Valentin Suciu a mutat câștigător în partida dintre Ripensia și FK Csikszereda: ”Aveam nevoie de nebunia spaniolilor.” Antrenorul ciucanilor e precaut în declarații privind calificarea în play-off

Anda DELIU 06 Dec. 2021, 21:48 Liga 2

FK Csikszereda a câștigat cu 2-1 la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Ripensia, după ce la pauză scorul a fost 1-1.

Cu o bancă de rezerve mai ofertantă, Valentin Suciu a mutat încă de la pauză, de două ori, și a reușit să aducă victoria echipei sale.

Harghitenii au revenit pe locul 7, dar, deocamdată, spun prin antrenorul lor că nu se gândesc la play-off, cu toate că în 2022 se mai joacă trei runde din sezonul regular, iar ei trebuie să recupereze o diferență de două puncte.

Echipa din Miercurea Ciuc a câștigat ambele meciuri de la Timișoara din acest sezon

Valentin Suciu a admis că a avut viață grea cu Ripensia.

  • Claudiu Apro (16′ – penalty) a deschis scorul pentru FK Csikszereda după un henț în careu al lui Rogac, Raul Vidrăsan (45+1′) a egalat pentru Ripensia înainte de pauză, iar Rodrigo Hernando (64′) le-a adus victoria ciucanilor în partea secundă. Ambele echipe au avut câte un gol anulat. Jelena a marcat cu capul în minutul 56 din poziție de offside, în timp ce Sokovic a băgat mingea în poartă cu umărul, în minutul 90+4, la ultima fază, dar și el era în afara jocului.

”A fost foarte greu. Victorie este meritată a băieților. Îi felicit pentru asta. Cu toate că pe final puteam să pierdem, dar bine că s-a terminat cu bine. A fost un teren foarte dificil pentru ambele echipe. Dar mă bucură faptul că am reușit să câștigăm”, a spus antrenorul Csikszeredei.

Echipa din județul Harghita s-a impus și cu Poli Timișoara tot cu 2-1, în etapa a 7-a, tot pe ”Dan Păltinișanu”.

Valentin Suciu a mutat din nou câștigător

Valentin Suciu i-a introdus de la pauză pe jucătorii mai tehnici, Jebari și Hernando, pentru a stăpâni mai ușor mingea pe terenul foarte ud și noroios.

”Jocul echipei nu mergea cum am discutat, cum am vorbit și echipa avea nevoie de un plus de energie, puțin calitate, adică nebunia spaniolilor, care sunt destul de acasă cu mingea. Și mă bucur că ne-a ieșit”, a punctat antrenorul Csikszeredei despre murările făcute la pauză.

  • FK Csikszereda în meciul cu Ripensia: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, P. Ivanovici (Bor 90+2′) – L. Kovacs, Szondi (Jebari 46′), Csuros (cpt.) – Gal-Andrezly (Kelemen 78′), Jelena (A. Meszaros 88′), Schieb (Rodri Hernando 46′). Rezerve neutilizate: H. Albert – Rotar, Bărăbaș, Casiadi.

Un meci jucat în asemenea condiții poate fi mai ușor decis de hazard

Partida s-a jucat pe o ploaie măruntă, de iarnă, iar terenul de pe ”Dan Păltinișanu” a arătat aproape jalnic, după ce acum un deceniu era printre cele mai bune din țară. Suciu spune că e greu să pregătești și tactic un așa meci.

”Este foarte greu să te pregătești pentru condițiile meteo. Chiar dacă la Miercurea Ciuc se știe că e mai rece, acolo dacă era vremea asta, poate că ninge. E foarte dificil să pregătești un meci din aceasta. Pentru că imprevizibilul există, persistă. A fost și în acest joc. Cum am primit și penalty-ul. O deviere nefericită și se poate întâmpla orice. Bine că n-am avut parte de așa ceva. Una peste alta, ne bucură victoria”, a explicat antrenorul ciucanilor.

Precauție pentru declarații mărețe

Iar dacă la Ripensia după patru meciuri fără înfrângere, nici măcar victorii consecutive, era puțină beție cu apă rece (nu din partea antrenorului) și se vorbea deja de play-off, la FK Csikszereda, Valentin Suciu pare clar omul care tace și face.

”E mult prea devreme să spunem că tragem la play-off. Avem trei meciuri foarte dificile, cu Dejul, cu Șelimbărul, cu Brașovul. Toată lumea dorește să strângă cât mai multe puncte din ceea ce a rămas din campionat. Astăzi ne bucurăm de sărbători și după aceea vom vedea”, a spus Valentin Suciu, întrebat despre faza în care anul trecut Ciucul s-a calificat.

FK Csikszereda e la două puncte de play-off și are șanse mari să se califice

FK Csikszereda a acumulat 26 de puncte în 16 meciuri, a revenit pe locul 7 și s-a apropiat la doar două puncte de FC Buzău și Steaua, ocupantele pozițiilor 5 și 6, ultimele care duc în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, echipa din Miercurea Ciuc va mai întâlni trei nou-promovate: Unirea Dej (acasă, 26 februarie), CS Comunal Șelimbăr (deplasare, 5 martie) și FC Brașov (acasă, 12 martie). Șansele harghitenilor de a merge pentru al doilea an consecutiv în play-off sunt destul de mari, mai ales că Buzăul are două meciuri cu formații aflate deasupra ei în clasament.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-la-prima-infrangere-de-cand-a-preluat-o-pe-ripensia-remarci-interesante-despre-arbitrajul-din-jocul-cu-csikszereda-daca-e-din-satu-mare-si-eu-sunt-din-satu-19213509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mikulas-a-venit-pentru-csikszereda-ripensia-nu-a-gasit-nimic-in-jambiere-de-mos-nicolae-la-ultimul-meci-din-2021-19213459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1530-e-penultimul-meci-din-liga-2-in-2021-19213408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

Anda DELIU 06 Dec. 2021, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă