Varianta surpriză a Argeșului pentru postul de manager general. Motivul pentru care Dănuț Coman a refuzat întoarcerea la Pitești | EXCLUSIV

Daniel VLAD 01 Jul. 2023, 10:03 Liga 2
Varianta surpriză a Argeșului pentru postul de manager general. Motivul pentru care Dănuț Coman a refuzat întoarcerea la Pitești | EXCLUSIV

Dănuț Coman (44 de ani) a refuzat Campinii FC Argeș, iar clubul piteștean a început negocierile cu Relu Damian, ultima dată director sportiv la nou-promovata în Liga 2 ACSM Ceahlăul, pentru preluarea funcției de manager general.

”De partea sportivă răspunde domnul Tunaru (n.r. – directorul sportiv Răzvan Tunaru). Ne dorim un manager general care să coordoneze. Încercăm să corectăm ce am făcut greșit în trecut”, spunea, joi, directorul executiv Daniel Stanciu.

Relu Damian, dorit ca manager general la echipa din Pitești

Oficialii clubului Campionii FC Argeș s-au prezentat joi în fața jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, acolo unde Alexandru Pelici și-a prezentat stafful tehnic pe care îl va conduce la echipa din Trivale. Ulterior, noul antrenor al piteștenilor, directorul sportiv Răzvan Tunaru, dar și directorul executiv Daniel Stanciu, au vorbit despre planurile de viitor ale echipei în Liga 2.

Totodată, Daniel Stanciu a declarat că se dorește și aducerea cât mai repede la club a unui manager general, iar ProSport a aflat că în funcția respectivă este dorit Relu Damian, după ce Dănuț Coman nu a vrut să plece de la FC Hermannstadt.

  • Relu Damian (foto, în stânga) a fost, cu mult timp în urmă, președinte la FCM Bacău și Farul Constanța. A fost și agent de jucători, iar în ultimul sezon, 2022-2023, de Liga 3, a activat la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț ca directorul sportiv cu atribuții de președinte executiv. Prezentarea sa la nemțeni o poți vedea aici.

Dănuț Coman a fost ofertat de Campionii FC Argeș după plecarea lui Jean Vlădoiu

Primul om pe listă pentru preluarea funcției de manager general, după retrogradarea în Liga 2, a fost Coman. Acesta a mai fost dorit în Trivale în iarnă, imediat după ce Jean Vlădoiu a plecat de la echipă. Atunci, fostul portar ar fi fost dispus să revină la clubul din orașul unde s-a format ca fotbalist, numai că a declinat oferta când a aflat că pentru venirea sa trebuia să-și dea acordul și Marius Croitoru, antrenorul echipei în acea perioadă.

În aceste condiții, Coman a închis negocierile. Ulterior, după retrogradarea în Liga 2, numele fostului internațional român a fost adus din nou în discuție. Doar că, de această dată, actualul președinte al FC Hermannstadt nici nu a vrut să audă de această variantă, deoarece consideră că unii din conducerea Campionii FC Argeș îl doresc la echipă doar pentru a-și spăla imaginea în fața suporterilor și locuitorilor din Pitești. În plus, Dănuț Coman vrea să își continue proiectul la Hermannstadt și a emis un comunicat în acest sens.

Argeșul are probleme cu jucătorii străini

Pe lângă asta, Campionii FC Argeș are în acest moment și o altă mare problemă, cu jucătorii străini. ProSport a aflat că aceștia trebuie să beneficieze de o creștere salarială stipulată în contract, cu toate că ei nu și-au îndeplinit obiectivul și au retrogradat cu echipa în Liga 2.

Mai precis, au fost aduși din ligile inferioare, unde aveau salarii între 3.000 și 3.500 de euro lunar, iar în al doilea an, care în acest caz se întâmplă să fie în Liga 2, ar urma să le crească veniturile până la 8-9.000 de euro pe lună.

Însă, bugetul Argeșului, de 1,5 – 1,8 milioane euro după cum a spus de curând Daniel Stanciu, nu poate suporta aceste creșteri salariale, iar jucătorii străini nu doresc să-și reziliere angajamentul și să primească două sau chiar trei salarii pentru a pleca din Trivale. Solicită să le fie achitat contractul până la final de contract, dacă se dorește plecarea lor din Pitești.

  • Ultimul jucător din vechiul lot care a acceptat rezilierea amiabilă este croatul Mario Zebic. Alți jucători de care Campionii FC Argeș s-a despărțit după retrogradare sunt Tony Njike, Lucas Brendon, Fabio Vianna, Antonio Jakolis, Alin Dobrosavlevici, Mimito Biai, Marius Constantin, Kevin Koubemba, Boubacar Hanne, Geani Crețu, Andrei Tîrcoveanu, David Croitoru, Wesley Jobello, Zorhan Bassong, David Meza Colli și Andreias Calcan. Au plecat și Sebastian Micu, revenit la FC Brașov, de unde era împrumutat.
  • La reunire nu a fost prezent niciun jucător străin, iar clubul a anunțat învoirea doar a lui Facundo Rizzi.
  • Legați contractual de club ar mai fi Dorian Bertrand (atacant, 30 ani, Madagascar), Julio Donisa (atacant, 29 ani, Madagascar), Enzo Celestine (atacant, 25 ani, Franța), Wesley Jobello (atacant, 29 ani, Martinica) și Paul Garita (atacant, 28 ani, Franța).
  • Între timp, Argeșul și-a adus în lot un jucător străin, pe Milcho Angelov, bulgar fost la FC Brașov, pentru care a câștigat ”licitația” salarială cu FC Brașov, Steaua și Concordia Chiajna.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-castigat-licitatia-cu-steaua-si-concordia-pentru-golgheterul-brasovului-cati-bani-va-incasa-milcho-angelov-si-alte-doua-achizitii-perfectate-de-pitesteni-19276459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-si-a-prezentat-stafful-tehnic-pe-care-il-are-la-campionii-fc-arges-surpriza-fostul-principal-al-selimbarului-ii-este-secund-19276422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-inceput-pregatirea-la-pitesti-cu-multi-tineri-jucatori-cine-a-ramas-in-lot-dintre-cei-care-au-retrogradat-noua-achizitie-absenta-si-fundasul-din-liga-3-ascuns-de-19276133

Daniel VLAD 01 Jul. 2023, 10:03 Liga 2
Pe aceeași temă