Csikszereda dă lovitură pe ”Dan Păltinișanu” după un mare efort! Poli Timișoara rămâne fără victorie acasă în acest sezon

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 19:42 Liga 2

Poli Timișoara a fost învinsă acasă cu 2-1 de FK Csikzereda, după un meci în care alb-violeții au deschis scorul rapid, prin Bîrnoi. Ciucanii au reușit să egaleze rapid, prin Kovasc, dar apoi meciul s-a transformat într-o mare acalmie.

Până la urmă, pe final, după o fază fixă, David Bor a dat lovitura și a adus harghitenilor al doilea succes din acest sezon, consecutiv, după seria dezastruoasă din startul campionatului. În schimb, bănățenii înregistrează al treilea eșec consecutiv în Liga 2.

Primă repriză cu două goluri și penalty ratat

În ciuda faptului că au venit mai puțini fani ca la meciul trecut pe stadion, Poli a intrat bine în meci. S-a marcat în secunda 50, după o acțiune pornită de Ursu, care a primit o pasă bună de la Doru Andrei. Gyenge a reușit să devieze șutul, dar Cosmin Bîrnoi a venit speculativ din spate și a marcat cu poarta goală.

Bucuria nu a ținut mult, deoarece în minutul 11 ciucanii au egalat, la o fază la care Sofran și Murariu puteau face mai mult. Lorant Kovacs a marcat cu capul dintr-o poziție foarte bună. După startul cu două goluri, ocaziile nu au mai fost atât de pregnante.

Ursu și-a bătut joc de penalty-ul scos de căpitanul Mera

Nesincronizările din defensiva timișoreană nu au mai fost bine speculate de harghiteni, iar în minutul 45, după ce s-a dat penalty pentru faultul lui Bor la Mera, Octavian Ursu a avut o execuție slabă, în dreapta, la care Gyenge nu a avut cum să aibă probleme.

Timpul de joc nu s-a terminat imediat după execuția de la punctul cu var, iar Takacs și Ursu au avut o nouă ”ciocnire” în careu, dar arbitrul Sorin Costreie, promovat vara aceasta în lotul de Liga 1, nu a mai dat nimic pentru Poli, deși faultul a fost mai evident ca la faza în care s-a dictat penalty.

O repriza a doua ”leșinată”, Csikszereda a dat lovitura pe final

Cei doi antrenori nu s-au grăbit deloc cu schimbările în acest meci. Nici ocaziile nu au apărut în ritm prea grozav. În minutul 60, Jebari a tras puternic spre poartă, dar Murariu a fost pe direcție și a respins bine. Poli nu a reușit nici ea să fie periculoasă, fără să amenințe prea mult poarta lui Gyenge.

Din minutul 77 abia, Dorin Toma a plusat ofensiv și I-a trimis în teren pe Gerbi și Hațegan, primele modificări. Până la urmă, Suciu a trimis alți trei jucători pe teren. Fostul polist Marvin Schieb a centrat pentru golul lui David Bor, din careu, scăpat din marcaj de Mera, pentru al doilea succes al ciucanilor din acest sezon.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – FK CSIKSZEREDA 1-2

Cosmin Bîrnoi 1′ / Lorant Kovacs 11′, David Bor 89′

Poli Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Ignea (Hațegan 77′), R. Lazăr – D. Andrei, Bîrnoi (S. Costea 87′), D. Benzar (Gerbi 77′) – Oct. Ursu
Rezerve neutilizate: Păduraru – Bocșan, Moțiu, Zaluschi, Minteuan, Pamfile
Antrenor: Dorin Toma

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Csuros (cpt.), Bor – Bara, L. Kovacs – Jebari (P. Ivanovici 82′), Gal-Andrezly (Schieb 82′), Bărăbaș (Bujdoso 82′) – Rodri Hernando (A. Meszaros 62′)
Rezerve neutilizate: Rybansky – Aszalos, Vereguț, Rotar, Szondi
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara – Timiş); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov); Asistenți: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) și Ionuţ Marius Bobe (Videle); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Meciuri în Cupa României pentru ambele echipe, la mijlocul săptămânii viitoare

După șapte etape, timișorenii au 7 puncte și sunt pe locul 14. Poli va juca miercuri, de la 16:30, în Cupa României, în 16-imi, în deplasare la Unirea Slobozia, iar în campionat va evolua duminică, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii.

FK Csikszereda a ajuns la 6 puncte, pe locul 15. Echipa din Miercurea Ciuc va juca și ea miercuri, tot de la 16:30, în Cupa României, acasă cu Chindia Târgoviște (Liga 1), iar în campionat, în etapa a 8-a, va juca sâmbătă, tot acasă, de la ora 11:00, cu FC Buzău.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1700-in-sezonul-trecut-cele-doua-echipe-jucau-in-play-off-acum-au-un-start-de-campionat-modest-19201399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-hermannstadt-poate-urca-pe-locul-2-poli-iasi-joaca-la-techirghiol-19201292

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă