„V-o spun cu mâna pe inimă. Eu cred că vom promova”. Brașoveanu crede că Farul e pregătită să revină în Liga 1, după o pauză de șapte sezoane

Marius ANGHEL 12 Feb. 2016, 14:14 Liga 2

La o distanță de opt puncte față de primele două clasate din Seria I, Dunărea Călărași și FC Rapid, FC Farul speră să facă la finalul acestui sezon pasul către Liga 1, acolo de unde a retrogradat în anul 2009. Echipa constănțeană s-a reunit printre ultimele din Liga 2 în această iarnă, s-a pregătit până acum numai pe plan local, a transferat jucători din Liga 3 sau de la alte echipe mai slab clasate și la primul amical mai serios a pierdut. Cu toate acestea, președintele executiv Auraș Brașoveanu consideră că Farul e pregătit să facă pasul cel mare.

„Sportiv, avem valoare să promovăm. V-o spun cu mâna pe inimă. Eu cred că vom promova. Dacă domnul Nedelcu reușește să păstreze această liniște financiară pe care o avem acum, putem să depășim adversarii din fața noastră. Toată seria are probleme financiare grave, deci cine va reuși să-și țină jucătorii satisfăcuți, va câștiga. Vi se pare că există o echipă extraordinar de puternică în această serie? Eu vă spun că toate sunt la fel ca valoare, dar micile detalii fac diferența”, a spus Brașoveanu pentru Observator de Constanța.

Până acum, FC Farul a disputat patru meciuri amicale, trei dintre ele fiind câștigate ușor, deoarece adversari i-au fost juniorii B de la ACS Performer Constanța (8-1 și 7-1) și cei under 19 din propria curte (4-2). Cu Metalosport Galați a cedat în ultimele minute cu 1-2, dar președintele „marinarilor” a găsit repede o explicație pentru acest eșec, dând vina pe jucătorii care au venit în probe și care nu au demonstrat că sunt buni de Farul.

„Pe mine m-a șocat acest meci, chiar dacă nu mi-a provocat îngrijorare. Sunt șocat că niște indivizi care vor să arate fotbal pot juca într-un asemenea mod. Am văzut C.V.-uri cu prezențe la nu știu ce loturi națioanle de juniori, cu meciuri prin nu știu ce divizii și zero fotbal. Așa vor ei să-și câștige un contract și să-i scoată din echipă pe titulari? A fost o experiență cel puțin neplăcută și ne vom îndrepta atenția către alte metode de a acoperi cele două-trei posturi deficitare. Cât am jucat cu prima echipă, adversarul nu a mișcat în front, iar noi ne-am bătut joc de ocazii, iar când au intrat căutătorii de contracte, ne-a umilit o echipă obscură de Liga 3. Aceasta este atitudinea acestor jucători care vin în probe”, a mai explicat Auraș Brașoveanu, care l-a începutul săptămânii a fost la sediul FRF pentru a fi prezent la cursurile de management al fotbalului susținute de UEFA.

Până la reluarea campionatului, FC Farul mai are de disputat trei meciuri amicale, sâmbătă cu Înainte Modelu, miercuri cu Delta Dobrogea Tulcea, iar sâmbăta viitoare cu Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 12 Feb. 2016, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă