Valeriu Iftime se retrage de la FC Botoșani

05 Dec. 2008, 16:35 Liga 2
Valeriu Iftime** se retrage de la FC Botoșani

Problemele financiare de la nivel mondial și național, pot duce la retragerea echipei FC Botoșani din campionat. Președintele Consiliului de Adminstrație al FC Botoșani, Valeriu Iftime a anunțat că se retrage deoarece nu mai poate investi în fotbal, renunțând inclusiv la funcția pe care o are în cadrul clubului.

Președintele Consiliului de Administrație al FC Botoșani, Valeriu Iftime a decis să se retragă, din motive financiare. Acesta a anunțat că este dispus să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, oricărei persoane interesate, precizând că renunță și la funcția pe care o are în cadrul clubului botoșănean.

 

„Sunt decis să nu mai investesc în fotbal, pentru că nu mai pot face față la cheltuielile care sunt. În ultimii doi ani am investit peste 20 de miliarde de lei și în ritmul acesta nu mai pot continua. În plus, mai sunt și datoriile la bugetul statului pe care trebuie să le achit. Eu încă din vară, am spus că cedez gratis acțiunile clubului, dar nu am găsit pe nimeni dispus să investească”, a spus Valeriu Iftime.

 

Motivul pentru care Valeriu Iftime se retrage, este cel financiar, oficialul botoșănean precizând că nu poate asigura bugetul necesar pentru 2009. „La momentul acesta nu am buget pentru 2009 și este greu de crezut că voi putea continua. De aceea am hotărât să mă retrag. Dacă se va găsi altcineva dispus să investească, voi rămâne lângă echipă, ca sponsor. Mai mult de 100.000 de euro nu pot da pe an. În același timp, mă retrag și din funcția de președinte al Consiliului de Administrație”, a mai preciza oficialul botoșănean. Cert este că plecarea lui Valeriu Iftime, ar putea duce la retragerea inclusiv a vicepreședintelui Consiliului de Administrație Cornel Șfaițer. În acest condiții este greu de crezut că se va găsit un alt om de afaceri interesat să investească la FC Botoșani.

 

 

Primăria va aloca bani în continuare

 

Dacă actualii acționar ai clubului se confruntă cu probleme financiare, în schimb primăria va continua să investească atâta timp cât această echipă va fi în eșalonul secund al fotbalului Românesc. Viceprimarul Florin Ghiorghiță a spus că în acest an s-au investit 22 de miliarde de lei în fotbal și că se dorește ca aceste investiții să continue.

 

„Clubul este sută la sută privat și dacă acționarul decide să îl vândă sau să nu mai finanțeze, în situația asta nu avem ce face. Noi suntem dispuși să alocăm bani în continuare pentru activitatea fotbalistică, nu mai că nu avem posibilitatea legală de a deține acțiuni. Pentru la anul, sunt perspective ca și Consiliul Județean să se implice și să sperăm că vom avea în continuare fotbal la Botoșani. În acest an, primăria a investit circa 22 de miliarde de lei, la FC Botoșani și la stadionul municipal. Considerăm că ne-am făcut treaba”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiță, care a adăugat:

 

„Toată lumea trece printr-o criză financiară și cred că inclusiv jucătorii vor trebui să înțeleagă. Nu știu ce va fi dar eu sper că vom găsi soluții”. Cert este că la momentul actual, FC Botoșani trece printr-o situație foarte dificilă, având probleme atât din punct de vedere financiar cât și sportiv. Un parcurs mai bun ar fi putut redresa situația deoarece FC Botoșani putea vinde unul-doi jucători și astfel și-ar fi asigurat o parte din bugetul pe 2009.

 

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al FC Botoșani, Cornel Șfaițer, caută soluții pentru diminuarea cheltuielilor, acesta spunând că în primul rând se va renunța la unii jucători cu contracte mari și care nu au confirmat. „Am reanalizat situația financiară a clubului pentru a vedea ce cheltuieli putem diminua. Dacă masa, cazarea și transportul le avem asigurate, în schimb va trebuie să vedem ce face cu contractele jucătorilor. Avem unii jucători cu contracte mari, dar care au oferit foarte puțin. În aceste condiții foarte probabil vom renunța la ei și aici mă refer la Pleniceanu, Simao și mai sunt câțiva. În locul lor, îi vom readuce la echipă pe Ghiviziu, Vătăvu, Ciornei, cărora le vom da încă o șansă”, a spus Cornel Șfaițer, care a mai adăugat:

 

Am avut o discuție și cu Valeriu Iftime și îmi doresc să facem tot posibilul pentru a continua. Eu cred că dacă vom reduce cheltuielile legate de contractele jucătorilor nu vom avea mari probleme. Ideal ar fi să putem vinde unul-doi jucători, dar dacă nu vom reuși, sperăm să găsim resursele financiare pentru a continua."

 

Cât privește viitorul antrenor al FC Botoșani deocamdată nu s-a luat nicio decizie, dar ținând cont de problemele financiare ale clubului nu este exclus să rămână în continuare Alin Bejan.

05 Dec. 2008, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă