Vacanța în Liga 2 vine după restanța Ripensia – Farul. Cosmin Petruescu se amuză de declarațiile lui Ianis Zicu: ”Îl asigur că nu plecăm după fentă. Nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice”

Anda DELIU 13 Dec. 2020, 14:08 Liga 2
Vacanța în Liga 2 vine după restanța Ripensia - Farul. Cosmin Petruescu se amuză de declarațiile lui Ianis Zicu: ”Îl asigur că nu plecăm după fentă. Nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice”

Ripensia Timișoara și Farul Constanța sunt ultimele echipe din Liga 2 care intră în vacanță, deoarece luni, 14 decembrie, urmează să dispute meciul restant din runda a 14-a, amânat după ce formația bănățeană a avut multe cazuri de coronavirus. Farul a avut la rândul său probleme cu coronavirusul, considerabil mai puține cazuri, dar lui Cosmin Petruescu, după ce ripensiștii s-au văitat că au stat închiși într-un cămin în carantină, i s-a părut mai potrivit să ironizeze declarațiile lui Ianis Zicu, care a spus că are doar 13 jucători la dispoziție pentru meciul din Banat.

Ripensia a jucat și vineri o restanță, la Cluj-Napoca, cu ”U” Cluj, pe care a pierdut-o cu 1-0. După cazurile de coronavirus, roș-galbenii nu au arătat deloc grozav în niciun meci oficial jucat până acum. Probabil mai mult pentru a-și susține elevii, deoarece jocul nu a arătat chiar absolut nimic încurajator, Petruescu spune că îi simte dornici și ambițioși.

”Am avut doar două antrenamente la dispoziție. Consider că ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus, unul de refacere și unul de a puncta puțin pe partea tehnico-tactică. Îmbucurător este faptul că băieții au fost foarte receptivi, s-au implicat foarte bine, au răspuns foarte bine la solicitările noastre, motiv pentru care putem aborda cu mare încreere meciul cu Farul Constanța”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Ripensia, bună pe teren propriu și datorită unor erori de arbitraj

Cosmin Petruescu e convins că acasă, formația sa va juca bine, bazându-se pe punctele adunate pe teren propriu în această ediție de campionat.

Pentru a fi riguroși până la capăt, trebuie spus că victoria cu Turris Oltul a venit după ce arbitra a făcut praf jocul, cu erori mai mult în favoarea gazdelor, iar în meciul cu Aerostarul arbitrul a dat foarte ușor lovituri de la 11 metri.

”Întâlnim o echipă foarte bună. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasasare, cred că este echipa de pe locul 1, în condițiile în care li se vor atribui cele trei puncte la «masa verde» cu Universitatea Cluj (n.r. – În momentul actual se află pe locul 5, cu 12 puncte. Cu victoria la ”masa verde” acumulează 15 puncte din deplasare și urcă pe locul 1, peste Petrolul, care are 13 puncte). O echipă incomodă, care putea fi mai sus în clasament dacă reușeau să și câștige punctele de pe teren propriu, unde cred eu că au avut mari probleme, în principal, din cauza terenului. Una peste alta, Farul rămâne una din obiectivele bune ale seriei (n.r. – Nu există serii în Liga 2 de câțiva ani buni. Petruescu repetă în mod obsesiv acest lucru), cu un obiectiv pe care nu și l-au ascuns, acela de a intra în play-off și de a se bate cu șanse reale la promovare. Dar suntem pregătiți să dăm o replică pe măsură și să uităm că și noi în jocurile de pe teren propriu, chiar am făcut o figură frumoasă și am avut rezultate bune spre foarte bune”, spune Petruescu.

Ripensia nu ar fi disperată după puncte: ”Urmează un meci important, dar nu decisiv”

”Conferențiarul” a ironizat faptul că Zicu a spus că timișorenii sunt disperați după puncte, ca și cum nu ar fi așa, dar prin fotbalul timișorean se vorbește că la pauza meciului cu Reșița, patronul ar fi intrat la vestiare și le-a făcut scandal jucătorilor, ceea ce, dacă e adevărat, arată că Zicu are perfectă dreptate.

”Am urmărit și eu declarația lui Ianis. Am observat abilitatea lui de a muta presiunea pe noi, pe faptul că suntem o echipă disperată, aflată în criză de puncte. Într-adevăr, suntem o echipă aflată în criză de puncte. Urmează un meci important, dar nu decisiv. Un meci pe care ne dorim să-l câștigăm, dar nu decisiv, pentru că mai sunt încă șase meciuri în primăvară plus, în funcție de poziția ocupată în clasament, se mai joacă 12, 6 sau 7 partide. Îi cunosc abilitatea, aceeași pe care a avut-o și ca jucător când încerca să-și deruteze și să-și dribleze adversarii. Îl asigur că nu plecăm pe fentă, pentru că, virgulă (n.r. – Cacofonia nu se evită verbal prin cuvântul ”virgulă”), cu aceeași formație cu care va veni mâine la Timișoara a eliminat Cinceniul din Cupa României și a câștigat cu Reșița pe teren propriu după un joc foarte bun. Suntem pregătiți și nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice”, a precizat Petruescu.

Cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri, Ripensia e pe locul 19, antepenultimul în Liga 2. Farul are 20 de puncte și e pe locul 12, dar așteaptă trei puncte la ”masa verde” din restanța cu ”U” Cluj, la care nu s-a prezentat.

Meciul direct dintre Ripensia și Farul are loc luni, pe arena Electrica, de la ora 14:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-de-lot-pentru-farul-inaintea-restantei-cu-ripensia-fac-deplasarea-la-timisoara-cu-doar-doua-rezerve-ianis-zicu-ceea-ce-vom-face-ne-va-afecta-sau-ne-va-bucura-ce-alt-19162256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cs-mioveni-a-castigat-la-masa-verde-meciul-cu-ripensia-dupa-ce-argesenii-nu-s-au-prezentat-la-restanta-cazul-u-cluj-farul-se-complica-19162061

Anda DELIU 13 Dec. 2020, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă