Victor Piţurcă dă o veste tristă, dar cumva intuită de fanii Stelei: ”Nu cred că a existat vreodată un plan pentru obținerea dreptului de promovare”

Andrei PASCU 12 Apr. 2024, 15:09 Liga 2
Victor Piţurcă dă o veste tristă, dar cumva intuită de fanii Stelei: ”Nu cred că a existat vreodată un plan pentru obținerea dreptului de promovare”

Steaua nu știe nici până acum dacă va avea drept legal de promovare în sezonul următor de Liga 2, deși stagiunea 2023/ 2024 este pe final. Victor Pițurcă, fost jucător emblematic al clubului din Ghencea, a intervenit și el pe această temă, iar detaliile oferite nu sunt prea bune pentru suporteri.

El s-a declarat îngrijorat de faptul că Steaua nu a reușit nici până acum să facă demersurile legale pentru a putea promova în SuperLiga României, dacă acest lucru îi va permite și din perspectivă sportivă la finalul stagiunii de Liga 2 care va debuta în vară.

Victor Pițurcă nu le dă vești bune fanilor Stelei

Fost fotbalist la Steaua și fost selecționer al României, Victor Pițurcă a atras atenția asupra conducerii echipei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Steaua, pentru faptul că era nevoie să fie mai activă în această perioadă, mai ales după cele întâmplate în sezonul trecut, când a fost bifată o clasare pe loc direct promovabil.

A scos în evidență și un detaliu care dă de gândit: nici măcar el nu știe cu cine poate vorbi din club când face trimitere la conducere.

Aparent, conform legendei clubului din Ghencea, se pare că nici la nivel intern lucrurile nu sunt foarte clare, chiar dacă Steaua putea doar să nu comunice la nivel oficial anumite detalii sau să țină totul ”ascuns” până când ar fi obținut dreptul legal de promovare.

Nu a existat niciodată un plan la Steaua, în opinia lui Victor Pițurcă!

Din punctul de vedere al lui Victor Pițurcă, totul a fost praf în ochi până acum și nu a existat niciodată un plan clar!

Nu cred că a existat vreun plan. Din moment ce echipa a pornit de jos, a ajuns în Liga 2 și nu are drept să promoveze, eu nu cred că a avut cineva vreun plan. Nici nu știu cine sunt cei de acolo.

Dacă eu vreau să merg să vorbesc cu cineva de la Steaua, în afară de comandant, care își dorește, dar nu depinde de el, nu am cu cine să vorbesc.

Numai să vină un ministru care iubește sportul, iubește fotbalul, doar așa poate să semneze și echipa să facă un parteneriat cu investitori privați. Și eu vorbesc cu Bumbescu, cu Iovan și ne întrebăm ce se întâmplă. Nimeni nu înțelege nimic”, a declarat Victor Piţurcă pentru Digi Sport.

Legendele ”militarilor” nu știu ce se vrea

În  ultimele luni, foștii mari jucători ai Stelei au tot vorbit despre ce se întâmplă acum la echipă. Marius Lăcătuș a declarat, la rândul său, la finalul anului trecut, că este sceptic în ceea ce privește obținerea dreptului de promovare pe parcursul sezonului în curs și crede că oamenii din conducere trebuie să iasă și să vorbească public despre ce se întâmplă cu adevărat acolo.

Altfel, la finalul anului trecut – începutul acestui an erau informații că legendele Stelei au decis să se alieze și să se gândească să ajute echipa pentru care au jucat și pentru care au scris istorie, dorind ca din stagiunea următoare dreptul legal de promovare să nu mai fie o problemă.

Se părea că nu era vorba de atragerea anumitor oameni de afaceri sau sponsori la care foștii fotbaliști ar avea deschidere, dar nu erau oferite prea multe informații. Tudorel Stoica și Victor Pițurcă se numărau printre legendele Stelei care voiau să pună bazele acestui ”proiect”.

Marius Lăcătuș și Tudorel Stoica nu au nici ei prea multe informații

Nici Tudorel Stoica nu înțelege ce se vrea sau dacă există un plan clar la Steaua. Și el precizat că își dorește mult ca structura clubului să fie schimbată, dar că nu știe de ce până acum nu s-a ajuns la o concluzie pozitivă.

Foto: Mihai Antonio Vasile și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-prefatat-unirea-slobozia-gloria-buzau-19307352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maxim-si-manolache-au-vorbit-despre-jocul-dintre-ciuc-si-corvinul-19307343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-csc-selimbar-0-0-19307340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-gloria-buzau-csc-selimbar-0-0-19307333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-csc-selimbar-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-2-19307278

Andrei PASCU 12 Apr. 2024, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă