Vârfurile „Generației de aur” a Banatului ar putea ajunge până la urmă la ACS Poli

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 13:53 Liga 2
Vârfurile

Multipli campioni naționali la juniori, fotbaliștii generației ”94 de la LPS Banatul, aflați acum în curtea lui Dinamo, pot face la vară drumul invers către Timișoara. Alin Roman și Darius Buia (foto) au toate șansele să joace la ACS Poli în noul sezon.

Steliano Filip, Alin Dobrosavlevici, Alin Roman și Darius Buia sunt jucătorii cedați sub formă de împrumut la „câini”. Bucureștenii au prima opțiune însă îi doresc în echipă doar pe primii doi. Conform lui Marius Cociu, directorul LPS Banatul, niciunul dintre jucători nu a fost cedat definitiv. Generația ”94 fiind deținută în continuare în „coproprietate” cu clubul Avicola Buziaș.

„Discuții au fost, Dinamo are cum se zice – prima opțiune, dar pentru noi prima opțiune e Poli. Din păcate, ACS Poli nu exista în forma actuală în vara trecută. Absolut toți cei din generația 1994 se pot însă întoarce la Timișoara”, ne-a spus Marius Cociu.

Teoretic, în vară, când jucătorii acestei generații vor încheia perioada considerată de juniorat, vor fi nevoiți să semneze noi înțelegeri cu Avicola. Directorul liceului asigură că patronul acestei echipe, Dan Pitpaiac, e dispusă să trimită jucători la ACS Poli, prima beneficiară a jucătorilor crescuți de Banatul. „Domnul Pitpaiac e dispus să dea acești jucători la echipa orașului Timișoara. Înainte echipa nu era a orașului”, a conchis Cociu.

Manager sportiv la ACS Poli și director sportiv la LPS Banatul, Călin Rosenblum, spune că se pot demara negocieri pentru aducerea acestor jucători în vară cu o condiție: „Dacă antrenorul spune că e interesat de ei”. Acesta a ținut să precizeze de asemenea că toți juniorii doriți de la Marian Iancu vor aparține din vară numai de noul club timișorean.

Roti jr., spre Vaslui

Deși a fost dat ca sigur la Dinamo, fiul lui Ilie Rotariu se află încă sub contract cu societatea lui Marian Iancu. Cum Iosif și Ilie nu au mai fost implicați în noua organigramă de la „Dan Păltinișanu”, cel mai probabil Dorin Rotariu va ajunge la FC Vaslui. Acolo unde unchiul său e „secundul” lui Gabi Balint.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă