”U” Cluj o ține numai în victorii, însă Erik Lincar și-a expus nemulțumirea după jocul cu Unirea Constanța: ”Am suferit chiar din primul minut.” Ce vrea de la jucătorii săi și remarca pentru suporteri

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 01:19 Liga 2

”U” Cluj are trei victorii în trei meciuri în noul sezon de Liga 2 cu Erik Lincar antrenor, după ce joi noapte a trecut cu 1-0, pe Cluj Arena, de Unirea Constanța.

Victor Dican a marcat golul succesului în minutul 54, după o fază fixă, însă echipa a avut mari emoții în ultimele minute pentru a menține diferența minimă pe tabelă.

Erik Lincar a găsit explicația pentru căderea în joc pe final a echipei sale, ”U” Cluj

După joc, antrenorul Erik Lincar a recunoscut că echipa sa a suferit pe final cu Unirea, dând vina pe faptul că nu a avut timp să recupereze jucătorii după deplasarea de la Buzău, în timp ce adversarul a beneficiat de două zile în plus pentru a pregăti acest meci.

E mulțumit însă că toate punctele au rămas la Cluj și e convins că echipa antrenată de Ianis Zicu va pune probleme pe viitor contracandidatelor Universității la play-off.

”Astăzi am suferit, din punctul meu de vedere, chiar din primul minut. S-a văzut efortul mare pe care l-am făcut la Buzău. Am jucat după patru zile. Constanța a avut cu siguranță două zile în plus să pregătească meciul (n.r. – în etapa a 2-a, Unirea Constanța a jucat la 5 august, iar ”U” Cluj a avut meci la 8 august). Dar, până la urmă, îmi felicit jucătorii pentru determinare, pentru ambiția cu care au jucat, deși le-a fost foarte greu multora dintre ei. N-am reușit să schimb prea mulți în echipă, pentru că am considerat că trebuie să merg pe continuitate. Dar cele mai importante sunt cele trei puncte.

Constanţa, cu siguranță, cu Ianis e o echipă bună, care va pune probleme pe viitor. E adevărat că s-au strâns mai târziu și pe final chiar au avut două-trei oportunități bune de a marca, am avut șansă, dar consideră că, pe viitor, când vom avea şi noi mai multă prospeţime, echipele adverse nu se vor apropia așa de des de poarta noastră”, a transmis Lincar, la microfonul DigiSport, imediar după meci.

Nemulțumit de toți jucătorii pe care îi are la dispoziție

Pentru ”U” Cluj urmează meciuri cu Poli Iași, în deplasare, cu Metaloglobus, acasă, și apoi cu FK Csikszereda, în deplasare, trei echipe cu pretenții la play-off. Lincar și-ar dori jucători care să se implice mai mult, să demonstreze că pot să ia un loc de titular. Pentru moment nu e mulțumit.

”Le-am spus tuturor jucătorilor că vreau să le dau șanse, doar că și ei trebuie să se ridice la nivelul, ca să zic așa, celorlalți jucători. E important să își dorească mai mult, să lupte mai mult, ca să pună probleme și să ia un tricou al lui ”U” Cluj de la cel care joacă meci de meci”, a spus Lincar, care în primele trei meciuri a făcut puține schimbări în primul ”11”.

  • ”U” Cluj cu Poli Timișoara: Micle – Gîț, Gugu (cpt.), D. Ispas, Fl. Mitrea – Dican (Haită 71′), Balgiu – Blejdea (Nic. Pîrvulescu 71′), Ribeiro (Țurcan 77′), Hofman (Vl. Moraru 84′) – Val. Alexandru (Voinea 77′). Rezerve neutilizate: Gorcea – Vomir, Taub, Novac.
  • ”U” Cluj cu FC Buzău: Micle – Gîț, Gugu (cpt.), D. Ispas, Fl. Mitrea – Dican, Balgiu (Țurcan 58′) – Blejdea (Haită 73′), Ribeiro (Nic. Pîrvulescu 73′), Hofman (Vl. Moraru 89′) – Alb. Voinea (Tescan 89′). Rezerve neutilizate: Gorcea – Vomir, Taub, Novac.
  • ”U” Cluj cu Unirea Constanța: Micle – Gîț, Gugu (cpt.), D. Ispas, Fl. Mitrea – Dican (Tescan 88′), Balgiu – Blejdea (Nic. Pîrvulescu 88′), Haită (Novac 71′), Hofman (Vl. Moraru 63′) – Alb. Voinea (Boiciuc 71′). Rezerve neutilizate: Gorcea – Taub, Vomir, Laur. Rus.

”Universitatea Cluj și-a depus candidatura la promovare înainte de a începe campionatul. Este o obligație pentru toți cei care susțin această echipă, pentru toți oamenii implicați, ca să încerce și să reușească să ducă această echipă la Liga 1”
Erik Lincar, antrenor ”U” Cluj

Suporterii, felicitați, dar și urecheați de Lincar

Pentru suporterii care au cântat tot meciul și au asigurat o atmosferă superbă la meciul cu Unirea Constanța, Lincar a avut cuvinte de laudă, însă a ținut să le și transmită că la început de sezon nu au avut încredere în el și în transferurile făcute.

”Suporterii sunt un lucru care te motivează, te face să te simți special. Sunt puține echipe în România care sunt de nivelul lui ”U” Cluj, dar, în același timp, vreau să și remarc că la început toată lumea a fost sceptică, lumea nu prea a crezut în transferurile pe care le-a făcut clubul, în jucători, dar eu țin să le mulțumesc pe această cale, până la urmă, pentru rezultate și pentru devotamentul cu care joacă pentru acest club”, a mai spus Lincar.

Cu 9 puncte din trei meciuri, ”U” Cluj egalează FC Hermannstadt în fruntea Ligii 2, devansând-o la golaveraj. În etapa a 4-a, echipe lui Erik Lincar joacă în deplasare la Poli Iași, echipă care nu are niciun punct acumulat în primele trei jocuri.

Foto: Universitatea Cluj și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-2130-fosta-farul-are-meci-pe-cluj-arena-unde-in-sezonul-trecut-nu-s-a-putut-prezenta-si-a-declansat-un-scandal-19195714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-a-dreptul-socant-jucatorii-unirii-constanta-vor-dormi-in-autocar-dupa-meciul-cu-u-cluj-ionut-cioinac-aproape-sa-planga-este-urat-sa-nu-stii-unde-dormi-ce-faci-19195797

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 01:19 Liga 2
Pe aceeași temă