Victor Dican, al cincilea marcator pentru ”U” Cluj în acest sezon. Mijlocașul spune ce crede că a făcut diferența în meciul cu Unirea Constanța și vorbește despre plusul actualului lot

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 12:43 Liga 2

Universitatea Cluj merge ceas în debutul acestui nou sezon de Liga 2, cel puțin în privința rezultatelor. Are maximum de puncte din trei meciuri, nu a încasat niciun gol, are cel mai bun golaveraj și datorită acestora se situează pe primul loc în clasament.

În meciul de joi seară de pe Cluj Arena, pentru ”U” a înscris al cincilea jucător în acest sezon. A fost rândul lui Victor Dican să fie decisiv pentru echipa sa, în succesul cu 1-0 cu Unirea Constanța.

Anterior, cu Poli Timișoara (scor 3-0) au marcat Valentin Alexandru, Albert Hofman și Sergio Ribeiro, iar cu FC Buzău (scor 1-0) a înscris Albert Voinea.

Victor Dican știe ce a făcut diferența în favoare Universității: ”Trebuie să ne uităm un pic la sacrificiul pe care l-am depus noi azi în teren”

Mijlocașul de 20 de ani a reușit al optulea său gol pentru echipă în al treilea sezon în care joacă pentru Universitatea Cluj. Trei a dat în ediția 2019/2020, iar patru a înscris în sezonul trecut, 2020/2021, când a și purtat banderola de căpitan pe braț în meciurile din play-out. Referitor la banderolă, antrenorul Erik Lincar a decis ca în acest debut de campionat să fie purtată pe braț de nou-venitul Costinel Gugu.

La finalul jocului de pe Cluj Arena, Dica a remarcat în primul rând spiritul de luptă al echipei. Mijlocașul defensiv a recunoscut că în ultimele minute ”U” nu a jucat ceea ce trebuie, însă e convins că și aceste lucruri vor fi reglate.

”Pe lângă golul pe care l-am dat, cred că trebuie să ne uităm un pic la sacrificiul pe care l-am depus noi azi în teren. Cred că asta a făcut diferența. Fotbalul e un sport de echipă și azi s-a văzut că la noi cel mai important este spiritul. Căderea din final nu pot să spun că este normală, dar încercăm să o reglăm. E clar că nu a fost ceea ce trebuie în ultimele 15 minute, dar important e că am reușit să câștigăm și, din ce am văzut, și ați văzut și dumneavoastră, am luptat pentru fiecare minge. Fiecare din noi a dat tot ce a putut astăzi”, a spus Dican la microfonul DigiSport.

”Îmi felicit jucătorii pentru determinare, pentru ambiția cu care au jucat, deși le-a fost foarte greu multora dintre ei”
Erik Lincar, antrenorul Universității Cluj, după victoria cu Unirea Constanța

”U” Cluj, fără gol primit. ”Suntem solizi în apărare”

”U” Cluj nu a primit gol în primele trei meciuri din acest sezon, iar Dican nu are cum să nu fie încântat, mai ales că postul pe care evoluează este unul defensiv.

”Arătăm că suntem solizi în apărare, că facem ceea ce trebuie, deși mai avem momente în care suferim, dar eu cred că, încet, încet, o să reglăm lucrurile”, e de părere jucătorul originar din Râmnicu Vâlcea.

Dican speră să se obțină în sfârșit promovarea în Liga 1

Aflat la al treilea sezon la ”U” Cluj, până acum strângând 37 de apariții (20+14+3), Dican speră ca de această dată să reușească promovarea cu echipa în Liga 1.

”Ar fi senzațional. Eu asta îmi doresc de când am venit aici, să fac pasul la nivelul următor, cu atât mai mult la ”U” Cluj. Ar fi ceva de nedescris. Atmosfera făcută de galerie e incredibilă, îți dă acel 10 la sută în plus și s-a simțit foarte mult azi sprijinul suporterilor. Le mulțumim”, a mai spus Victor Dican, care contra Unirii Constanța a înscris în minutul 54. Haită a centrat în fața porții dintr-o lovitura liberă din dreapta careului, Cioinac a trecut pe sub minge, Dican urcă în 5 metri, de unde a reluat pe poartă, însă în șoldul lui Leca, mingea i-a revenit mijlocașului Universității, iar din a doua încercare, tot din careul mic, a îndeplinit o simplă formalitate.

Golul lui Victor Dican din meciul cu Unirea Constanța:

Costinel Gugu speră să ”o ținem pe aceeași linie”, până în Liga 1

Despre meciul cu Unirea Constanța a vorbit și căpitanul Universității Cluj din acest sezon, Costinel Gugu (29 de ani), una dintre multiplele achiziții făcute de echipă în această vară.

Fundașul craiovean a fost integralist în cele trei meciuri din acest sezon și speră ca el și echipa sa să continue în același mod.

”Știam că ne așteaptă un meci destul de greu, având în vedere că au venit după două înfrângeri consecutive. Ne bucurăm că am câștigat în seara aceasta, pentru a rămâne în fruntea clasamentului, și sperăm să o ținem pe aceeași linie. Încă este devreme să vorbim despre promovare. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și apoi să mergem în continuare pe aceeași linie”, a spus fundașul central la microfonul DigiSport.

În etapa a 4-a, echipa lui Erik Lincar joacă în deplasare la Poli Iași, fostă prim-divizionară care nu are niciun punct acumulat în primele trei meciuri.

”Toate echipele sunt de luat în seamă. Uitați-vă și dumneavoastră că la Liga a 2-a orice echipă este puternică, să zic așa. Pe toate trebuie să le luăm în serios”, a mai spus Costinel Gugu.

Cu 9 puncte din trei meciuri, ”U” Cluj egalează FC Hermannstadt în fruntea Ligii 2, devansând-o la golaveraj, 5-0 față de 6-2.

Cam așa am trăit noi ziua de ieri, din mijlocul acțiunii, cu emoții până la fluierul final!, scrie ”U” Cluj pe pagina sa de Facebook:

Foto și video: Universitatea Cluj
Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă