Valentin Alexandru, decisiv pentru Gloria Buzău în meciul cu Șelimbăr, echipa cu cea mai bună defensivă din Liga 2: ”Am fost mai inspirat”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 15:04 Liga 2

Gloria Buzău a câștigat la limită, cu scorul de 1-0, meciul cu CS Comunal Șelimbăr, desfășurat marți, pe teren propriu, în încheierea etapei a 9-a a Ligii 2. A fost jocul în care pe banca tehnică a echipei din Crâng a debutat antrenorul Adrian Mihalcea, înlocuitorul de săptămâna trecută a lui Cristian Pustai.

Unicul gol al partidei a fost marcat în prima repriză de atacantul Valentin Alexandru. Acesta s-a demarcat excelent în careu în minutul 42, la o pasă peste apărare a lui Alexandru Boiciuc, și a trimis pe lângă portarul Silveanu cu o lovitură de cap din 6 metri.

Valentin Alexandru, la a treia reușită pentru Gloria Buzău

Alexandru, utilizat abia a treia oară ca titular în acest sezon de Liga 2, în care a prins opt meciuri din nouă, a înscris pentru a treia oară, egalându-l la reușite pe mijlocașul Cristian Ciobanu, ambii fiind golgheterii echipei buzoiene.

”În primul rând sunt foarte bucuros pentru că am câștigat cele trei puncte. Știam că vom juca împotriva unei echipe bune a acestui campionat, o echipă care nu prea are multe goluri primite (n.r. – avea cinci goluri primite înaintea meciului de la Buzău, cele mai puține din campionat), a spus atacantul care în sezonul trecut de Liga 2 a fost coechipier cu Boiciuc, cel care i-a pasat acum la gol, la Universitatea Cluj. Ardelenii au promovat în prima ligă, Alexandru a fost printre cei plecați imediat și a semnat cu Buzăul, în timp ce Boiciuc a prins doar 134 de minute în 8 meciuri în startul actualei ediții a primei ligi, s-a despărțit de ”U” și a ajuns și el tot la Gloria.

Din teren, Alexandru a simțit altfel decât antrenorul său, modul cum s-a dăruit echipa

Puținul și pretențiosul public prezent la meciul Gloriei cu Șelimbărul a aplaudat la final victoria. Valentin Alexandru crede că încurajarea venită din partea spectatorilor a venit în urma dăruirii de pe teren a jucătorilor.

”Nu cred că m-au aplaudat doar pe mine, ci pe toată echipa, pentru că ne-am dăruit foarte mult astăzi, să câștigăm. Ați văzut că diferența s-a făcut doar dintr-o fază fixă, printr-o centrare. Am fost mai inspirat, am marcat și mă bucur pentru cele trei puncte mai decât pentru golul înscris”, a mai declarat Alexandru, care la începutul interviului acordat după meci și-a ținut fiul în brațe: ”O să facă ce o să-și dorească el (n.r. – întrebat dacă și copilul său se va face atacant). Am văzut că îi place cu mingea.”

Declarația atacantul despre dăruirea din acest meci a fost cumva contrară cu ceea ce a spus antrenorul Adrian Mihalcea. ”Am fost nervos, pentru că îmi doresc de la toți jucătorii să depună efort mult mai mult. Altfel, doar cu jumătăți de măsură, nu o să putem să realizăm obiectivul propus. Astăzi am suferit, am știut să suferim”, a spus Mihalcea la finalul partidei.

Declarația lui Valentin Alexandru de la finalul meciului Gloria Buzău – CS Comunal Șelimbăr 1-0:

Foto și video: FC Buzău

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă