”U” Cluj a învins Metaloglobus și a urcat pe 2 în Grupa A a play-out-ului. Costel Enache e încrezător: ”Cel mai mare câștig sunt liniștea și continuitatea. Putem să privim spre viitor”. Cum a răspuns când a fost întrebat de viitorul său

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2021, 13:39 Liga 2
”U” Cluj a învins Metaloglobus și a urcat pe 2 în Grupa A a play-out-ului. Costel Enache e încrezător: ”Cel mai mare câștig sunt liniștea și continuitatea. Putem să privim spre viitor”. Cum a răspuns când a fost întrebat de viitorul său

Universitatea Cluj a urcat pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în urma succesului de pe teren propriu cu Metaloglobus, din etapa a 5-a. A învins cu 2-0 și a trecut peste ea în clasament la golaveraj. Antrenorul Costel Enache a vorbit la final despre cele întâmplate în confruntarea de pe Cluj Arena.

Nu a avut ce să le reproșeze jucătorilor, mai ales că, potrivit declarațiilor oferite, se temea de echipa lui Gabriel Manu. A urmărit modul în care Metaloglobus s-a comportat pe parcursul sezonului regular, mai ales că ”U” Cluj și bucureștenii au fost în luptă directă pentru locurile de play-off.

Costel Enache: ”Să nu credeți că lucrurile se relaxează cu un rezultat bun” 

Ioan Filip a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 75, dar Costel Enache nu i-a reproșat nimic nici lui, pentru că a evidențiat faptul că a făcut o partidă bună, solidă. Universitatea Cluj a învins Metaloglobus în urma golurilor lui Victor Dican, din minutele 31 și 88.

Sunt mulțumit acum, dar eram destul de îngrijorat înainte de meci. Nu mai știam care e realitatea despre noi și aveam un adversar destul de incomod. A fost un adversar destul de puternic în acest campionat și matur. A știut să gestioneze momentele importante de joc, are jucători buni din punct de vedere ofensiv, jucători buni pe partea defensivă. Mi-a fost un pic de teamă, am fost îngrijorat.

Acum, că s-a terminat pot spune că și noi am fost destul de maturi, am știut să gestionăm jocul. Am jucat organizat, și chiar dacă nu am jucat spectaculos, am luat cele trei puncte. Cred că ăsta e cel mai mare câștig, liniște și continuitate. Putem privi acum spre viitor.

Am grăbit puțin procesul pentru ce urmează și ăsta poate fi un avantaj față de adversarii de anul viitor. Putea fi și 2-1 azi, dar luăm lucrurile ca atare. Se mai ratează 11 metri, Filip a făcut un joc bun, sunt foarte mulțumit de efortul lui, de cum s-a implicat. Că a ratat un 11 metri îl pot înțelege fără pic de reținere.

Victor Dican, la fel ca cei ceilalți jucători tineri, sunt copii cu foarte mult bun simț. Vreau să le transmit părinților felicitări și să spun că i-au crescut bine și îi reprezintă cu cinste. Sunt și fotbaliști buni. Poate nu e cel mai bun moment din cariera lor acum, dar ei sunt în dezvoltare și cu siguranță vor găsi o linie ascendentă.

Să nu credeți că lucrurile se relaxează cu un rezultat bun. Suntem învățați așa, așa am trăit mereu cu metalitatea asta românesască, extremele întotdeauna se atrag. Mă liniștește lucrul acesta, dar avem multe alte lucruri de pus la punct. De comunicat, de discutat și nu cred că se termină niciodată, deși pentru mine a fost un an foarte greu”, a declarat Costel Enache la finalul partidei.

Costel Enache nu a vrut să discute despre viitorul său la ”U” Cluj: ”Nu vreu să vorbesc acum, mai avem două partide” 

Costel Enache a vorbit și pe seama schimbărilor din ultima perioadă, care s-au tot făcut în structurile de conducere ale Universității Cluj. Relația cu Ionuț Badea, noul director sportiv al clubului, și cu Daniel Stanciu este una bună. Acesta din urmă va pleca de la club la finalul lunii aprilie.

Vorbim cu Ionuț Badea, e mereu la meci, a stat în același hotel cu noi în cantonament. Ținem legătura, suntem oameni implicați în același proiect. Vorbesc și cu Daniel Stanciu, ținem legătura. Nu ne cunoșteam sportiv, dar din lupta aceasta cu fotbalul am găsit o relație și încercăm să facem tot ce e mai bine. Să facem un job cu demnitate, iar dacă mai legăm și prietenii e chiar ok.

(N.r. – Dacă va continua și sezonul următor) Lucrurile acestea trebuie să le discutăm un pic mai detaliat, să fie un lucru mai aparte. Nu vreau să vorbesc acum, după meci, mai avem încă două partide. Avem un obiectiv, să luptăm încă două meciuri, trebuie să ținem jucătorii în siguranță și conectați”, a completat Costel Enache.

”U” Cluj are meciul următor pe terenul Farului 

Universitatea Cluj se află, așadar, pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în urma etapei a 5-a. E la egalitate cu poziția a 3-a, Metaloglobus, dar la trei puncte de liderul Farul. În etapa următoare, Farul și ”U” Cluj se întâlnesc în meci direct, la Constanța.

În sezonul regular, Farul s-a impus în fața ardelenilor la ”masa verde”, cu 3-0, din pricina situației cauzate de COVID-19.

”U” Cluj va încheia campionatul cu un meci pe teren propriu cu Fotbal Comuna Recea, în etapa a 7-a.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panduri-fara-motivatie-echipa-lui-calin-cojocaru-n-a-avut-replica-cu-ripensia-trei-jucatori-straini-deja-au-parasit-retrogradata-matematic-in-liga-3-dar-antrenorul-are-un-feeling-19181452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-ripensia-in-oltenia-banatenii-au-castigat-fara-emotii-la-pandurii-si-nu-mai-depind-de-jocul-rezultatelor-pentru-a-se-salva-de-la-retrogradare-cosmin-petruescu-s-a-bucurat-ca-a-19181406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-terminat-neinvinsa-turul-play-off-ului-a-remizat-cu-rapid-dar-alexandru-pelici-a-recunoscut-puteau-sa-inscrie-mai-mult-in-prima-repriza-antrenorul-spera-la-promovare-19181363

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2021, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă