„Viața mi s-a schimbat de când am ajuns la Farul”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2013, 15:01 Liga 2

Nicolae Buzea este cel mai vechi jucător din actualul lot al Farului Constanța. Evoluează ca fundaș central pentru echipa constănțeană și a ajuns la Farul la vârsta de 21 de ani, când a venit de la FCM Bacău, odată cu actualul patron al Farului, Giani Nedelcu.

– De la ce vârstă ai început cariera fotbalist?
– Viața mea de fotbalist a început de la o vârstă fragedă. Tatăl meu, fost fotbalist, m-a înscris la Dinamo, la echipa de juniori, la vârsta de 7 ani.

– Câți ani ai petrecut în „Groapă”?
– La Dinamo am stat doisprezece ani. Au fost ani foarte frumoși, dar la vârsta de 19 ani am decis să fac un pas mai mare și am plecat la FC Național, echipa care la vremea aceea evolua în liga a doua.

– Ce a urmat după FC Național?
– Am petrecut un an de zile la FC Național, iar la 20 de ani m-au cumpărat cei de la FCM Bacău.

– Cum ai ajuns la Farul Constanța?
– De la Bacău am venit la Farul, odată cu patronul Giani Nedelcu, dar și cu mulți alți jucători de la Bacău și nu numai.

– Ce ai simțit când ai ajuns la Farul?
– Viața mi s-a schimbat de când am ajuns la Farul. Am ajuns aici la vârsta de 21 de ani. Știam că Farul este o echipă cu tradiție în România și vă dați seama că a fost o bucurie pentru mine când aflat că voi evolua pentru acest club.

– Ce părere ai despre faptul că esti cel mai vechi jucător din actualul lot al Farului?
– Nu pot decât să mă mândresc. Sunt fericit că am avut posibilitatea să evoluez alături de jucători ca Ion Barbu, Cristian Șchiopu sau George Curcă, jucători care au evoluat în liga I pentru Farul. Pot să spun cu mâna pe inimă că Farul este pentru mine o a doua familie, iubesc Farul și îmi este greu să renunț la el.

– Dacă ai avea posibilitatea unui transfer, ce echipă ai prefera?
– Nu m-am gândit la asta niciodată, dar dacă ar fi să plec aș pleca la un club de liga I pentru că asta își dorește orice fotbalist, un pas înainte.

– Ai vreo echipă favorită pe plan internațional?
– Da, AC Milan este echipa mea favorită.

– Cu ce jucător crezi că te asemeni ca stil de joc și care este jucătorul tău preferat?
– Fiecare jucător are stilul său. Cred că mă asemăn puțin ca stil de joc cu Pepe de la Real Madrid. Jucătorul meu preferat este Zinedine Zidane. De mic copil l-am urmărit și el este pentru mine cel mai bun jucător din lume.

– Ce îți place să faci în timpul liber?
– Timpul liber mi-l petrec între Constanța și București. Eu sunt din București și când avem liber merg acasă să îmi vizitez familia. Îmi place să merg la film, să mă plimb și îmi place să merg la pescuit, mă relaxează.

2 goluri a marcat Nicolae Buzea pentru Farul în sezonul ce tocmai s-a încheiat

Articol și foto de Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 11 Jun. 2013, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă