Veteranii Frunză și Ivan au decis soarta partidei. Dacia Unirea – Ceahlăul 2-1

Marius ANGHEL 08 Oct. 2015, 12:58 Liga 2
Veteranii Frunză și Ivan au decis soarta partidei. **Dacia Unirea - Ceahlăul 2-1
  •  Brăilenii au dominat cap-coadă, însă au marcat golul victoriei în minutul 86 • în urma acestui succes, Dacia Unirea rămâne pe primul loc în seria întâi a Ligii a II-a


Formația brăileană a jucat la o poartă cu adversara sa, însă a câștigat, conform regulii din acest campionat, pe finalul partidei. În minutul 86 Laurențiu Ivan a marcat din pasa lui Costel Roșu și Dacia Unirea rămâne pe primul loc în seria întâi a Ligii a II-a. Jucătorul meciului a fost Sorin Frunză, autorul primului gol al gazdelor.

Dacia Unirea și-a dominat adversara cap-coadă în prima repriză, însă după primele 45 de minute scorul a fost egal, 1-1. Brăilenii au ratat deschiderea scorului chiar în secunda 40 a primei reprize, Necoară a centrat perfect în fața porții, Onofraș a reluat mingea, cu capul, la colțul scurt însă Cîmpianu a închis bine unghiul și a înlăturat pericolul. Presiunea la poarta Ceahlăului a crescut, astfel că în minutul 12 gazdele au deschis scorul prin Sorin Frunză, care a transformat impecabil o lovitură liberă. Era 1-0 pentru Dacia Unirea, iar cei peste 500 de spectatori din tribune începeau să spere într-o victorie la scor. Numai că bucuria suporterilor a ținut doar șase minute, pentru că Mitrea i-a făcut cadou mingea lui Căruță, iar jucătorul oaspeților a restabilit egalitatea, 1-1, în minutul 18. Până la pauză brăilenii au mai irosit câteva situații de a reveni în avantaj. Onofraș (min. 27) i-a pasat lui Muscă, însă atacantul a trimis mingea peste transversală, iar trei minute mai târziu, Pușcașu a șutat de două ori, din poziție centrală, în fundașul central Ichim. În minutul 34, Ivan a trimis un trasor de la 30 de metri, iar mingea deviată de Popadiuc a ieșit în corner.

Repriza a doua s-a desfășurat după același scenariu, brăilenii au atacat cu toate liniile, nemțenii s-au apărat pe trei rânduri. La nouă minute de la reluare, Frunză a șutat înșelător, dar portarul Ceahlăului a fost la post, iar în minutul 56 Olenic a trimis mingea pe lângă țintă. Oaspeții au beneficiat și în această repriză de un cadou în minutul 63, când Ghiocel a gafat ca un începător la marginea propriului careu, însă Lupei s-a grăbit și a trimis mingea pe lângă poartă. Pânzaru i-a trimis în teren pe Roșu, Istrate și Iosofache, iar ocaziile la poarta oaspeților s-au înmulțit. În minutul 64, Roșu și Frunză au șutat pe rând, însă de fiecare dată mingea a fost blocată de adversarii lor, la fel s-a întâmplat și în minutul 71 la șuturile lui Muscă și Olenic. Golul care plutea în aer a venit cu patru minute înainte de finalul partidei, când Costel Roșu a centrat pe colțul lung, iar Ivan a trimis mingea, de la patru metri, în plasa porții apărate de Cîmpianu. Dacia Unirea a reușit să-și adauge alte trei puncte în cont și astfel să se mențină pe prima poziție în seria întâi.

Dacia Unirea: Mitrea – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic ( min. 80: Istrate) – Onofraș, Frunză, Pușcașu (min. 57: Roșu), Necoară (min. 66: Iosofache) – Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru

Ceahlăul: Cîmpianu – Călin, Ichim, Cazan, Margină (min. 78: Masella) – Iovu (min. 58: Drăghiceanu), Tăbăcariu, Stana, Popadiuc – Căruță, Lupei.
Antrenor: Mihai Ionescu

 

Articol scris de Constantin FILIP
 

Marius ANGHEL 08 Oct. 2015, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă