzău nu mai marcase patru goluri într-un meci oficial de aproape doi ani

Mircea OGLINDOIU 03 Apr. 2021, 22:35 Liga 2
Victoria cu Viitorul Pandurii l-a făcut pe Ilie Stan să viseze: ”Și noi meritam să jucăm în play-off.” SCM Gloria Buzău nu mai marcase patru goluri într-un meci oficial de aproape doi ani

SCM Gloria Buzău a câștigat cu scorul de 4-2 (2-0) meciul cu Viitorul Pandurii, disputat la Târgu Jiu, în prima etapă din Grupa B a play-out-ului eșalonului secund. Adi Chică-Roșă (22), Ciprian Petre (45+2), Sebastian Ghinga (57) și Gheorghe Andronic (76) au înscris pentru echipa antrenată de Ilie Stan, în timp ce Darius Buia (69 – penalty) și Alin Țegle (90+2).

După acest succes, SCM Gloria Buzău a rămas tot pe locul 3, dar s-a distanțat la 9 puncte de poziția care duce la barajul pentru menținerea în Liga 2, loc 5, ocupat în prezent de Unirea Slobozia.

Ilie Stan: ”Și noi, și Viitorul, cred că meritam să fim între primele șase echipe și să jucăm în play-off”

La finalul jocului de la Târgu Jiu, antrenorul Ilie Stan și-a lăudat elevii pentru lecția de fotbal predată gorjenilor. ”Și noi, și Viitorul, cred că meritam să fim între primele șase echipe și să jucăm în play-off. Știți foarte bine că noi avem această problemă cu promovarea, că nu avem drept de promovare practic, iar în iarnă s-a pus problema să ne desființăm. Am încercam să ne adunăm, dar mi-a fost foarte greu să-i readuc pe băieți cu picioarele pe pământ, după ce s-a anunțat că echipa se desființează, și am pierdut apoi puncte importante! Oricum, felicit echipa pentru jocul de astăzi, pentru cele patru goluri date și pentru atitudine”, a spus Ilie Stan.

Stan să ca SCM Gloria să devină club privat, ca să poată promova în sezonul următor

Antrenorul speră ca, în vară, un investitor potent financiar să preia echipa de la Primăria Buzău și, astfel, să poată promova. SCM Gloria este organizată ca echipă de drept public și, conform regulamentelor FRF, nu are drept de promovare! Problema este cunoscută de două sezoane, iar buzoienii vorbesc de speranțe în fiecare pauză de iarnă sau vară.

”Obiectivul meu pentru acest play-out e să câștigăm, dacă se poate, toate jocurile rămase de disputat, iar la vară sper să se găsească un investitor, fiiindcă e foarte greu să jucam practic degeaba, dacă știi că nu ai drept de promovare. Dacă va prelua cineva echipa, va fi o reorganizare la nivelul conducerii și nu numai, și vom putea ataca promovarea sezonul viitor”, a conchis Ilie Stan.

SCM Gloria marcase ultima dată mai mult de trei goluri într-un meci la data 19 august 2019, când a dispus cu 7-0 de Sportul Snagov. Ulterior, rezultatul a fost anulat, deoarece echipa ilfoveană, una cu care a cochetat, la un moment dat, și actualul patron de la Viitorul Pandurii, Nicolae Sarcină, s-a desființat!

SCM Gloria Buzău va sta etapa viitoare, iar în 14 aprilie va întâlni, Unirea Slobozia, pe propriu teren.

Echipa buzoiană e pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 29 de puncte, sub Petrolul (34) și Viitorul Pandurii (32). Mai slab stau Concordia Chiajna (25 puncte), Unirea Slobozia (20 puncte), CSM Reșița (19 puncte) și Aerostar Bacău (10 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 03 Apr. 2021, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă