Vasile Buhăescu, talismanul Petrolului la promovare? Remarca atacantului, după ce a adus cele trei puncte contra Metaloglobusului: ”Niciodată nu am dat greș”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 16:33 Liga 2

Vasile Buhăescu (33 de ani) a fost eroul Petrolului în meciul din etapa a 16-a, cu Metaloglobus. Atacantul a marcat singurul gol al partidei de pe ”Ilie Oană”, în minutul 55, și a adus cele trei puncte ploieștenilor. Vârful venit la începutul campionatului la Petrolul a analizat partida cu bucureștenii.

Vasile Buhăescu: ”Ne temeam de acest meci” 

Buhăescu a recunoscut că a avut emoții, chiar dacă Petrolul a avut un plus în fața Metaloglobusului. S-a temut că adversarii pot să revină și meciul se poate termina fără ca echipa lui să iasă învingătoare de pe teren. A făcut referire la două din partidele din acest sezon, în care Petrolul s-a încurcat.

Confruntările cu CSM Slatina și SCM Gloria Buzău, pe care ploieștenii le-au terminat 1-1, deși au condus cu 1-0, nu au fost uitate nici până acum de Vasile Buhăescu.

”Contează că a fost victorie. Sperăm să fie și mai clare, dar cum am zis, important e că am câștigat, că ne menținem acolo, în lupta pentru play-off și sperăm să avem victorii și de acum înainte. Sunt foarte importante aceste puncte, pentru că aproape toate echipele din fața noastră au câștigat și dacă nu o făceam azi, scădea totul, scădeau șansele, scădea moralul. Nu era bine.

Când e doar 1-0 tot timpul îți e teamă că poți să iei un gol și să ratezi victoria și cele trei puncte, dar astăzi nu a fost cazul. Am pățit-o de două ori, cu Slatina și cu Buzău, chiar vorbeam cu colegii. Dacă aveam și punctele acelea acum, eram bine de tot. Dar așa e la fotbal.

A fost un meci greu, nu știu dacă cel mai greu, dar Metaloglobus e o echipă bună. Era primul meci și ne temeam de el. Trebuie să recunoaștem că ne gândeam că trebuia victorie și așa a fost. A fost bine pentru noi”, a spus Vasile Buhăesu la finalul meciului.

  • Prin golul cu Metaloglobus, Buhăescu a ajuns la cota cu numărul șapte în acest sezon, în 12 meciuri, 10 în Liga 2 și două în Cupa României. Două dintre reușite au venit în cupă.

Vasile Buhăescu: ”La câte echipe am fost, când eram în lupta pentru promovare, niciodată nu am dat greș”

Vasile Buhăescu a venit la Petrolul de la Campionii FC Argeș, alături de care a promovat la finalul sezonului precedent în Liga 1. Speră să repete performanța și de această dată, cu Petrolul, alături de care a mai promovat o dată în Liga 1.

”Important e ca acum să intrăm în play-off, iar apoi să luptăm pentru promovare. Eu sincer, la câte echipe am fost, când am fost acolo, în lupta pentru promovare, niciodată nu am dat greș. Sper ca nici de data aceasta să nu dau.

Vom avea meciuri importante, meciuri cu miză. E dificil, nu e ușor, dar trebuie să ne concentrăm”, a încheiat atacantul de 33 de ani.

Petrolul, pe loc de play-off, dar cu meci în plus peste următoarele trei clasate 

Șansele Petrolului la play-off rămân în ”picioare” după victoria cu Metaloglobus. Ploieștenii se află chiar pe un loc eligibil pentru grupa de promovare, 5, cu 25 de puncte în 15 partide. Ce-i drept, au un meci în plus față de următoarele trei clasate, Dunărea Călărași (24 de puncte), FK Csikszereda (24 de puncte) și Universitatea Cluj (23 de puncte).

În runda cu numărul 17, Petrolul are prima deplasare din acest an. Va juca pe terenul ultimei clasare, Pandurii, duminică de la ora 13:45.

Foto: Cristian Stavri și Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politia-da-amanunte-dupa-agresiunea-suferita-de-jucatorul-petrolului-mihai-constantinescu-se-afla-in-fata-unei-case-de-pariuri-sportive-iar-conflictul-verbal-a-inceput-in-incinta-ei-19171164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-remarcat-o-schimbare-in-jocul-petrolului-din-2021-imi-da-incredere-ce-a-spus-dupa-succesul-cu-metaloglobus-si-ce-le-a-transmis-la-pauza-jucatorilor-sai-19171118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-constantinescu-bandajat-si-cu-ochiul-vanat-dar-titular-pentru-petrolul-cu-metaloglobus-viorel-moldovan-a-vorbit-despre-jucatorul-sau-care-a-luat-bataie-pe-strada-glumeam-cu-el-ce-n-19171071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-castiga-prima-finala-si-urca-pe-loc-de-play-off-cu-fratii-herea-anulati-metaloglobus-a-aratat-dezamagitor-pe-ilie-oana-19171051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-metaloglobus-incepe-de-la-ora-1900-bucurestenii-n-au-pierdut-pana-acum-pe-ilie-oana-iar-ploiestenii-au-nevoie-disperata-de-victorie-19170951

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă