Valentin Suciu, un antrenor modest și fair-play, după ce Csikszereda s-a impus pe final cu Poli Timișoara: ”Un egal era un scor mult mai echitabil”

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 21:42 Liga 2

FK Csikszereda a marcat în minutul 89 golul victoriei cu Poli Timișoara, pentru scorul de 2-1. Valentin Suciu a fost modest după acest succes. Antrenorul harghitenilor a recunoscut că dacă rămânea 1-1, rezultatul era echitabil, având în vedere desfășurarea ostilităților din teren.

Victorie cu noroc la Timișoara pentru Csikszereda

Suciu spune că echipa sa a fost și norocoasă. ”Una peste alta, suntem bucuroși de victorie, chiar dacă un egal era un scor mult mai echitabil, văzând jocul. Mai ales că au ratat și un penalty. Sau, mai bine spus, a apărat portarul nostru un penalty. Dar, după aspectul jocului, un rezultat echitabil era mai corect, să zic așa. Dar așa este în fotbal, nu întotdeauna se întâmplă cum este corect. Am avut și noi în primele cinci etape jocuri în care meritam mult mai mult, dar nu am luat niciun punct. Astăzi, din fericire, am luat cele trei puncte și sunt bucuros pentru băieți și pentru toată lumea”, a spus antrenorul ciucanilor.

  • Cosmin Bîrnoi (1′) a marcat pentru Poli, în timp ce pentru FK Csikszereda au înscris Lorant Kovacs (11′) și David Bor (89′). În minutul 45, Szilard Gyenge i-a parat lovitura de pedeapsă executată de Octavian Ursu.

”Începem să ne recăpătăm încrederea”

Despre startul foarte prost de sezon, cu cinci înfrângeri consecutive, antrenorul a admis că a fost de-a dreptul catastrofal.

”Startul de campionat a fost unul catastrofal. Cel mai mare dușman sau cel mai tare adversar al nostru am fost tot noi. Acum, ușor-ușor, după aceste victorii începem să ne recăpătăm încrederea și sper să o ținem cât mai mult. Astăzi am avut și noroc. Și meciul trecut am avut și noroc. Trebuie să ținem de acest noroc cât mai mult timp posibil”, a precizat Suciu. Echipa sa câștigase și runda trecută, cu 3-1 acasă, cu ”U” Cluj, după ce la pauză era condusă.

  • FK Csikszereda în meciul cu Poli Timișoara: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Csuros (cpt.), Bor – Bara, L. Kovacs – Jebari (P. Ivanovici 82′), Gal-Andrezly (Schieb 82′), Bărăbaș (Bujdoso 82′) – Rodri Hernando (A. Meszaros 62′). Rezerve neutilizate: Rybansky – Aszalos, Vereguț, Rotar, Szondi.

Suciu: ”Mă bucur că până la urmă am rămas”

Cei din Miercurea Ciuc au avut răbdare cu Suciu și l-au păstrat ca antrenor, într-o situație la care alt club poate l-ar fi demis după cinci eșecuri consecutive.

Suciu a vorbit și de ajutorul adus de directorul tehnic Francisc Dican.

(n.r. – întrebat dacă în altă parte era demis) Se poate spune și asta. Eu mă bucur că până la urmă am rămas. De două săptămâni chiar am un ajutor important în cadrul staffului, ceea ce pe viitor sper să ne ajute și mai mult. Era nevoie de mai mult timp de cineva care să ne ajute, nu doar campionatul acesta, ci și campionatul trecut. Așa e în mod normal la un club. Asta trebuie să se întâmple, așa trebuie să fie ierarhia. Mă bucur pentru băieți și îi felicit, rezultatul în totalitate este al lor”, a conchis antrenorul Csikszeredei.

FK Csikszereda a ajuns la 6 puncte în acest sezon și e pe locul 15 în Liga 2. Echipa din Miercurea Ciuc va juca miercuri, de la 16:30, în 16-imile Cupei României, acasă cu Chindia Târgoviște (Liga 1), iar în campionat, în etapa a 8-a, va juca sâmbătă, tot acasă, de la ora 11:00, cu FC Buzău.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csikszereda-da-lovitura-pe-dan-paltinisanu-dupa-un-mare-efort-poli-timisoara-ramane-fara-victorie-acasa-in-acest-sezon-19201478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1700-in-sezonul-trecut-cele-doua-echipe-jucau-in-play-off-acum-au-un-start-de-campionat-modest-19201399

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 21:42 Liga 2
Pe aceeași temă